Καταθέσεις, δάνεια και ακίνητα

Αρχική | Ειδήσεις | Η Μαύρη Βίβλος | Καταθέσεις, δάνεια και ακίνητα
image

Άρθρο της Ιωαννας Mανδρου όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ την Παρασκευή 20 Απριλίου 2012.


 

Ακίνητα, δάνεια πολλών εκατομμυρίων ευρώ και καταθέσεις σημαντικών ποσών σε ελληνικές αλλά και ελβετικές τράπεζες συνθέτουν, όπως προκύπτει από την ογκωδέστατη δικογραφία, τα περιουσιακά στοιχεία μελών της οικογένειας του Ακη Τσοχατζόπουλου που βρίσκονται πλέον στη θέση του κατηγορουμένου.

Η κόρη του Αρετή, εκτός από το ακίνητο της οδού Δεινοκράτους 60 που περιήλθε στην ιδιοκτησία της το 2006, διαθέτει και άλλα τέσσερα ακίνητα, τα περισσότερα αγορασμένα την επίμαχη περίοδο που συνδέεται με τη ροή του πολιτικού χρήματος, μεταξύ των οποίων ακίνητο στην οδού Πλουτάρχου στο Κολωνάκι, 184 τετραγωνικών μέτρων, όπως και άλλο στην περιοχή της Καλλιθέας και δύο οικόπεδα στην οδό Κεφαλληνίας στα Πατήσια. Και αυτά τα ακίνητα, όπως αναφέρεται στο εισαγγελικό πόρισμα, έχουν αποκτηθεί με διαδικασίες αγοραπωλησιών που κρίνονται ως εικονικές, με τίμημα που ουδέποτε καταβάλλεται ενώπιον συμβολαιογράφου, ούτε συνοδεύεται από παραστατικά τραπεζών για την προέλευσή του.

Η Αρετή Τσοχατζοπούλου, σύμφωνα με τη δικογραφία, σε μια προσπάθεια τα τελευταία χρόνια να δικαιολογήσει την κατοχή μεγάλης ακίνητης περιουσίας, πήρε δάνεια από ελληνικές τράπεζες μεγάλων χρηματικών ποσών, πάντα με εγγυητή τον πατέρα της.

Συγκεκριμένα, έχουν εντοπιστεί και αναφέρονται στη δικογραφία δάνεια από συγκεκριμένη τράπεζα, το πρώτο το 2008, ύψους 750 χιλιάδων ευρώ, το δεύτερο το 2009, ύψους 550 χιλιάδων ευρώ και το τρίτο την ίδια χρονιά ύψους 1.100.000 ευρώ, για τα οποία η εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται στην κατεύθυνση της αναζήτησης ποινικών ευθυνών και για τα στελέχη της τράπεζας που τα χορήγησαν.

 

 

Η σύζυγος

Παράλληλα, η σύζυγος του πρώην υπουργού Βασιλική Σταμάτη, εκτός από το πολυσυζητημένο ακίνητο της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου που απέκτησε το 2010, διαθέτει, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, μεγάλα χρηματικά ποσά σε ελληνικές τράπεζες, αλλά και στην ελβετική τράπεζα UBS, όπου εντοπίστηκαν όπως αναφέρεται στο εισαγγελικό πόρισμα «κινήσεις σημαντικών ποσών στους λογαριασμούς της ανάμεσα στο 2006 και το 2009».

Μάλιστα, η Βασιλική Σταμάτη είχε δηλώσει ως διεύθυνση κατοικίας στην ελβετική τράπεζα το σπίτι του αδελφού της στην Αργυρούπολη, Πελοποννήσου 111, όπου και ελάμβανε τις ενημερώσεις από την UBS, σε μια προσπάθεια να αποκρυβούν από τις αρχές οι καταθέσεις της.

Αλλωστε, όπως προκύπτει από τη δικογραφία ο αδελφός της Παναγιώτης είχε κατά μεγάλα χρονικά διαστήματα εκπροσωπήσει την εταιρεία-πλυντήριο Nobilis, κόβοντας αποδείξεις και τιμολόγια για τις επισκευές στο σπίτι της Διονυσίου Αρεαπαγίτου πριν ακόμα αγοραστεί από την αδελφή του και όταν ακόμα ήταν στην ιδιοκτησία της offshore εταιρείας.

Μάλιστα, για να μη γίνει αντιληπτός και συνδεθεί το ακίνητο με την οικογένεια του Ακη Τσοχατζόπουλου, πολλές φορές χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο «Παναγιώτης Παπαλιάκος» στις συναλλαγές του για τη Nobilis, κάνοντας χρήση του επωνύμου της συζύγου του…




Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας