Στο στόχαστρο του ανακριτή τα νέα στοιχεία

Αρχική | Ειδήσεις | Η Μαύρη Βίβλος | Στο στόχαστρο του ανακριτή τα νέα στοιχεία
image

Άρθρο της Ευας Kαραμανωλη όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ την Τρίτη 8 Μαΐου 2012.


Πιθανή η διεύρυνση του κατηγορητηρίου στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από τις έρευνες της αστυνομίας στο γραφείο του Ακη Τσοχατζόπουλου και τα οποία φέρονται να τον συνδέουν ευθέως με εταιρείες που συμμετείχαν στο «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» βρίσκονται στο στόχαστρο του τακτικού ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή και πλέον θεωρείται εξαιρετικά πιθανή η διεύρυνση του κατηγορητηρίου ή και του κύκλου των κατηγορουμένων στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για υπηρεσιακά απόρρητα έγγραφα που βρέθηκαν στο γραφείο του πρώην υπουργού στην οδό Κόμνα Τράκα στα Πατήσια, αλλά και στο σπίτι της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Εξ αυτών φέρεται να αποδεικνύεται η σχέση του κ. Τσοχατζόπουλου με τις υπεράκτιες εταιρείες για τις οποίες ο ίδιος δηλώνει πως δεν γνωρίζει τίποτα. Μεταξύ των εγγράφων περιλαμβάνονται σύμφωνα με πληροφορίες και τιμολόγια και αποδεικτικά πληρωμών που φέρουν την υπογραφή του εξαδέλφου του, επίσης κατηγορουμένου στην υπόθεση, Νίκου Ζήγρα, ο οποίος, σύμφωνα με τα όσα περιγράφονται στο εισαγγελικό πόρισμα, ήταν «διαχειριστής» των χρημάτων του πρώην υπουργού.

Τα εν λόγω στοιχεία θα συνεκτιμηθούν από τον ανακριτή με τα ήδη υπάρχοντα στην ογκωδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί και όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν αρμόδιες δικαστικές πηγές, δεν αποκλείεται να οδηγήσουν στην απαγγελία συμπληρωματικών κατηγοριών ή στην αύξηση του αριθμού των κατηγορουμένων στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μάλιστα, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι το προσεχές διάστημα ο Ακης Τσοχατζόπουλος θα κληθεί από τον ανακριτή σε συμπληρωματική απολογία προκειμένου να τοποθετηθεί επί των νέων ευρημάτων, αλλά και επί των ισχυρισμών των συγκατηγορουμένων του. Εν τω μεταξύ, τις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις και για τη σύζυγο του κ. Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, η οποία είναι προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό και κάνει απεργία πείνας διαμαρτυρόμενη για την προσωρινή κράτησή της.

Προσεχώς αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για την αίτηση αποφυλάκισης που έχει καταθέσει η κ. Σταμάτη, προβάλλοντας ως βασικό επιχείρημα την ανάγκη φροντίδας του ανήλικου παιδιού της. Η ίδια στην αίτησή της φέρεται διατεθειμένη να δεχθεί όποιους περιοριστικούς όρους της τεθούν, ακόμα και τον κατ’ οίκον περιορισμό. «Ας μείνω υπό περιορισμό στο σπίτι μου, το οποίο με ανακριτική διάταξη έχει δεσμευθεί και υπό φρούρηση αστυνομικών δυνάμεων, αρκεί να έχει το παιδί μου την προστασία μου, τη στήριξη και τη φροντίδα του», λέει στην προσφυγή της η Βίκυ Σταμάτη.

Η ίδια έχει ζητήσει διά των συνηγόρων της και την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, αξιώνοντας αναίρεση της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών με την οποία απερρίφθη η αίτηση εξαίρεσης του ανακριτή. Σύμφωνα με τους συνηγόρους της κ. Βασίλη Χειρδάρη και Θεόδωρο Ζευκιλή, αλλά και τα όσα αναφέρονται στην αίτηση, τίθεται ζήτημα μεροληψίας του ανακριτή, ο οποίος στη διάταξη που εξέδωσε για δέσμευση της οικίας επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου θέτει ως δεδομένο ότι η κ. Σταμάτη γνώριζε πως τα χρήματα για την αγορά του σπιτιού ήταν προϊόν νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.



Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


5




Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας