Πρακτικό της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου - Αποτελέσματα εκλογών

Αρχική | Οι Δράσεις μας | Ανακοινώσεις Συλλόγου | Πρακτικό της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου - Αποτελέσματα εκλογών
image

ΠΡΑΚΤΙΚΟ αρ. 2

ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 1ης Απριλίου 2012

Συνεδρίαση της 2ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου “ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ”


Στην Αθήνα και στην αίθουσα εκδηλώσεων “'Εβδομος”, που βρίσκεται στον 7ο όροφο του κτιρίου επί της οδού Καραγεώργη Σερβίας 4, την Κυριακή 1η Απριλίου του έτους 2012 στις 11.00 π.μ. συγκλήθηκε νόμιμα η Τακτική Γενική Συνέλευση του Σωματείου “ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ”, σύμφωνα με το άρθρο 5 του καταστατικού αυτού, μετά από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου που δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Σωματείου την 8η Μαρτίου 2012.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης είναι:

Θέμα 1ον : Ενημέρωση των μελών για τις εξελίξεις στο Σωματείο.

Θέμα 2ον : Έγκριση πεπραγμένων έτους 2011.

Θέμα 3ον : Απαλλαγή των μελών του ΔΣ από κάθε ευθύνη για τη διαχειριστική περίοδο 3/4/2011 έως και 31/12/2011.

Θέμα 4ον : Οικονομική έκθεση για το έτος 2011.

Θέμα 5ον : Τροποποίηση Καταστατικού του Σωματείου.

Θέμα 6ον : Έγκριση Κανονισμού Ηλεκτρονικών Ψηφοφοριών του Σωματείου.

Θέμα 7ον : Υιοθέτηση χάρτας "δικαιωμάτων του φορολογούμενου"

Θέμα 8ον : Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας του Σωματείου.

Θέμα 9ον : Απόφαση για το ύψος της συνδρομής μελών για τους επόμενους 12 μήνες.

Θέμα 10ον: Άλλα θέματα και ανακοινώσεις.

Θέμα 11ον: Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.


Διαπιστώνεται η κατά το άρθρο 5 του Καταστατικού απαιτούμενη απαρτία καθώς η Γενική Συνέλευση πραγματοποιείται οριστικά σε επανάληψη της Γ.Σ. Της 25ης Μαρτίου 2012 στον ίδιο χώρο, η οποία δεν είχε την απαιτούμενη απαρτία.

Ο Πρόεδος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Γιάννης Σιάτρας αναλαμβάνει χρέη Προέδρου της Γενικής Συνελεύσεως και το μέλος Κωνσταντίνος Σιάτρας, χρέη Γραμματέα.

Ακολούθως ο Πρόεδρος της Συνελεύσεως κήρυξε την έναρξη των εργασιών της και προχώρησε στην εισήγηση των θεμάτων της ημερησίας διάταξης :

Θέμα 1ον : Ενημέρωση των μελών για τις εξελίξεις στο Σωματείο.

Ο Πρόεδρος της Συνέλευσης ενημέρωσε τα μέλη για την πορεία και τα προβλήματα του Συλλόγου κατά τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας του και απάντησε σε ερωτήσεις.

Θέμα 2ον : Έγκριση πεπραγμένων έτους 2011.

Ο Προεδρος ανέγνωσε την Εκθεση Πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία έχει ως ακολούθως:

Αγαπητά μέλη του Συλλόγου μας,

Ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ συμπληρώνει ακριβώς ένα χρόνο λειτουργίας. Ο χρόνος αυτός ήταν δύσκολος, ήταν απαιτητικός, αλλά ήταν εξαιρετικά δημιουργικός.

Ήταν δύσκολος επειδή κανείς απ’ όσους αναλάβαμε τη διοίκησή του, δεν είχε προηγούμενη εμπειρία μίας τόσο έντονης κοινωνικής δράσης.

Ήταν απαιτητικός, επειδή οι απαιτήσεις της κοινωνίας -μίας κοινωνίας που νοιώθει, αλλά και που είναι, απροστάτευτη απέναντι στη φορολογική λαίλαπα και στην κρατική αυθαιρεσία- ήταν διαρκείς, πολλές και σύνθετες.

Ήταν όμως δημιουργικός επειδή, παρά τις όποιες αδυναμίες του, ο Σύλλογος κατόρθωσε να αναπτύξει μία πολυποίκιλη δράση, να πετύχει σημαντική δημοσιότητα και να χαράξει το κοινωνικό του “στίγμα”.

Βεβαίως, κάποιοι θα πουν ότι, σε μία τόσο κοινωνικά και πολιτικά έντονη χρονιά, ο Σύλλογος θα μπορούσε να είχε πετύχει περισσότερα πράγματα. Ενδεχόμενα ναι, θα μπορούσε. Όμως, δε θα πρέπει ποτέ να παραβλέπουμε ότι, μέσα σε μία κοινωνία κουρασμένη και καχύποπτη, ένα τόσο έντονο κοινωνικό κίνημα, όπως είναι ο Σύλλογός μας, χρειάζεται καιρό για να κερδίσει τη μαζική εμπιστοσύνη των πολιτών. Νομίζουμε ότι, κάναμε καλά βήματα και θέσαμε γερές βάσεις, ώστε να μπορέσει ο Σύλλογος να κινηθεί με άνεση προς μία μεγαλύτερη μαζικότητα, έτσι ώστε να μπορέσει να εξελιχθεί σ’ αυτό που όλοι θέλουμε: ένας θεσμοθετημένος (από την κοινωνία) φορέας που θα παλεύει για λιγότερους και πιο δίκαιους φόρους και που θα ασκεί έλεγχο στην εξουσία.

Στο site μας, στην κατηγορία “Οι Δράσεις μας”, όπως επίσης και στην κατηγορία “Ανακοινώσεις Συλλόγου”, μπορεί κάποιος να δει αναλυτικά τις κυριότερες από τις δράσεις μας κατά το χρόνο που πέρασε. Όμως, επιτρέψτε μου να επισημάνω μερικές απ’ αυτές.

- Το Μάρτιο του 2011, αμέσως μόλις ο Σύλλογος πήρε άδεια λειτουργίας από το Πρωτοδικείο της Αθήνας, έγινε μέλος της Taxpayers’ Association of Europe.


- Την ίδια περίοπου περίοδο, κλιμάκιο της προσωρινής (τότε) διοίκησης του Συλλόγου, επισκέφθηκε διάφορες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για μία συνάντηση γνωριμίας και αναζήτησης τρόπων συνεργασίας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αυτής, υπήρξε γνωριμία με την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπο Δικαιοσύνης κα Viviane Reding.

- Τον Απρίλιο του 2011, πραγματοποιήσαμε μία ιδιαίτερη παρέμβαση στη Γενική Συνέλευση της Αγροτικής Τράπεζας, ζητώντας από τον Διοικητή της Αγροτικής να διακόψει τη χρηματοδότηση των κομμάτων. Η χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων είναι ένα ζήτημα που απασχόλησε έντονα το Σύλλογό μας και θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις στο προσεχές μέλλον.

- Το Μάιο, καταθέσαμε πρόταση στον Πρόεδρο της Βουλής, για τη για τη συλλογή έγγραφων παραιτήσεων βουλευτών, από μελλοντικές αξιώσεις, ενώ υποστηρίξαμε την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων.


- Τον ίδιο μήνα, αρχίσαμε να ερευνούμε το ζήτημα των αυξήσεων των εισιτηρίων του ΟΑΣΑ (που έγιναν το Φεβρουάριο του 2011), οι οποίες προφανώς είναι παράνομες (όπως σχολιάζαμε κατά το μήνα Φεβρουάριο 2012).

- Επίσης το Μάιο, ξεκινήσαμε την εκστρατεία κατά τη φοροδιαφυγής. Συλλέγουμε τις προτάσεις που υποβάλλονται και μετά από επεξεργασία, σε τακτά χρονικά διαστήματα, τις στέλνουμε στον Γενικό Γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του Υπουργείου Οικονομικών.

- Συμμετείχαμε (με δύο μέλη του ΔΣ του Συλλόγου μας) στην Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους, όπου μάλιστα αναλάβαμε πρωταγωνιστική δράση στο συντονισμό και στην έρευνα του ζητήματος. Δυστυχώς όμως, αποδείχθηκε ότι οι στόχοι των εμπνευστών αυτής της πρωτοβουλίας ήταν διαφορετικοί (δηλαδή, εκμετάλλευση της συγκυρίας για τη δημιουργία εντυπώσεων και ονόματος, το οποίο ενδεχόμενα θα επιχειρηθεί να “εξαργυρωθεί” πολιτικά).

- Στις αρχές Ιουλίου, καταθέσαμε στην Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα, σειρά προτάσεων μελών του Συλλόγου μας, τις οποίες επεξεργαστήκαμε και συμπληρώσαμε, για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Με έκπληξή μας, διαπιστώσαμε ότι η Κυβέρνηση έχει ήδη υιοθετήσει πολλές από τις προτάσεις μας, ενώ παράλληλα σήμερα συμπεριλαμβάνονται και στο πολιτικό πρόγραμμα διαφόρων κομμάτων.

- Τον Αύγουστο, δύο μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου συμμετείχαν στις συνεδριακές εκδηλώσεις με τίτλο “Summer University of the New Economics”, που επί 32 χρόνια, κάθε καλοκαίρι διεξάγονται στο Πανεπιστήμιο Paul Cezzane, στην Aix en Provence της νότιας Γαλλίας. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου συμμετείχε με εισήγηση με θέμα: “Οι ρίζες και τα αίτια της ελληνικής κρίσης χρέους - Τί μπορεί να γίνει σήμερα;”

- Στα τέλη Αυγούστου, ο Σύλλογος υπέβαλε -πρώτος απ’ όλους τους άλλους φορείς- αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του τέλους Επιτηδεύματος. Την κίνηση αυτή του Συλλόγου ακολούθησαν μετά από αρκετές μέρες, δικηγορικοί σύλλογοι απ’ όλη τη χώρα. Η ενέργεια αυτή ακολουθήθηκε με την οργάνωση και την κατάθεση της πρώτης στη φορολογική ιστορία της Ελλάδας κατάθεση μαζικής προσφυγής πολιτών εναντίον ενός φορολογικού νόμου.

- Το Σεπτέμβριο, ο Σύλλογος υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά για το ζήτημα των συντάξεων “μαϊμού”. Ήταν η πρώτη δικαστική ενέργεια που αναλάβαμε για ένα πολύ σοβαρό και ευρύ ζήτημα, με προφανή σκοπό: να δείξουμε προς την κοινωνία ότι όλοι μας, έχουμε και το δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση, να διεκδικήσουμε την τιμωρία των ενόχων (των ατόμων που παράνομα καρπούνταν τις συντάξεις, αλλά και των δημοσίων λειτουργούν που με πράξεις ή με παραλήψεις τους συνέβαλαν στο να υπάρξει και να διατηρείται αυτή η επαίσχυντη κατάσταση). Η μήνυσή μας, κινητοποίησε τις εισαγγελικές αρχές και φέτος το Φεβρουάριο, η δικαιοσύνη ξεκίνησε τη διαδικασία τη προανάκρισης για την υπόθεση αυτή.

- Τον Οκτώβριο, ο Σύλλογος υπέβαλε πρόταση προς την (τότε) Υπουργό Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου, για τον από κοινού σχεδιασμό και ανάπτυξη δράσεων, οι οποίες θα στόχευαν στην ανάπτυξη της φορολογικής συνείδησης στους μικρούς μαθητές των δημοτικών σχολείων. Η πρόταση έγινε δεκτή και έγιναν σχετικές συναντήσεις κατά το Δεκέμβριο και Ιανουάριο. Όμως, η αποχώρηση της κας Διαμαντοπούλου από το Υπουργείο διέκοψαν τις εξελίξεις.

- Στις 21 Οκτωβρίου, ο Σύλλογος, πάλι πρώτος απ’ όλους τους άλλους φορείς, υπέβαλε στο Συμβούλιο Επικρατείας, αίτηση ακύρωσης κατά του Ειδικού Τέλους Ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ). Από την ημέρα εκείνη, ξεκίνησε ένας μεγάλος αγώνας ενημέρωσης του κοινού για το πώς έχει το ζήτημα και το τί ενέργειες μπορεί να κάνει. (Επιστολή σε Δημάρχους, παρουσία του Συλλόγου σε διάφορες Λαϊκές Συνελεύσεις, εκδηλώσεις στα γραφεία του Συλλόγου)

- Το Νοέμβριο, ο Σύλλογος υπέβαλε προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο, ερώτημα σχετικά με τις ενέργειές του, στο ζήτημα του “δανείου της Κατοχής”. Το ζητούμενο από την ενέργεια αυτή ήταν, να πληροφορηθεί ο Σύλλογος, εάν με δεδομένες τις έκτακτες και επιτακτικές δημοσιονομικές ανάγκες της χώρας, εξάντλησαν οι Υπουργοί των Οικονομικών, τη διερεύνηση κάθε πιθανής πηγής απαιτήσεων της χώρας, οι οποίες θα μπορούσαν να παράξουν έσοδα και να ελαφρύνουν τα φορολογικά βάρη τα οποία καλούνταν να πληρώσουν οι πολίτες. Αργότερα, και καθ’ όσον ο Υπουργός των Οικονομικών ουδέποτε απάντησε, κατά τη 13η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η υποβολή μήνυσης εναντίον των κ.κ. Γεωργίου Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελου Βενιζέλου.

- Το μήνα Νοέμβριο, στα πλαίσια των δράσεων για τον έλεγχο της δημόσιας διοίκησης, αποφασίστηκε η υποβολή νέας αίτησης ακύρωσης κατά νομοθετήματος (αίτηση ακύρωσης προς το Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά της παραγράφου 7 του άρθρου 9, του Ν. 2238/1994 (Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος), όπως αυτή τροποιήθηκε με βάση την παράγραφο 2, του άρθρου 38, του Ν. 4024/2011). Η κατάθεση της αίτησης αυτής εξακολουθεί να εκκρεμεί.


- ΣΤις 24 Νοεμβρίου, ο Σύλλογος υπέβαλε μήνυση κατά των εκπροσώπων των 5.955 εταιριών που αναφέρονται στον κατάλογο των ληξιπρόθεσμων οφειλετών που δημοσιοποίησε το Υπουργείο Οικονομικών στις 8 Σεπτεμβρίου 2011 και κατά παντός άλλου υπεύθυνου δημοσίου λειτουργού, κατέθεσε σήμερα το πρωί, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

- Στις 7 Δεκεμβρίου κατατέθηκε το μαζικό εξώδικο προς τη ΔΕΗ και προς άλλους εναλλακτικούς παρόχους, το οποίο συνιστούσε μία διαμαρτυρία πολιτών για το ζήτημα του ειδικού τέλους ακινήτων. Στην εξώδικη δήλωση συμμετείχαν 2059 πολίτες.

- Στις 17 Ιανουαρίου εκδόθηκε ειδική μελέτη με τίτλο ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - Μέρος 1ο: Η Χρηματοδότηση των Πολιτικών Κομμάτων. Η μελέτη στάλθηκε στους βουλευτές, στα πολιτικά κόμματα και στα μέλη της Κυβέρνησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι, στη μελέτη αυτή βασίστηκε μεγάλο μέρος του υπομνήματος του Υπουργού των Εσωτερικών κ. Τάσου Γιαννίτση, προς την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για το ζήτημα της χρηματοδότησης των κομμάτων.

- Το Μάρτιο του 2012, ο Σύλλογος επισκέφθηκε στελέχη των γραφείων των Επιτρόπων Ανταγωνισμού και Δικαιοσύνης στις Βρυξέλλες, με σκοπό να διαμαρτυρηθεί για θεσμικά θέματα (μη εφαρμογή του νόμου 4022) και να υποβάλει καταγγελίες για ζητήματα όπως το τέλος επιτηδεύματος, η υποχρέωση δημοσίευσης ισολογισμών και εγγραφής στα επιμελητήρια κλπ. Επί των θεμάτων αυτών θα υπάρξουν εξελίξεις κατά το προσεχές διάστημα.

-  Στις 21 Μαρτίου, ο Σύλλογος συμμετείχε σε διεθνές συνέδριο για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας στην Ε.Ε., που οργάνωσε ο Σύλλογος Φορολογούμενων του Ηνωμένου Βασιλείου.

- Από την 1η Απριλίου 2012, η Ελλάδα, μέσω του Συλλόγου, πρωτοπορεί και συμμετέχει σε Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών, για τη μείωση των δαπανών λειτουργίας της Ε.Ε.


Όμως, ο Σύλλογος δεν είχε μόνο δράσεις. Αντιμετώπισε και προβλήματα. Το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετώπισε υπήρξε το διοικητικό. Δυστυχώς, πολλά από τα μέλη που εξελέγησαν στο Διοικητικό Συμβούλιο στις εκλογές του περασμένου χρόνου, δεν επέδειξαν το αναμενόμενο ενδιαφέρον για τα καθήκοντά του, με αποτέλεσμα ο Σύλλογος να υστερήσει σημαντικά στην επικοινωνία του με τα μέλη του, αλλά και με την κοινωνία, αλλά ακόμη και στην είσπραξη των συνδρομών των μελών.

Στα τέλη Ιανουαρίου 2012, ο Πρόεδρος του Συλλόγου ανέλαβε την πρωτοβουλία να αιτηθεί την παραίτηση όλων των μελών του ΔΣ (και του εαυτού του συμπεριλαμβανομένου) και την προκήρυξη εκλογών.

Με όλους τους υποψήφιους οι οποίοι σήμερα κατέρχονται στις εκλογές του Συλλόγου, έχουν γίνει εκτενείς συζητήσεις για τα ζητήματα που απασχολούν το Σύλλογο, τις δυνατότητες δράσης και κοινωνικών παρεμβάσεων που έχει και κυρίως τα προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει.

Όσα μέλη μας κάνουν την τιμή να είναι υποψήφια στις εκλογές μας, έχουν επίγνωση του έργου που πρέπει να γίνει και των προβλημάτων που πρέπει να αντιμετωπισθούν. Παράλληλα όμως, είμαι ευτυχής που -όπως διαπίστωσα- έχουν και τις ικανότητες και τις γνώσεις για να ανταποκριθούν με επάρκεια σε όλα τα ζητήματα.

Ο Σύλλογος εισέρχεται στο δεύτερο χρόνο της ζωής του. Στον πρώτο χρόνο κάναμε την εκκίνηση. Τώρα, με μεγαλύτερη εμπειρία, μεγαλύτερη συμμετοχή, με ένα ανανεωμένο Διοικητικό Συμβούλιο, μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα.

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που δείξατε τόσο σε μένα, όσο και στο σύνολο του Διοικητικού Συμβουλίου.


Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα την Εκθεση Πεπραγμένων.


Θέμα 3ον : Απαλλαγή των μελών του ΔΣ από κάθε ευθύνη για τη διαχειριστική περίοδο 3/4/2011 έως και 31/12/2011.

Η Γενική Συνέλευση κατόπιν συζητήσεως και ψηφοφορίας ομόφωνα αποφασίζει και απαλλάσσει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου από κάθε ευθύνη για τη διαχειριστική περίοδο 3/4/2011 έως και 31/12/2011.


Θέμα 4ον : Οικονομική έκθεση για το έτος 2011.

Ο κ. Σιάτρας καλεί τον Πρόεδρο της Ελεγκτικής Επιτροπής του Σωματείου, κ. Γ. Οικονομόπουλο, ο οποίος διαβάζει τον Οικονομικό Απολογισμό της Διοίκησης, που έχει ως ακολούθως :

'Εσοδα : 9.587,50 ευρώ

'Εξοδα : 7.656,07 ευρώ

Υπόλοιπο διαθέσιμο: 2.022,43 ευρώ

Η Γενική Συνέλευση εγκρίνει ομόφωνα τον ισολογισμό του Σωματείου και τον απολογισμό για τη χρήση 2011 και απαλλάσσει το Δ.Σ. από κάθε ευθύνη.

Θέμα 5ον : Τροποποίηση Καταστατικού του Σωματείου.

Ο Πρόεδρος ενημερώνει τα μελη ότι κρίνεται απαραίτητη η τροποποίηση του Καταστατικού του Σωματείου για τους παρακάτω λόγους:

1) Το αρχικό Καταστατικό δεν εξέφραζε με πληρότητα τους σκοπούς του Σωματείου με την παράλειψη αναφοράς σε συγκεκριμένους τομείς δράσης (π.χ. ενασχόληση του Σωματείου με θέματα κοινωνικής ασφάλισης), οι οποίοι κανονικά θα έπρεπε να είχαν συμπεριληφθεί στο κείμενο του Καταστατικού, όπως αυτό συντάχθηκε κατά τη δημιουργία του Σωματείου, για την πληρέστερη απεικόνηση των σκοπών του.

2) Επιβάλλεται η διόρθωση (γραμματικών και συντακτικών) λαθών, αλλά και άλλων σημαντικών ελλείψεων που παρατηρούνται στο μέχρι τώρα ισχύον Καταστατικό και αφορούν κυρίως οργανωτικές και λειτουργικές διαδικασίες, η διόρθωση ή/και η προσθήκη των οποίων διευκολύνει τη λειτουργία του Σωματείου και την αποτελεσματικότερη προώθηση των δράσεών του.

3) Από την μέχρι τώρα λειτουργία του Σωματείου, καταδείχθηκαν αδυναμίες του κειμένου του Καταστατικού που εμπόδισαν τη βέλτιστη απόδοση των διατάξεών του, όπως για παράδειγμα η άρνηση χρηματοδοτήσειων που συχνά δέχονται από το Κράτος οι διάφοροι Σύλλογοι, ο απόλυτος χαρακτήρας της οποίας στέρησε τη δυνατότητα στο Σωματείο να απασχολήσει αποφοίτους Τμημάτων Λογιστικής διαφόρων ΤΕΙ για την 6μηνη πρακτική τους άσκηση, αφού οι προσλήψεις αυτές επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ και ως εκ τούτου αποτελούν μορφή χρηματοδότησης απαγορευμένη εξ' ολοκλήρου από τις διατάξεις του ισχύοντος Καταστατικού, ζήτημα που επιβάλλεται να λυθεί, μέσω των προτεινόμενων τροποποιήσεων.

Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση επί των προτεινόμενων τροποποιήσεων του Καταστατικού και εγκρίθηκε ομόφωνα η τροποποίηση του Καταστατικού του Σωματείου, το κείμενο του οποίου, υπογεγραμμένο από τα μέλη του ως κατά νόμον απαιτείται, θα έχει εφ' εξής ως ακολούθως :

Θέμα 6ον : Έγκριση Κανονισμού Ηλεκτρονικών Ψηφοφοριών του Σωματείου.

Ο Πρόεδρος της Συνέλευσης ανέπτυξε το θέμα και απάντησε σε ερωτήσεις μελών. Από τη συζήτηση διαπιστώθηκε η χρησιμότητα της θέσπισης του θεσμού της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και η αναβάθμιση που θα προκαλούσε στη δράση του Συλλόγου.
Το Σώμα ψήφισε ομόφωνα τη θέσπιση των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών και εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο να συντάξει Κανονισμό Λειτουργίας, να βρει τα κατάλληλα μέσα για την πραγματοποίηση των ψηφοφοριών και να προχωρήσει στην υλοποίηση των ψηφοφοριών στο συντομότερο δυνατό διάστημα.


Θέμα 7ον : Υιοθέτηση χάρτας "δικαιωμάτων του φορολογούμενου"

Η συζήτηση επί του θέματος αυτού αναβλήθηκε για επόμενη συνεδρίαση των μελών του Σωματείου.

Θέμα 8ον : Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας του Σωματείου.

Ο Πρόεδρος της Συνέλευσης ανέγνωσε και ανέλυσε στο Σώμα τις τροποιήσεις και συμπληρώσεις που υπήρξαν στον Κανονισμό Λειτουργίας του Σωματείου από την ημέρα της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης (3-4-2011) έως και την προηγουμένη της Συνέλευσης (31-3-2012) και απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις.
Στη συνέχεια, το Σώμα ενέκρινε ομόφωνα όλες τις τροποποιήσεις και συμπληρώσεις που έγιναν.

Θέμα 9ον : Απόφαση για το ύψος της συνδρομής μελών για τους επόμενους 12 μήνες.


Ο Πρόεδρος ανέφερε ότι το ύψος της συνδρομής για όλα τα μέλη του Συλλόγου ανέρχεται στο ποσό των 15 ευρώ ετησίως. Με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα και τους πολίτες της, έθεσε στην κρίση των μελών το ζήτημα της ενδεχόμενης μείωσης της συνδρομής ή/και της πρόβλεψης ειδικών κατηγοριών χαμηλότερης χρέωσης για συγκεκριμένες ομάδες μελών. Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση και αποφασίστηκε ομόφωνα να μην υπάρξει μείωση στο ποσό της βασικής συνδρομής, δεδομένου ότι είναι ήδη αρκετά χαμηλό, αλλά να προβλεφθούν κατηγορίες μελών για τις οποίες θα ισχύει χαμηλότερο ύψος συνδρομής. Ετσι η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ότι η βασική συνδρομή για όλα τα μέλη του Σωματείου ανέρχεται στο ποσό των 15 ευρώ ετησίως, με εξαίρεση τις περιπτώσεις των φοιτητών και των ανέργων για τους οποίους θα ισχύει το μειωμένο ποσό των 8 ευρώ ετησίως με την απαραίτητη προσκόμιση των σχετικών αποδεικτικών, ήτοι φοιτητικής κάρτας ή κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ.
Επίσης, αποφασίστηκε ότι σε περίπτωση εγγραφής δύο περισσότερων μελών από την ίδια οικογένεια, το κόστος της ετήσιας συνδρομής θα είναι 10 ευρώ ετησίως.
Τέλος, αποφασίστηκε ότι σε μεταγενέστερο χρόνο θα εξετστεί η δυνατότητα πρόβλεψης μειωμένου κόστους συνδρομής και για άλλες κατηγορίες πολιτών.


Θέμα 10ον: Άλλα θέματα και ανακοινώσεις.

Συζητήθηκαν διάφορα θέματα για την καλύτερη λειτουργία του Συλλόγου. Μεταξύ άλλων, έγινε ευρεία συζήτηση για το φαινόμενο που παρατηρείται να υπάρχουν πολλά μέλη του Συλλόγου τα οποία εμφανίζονται να μην είναι ταμειακά εντάξει. Από τη συζήτηση που έγινε, υπήρξαν τα παρακάτω συμπεράσματα:
α) Στο site του Συλλόγου, το οποίο αποτελεί και την κύρια “πύλη” εισόδου νέων μελών, θα πρέπει να υπάρξει βελτίωση στο μηχανισμό πληρωμής και καλύτερη ενημέρωση των μελών.
β) Θα πρέπει να υπάρξει βελτίωση στον τρόπο επικοινωνίας του Συλλόγου με τα μέλη. Στον τομέα αυτό διαπιστώθηκαν πολλές παραλείψεις.
γ) Θα πρέπει να καθιερωθεί η αποστολή ενός εβδομαδιαίου “newsletter” του Συλλόγου προς τα μέλη του. Η Συνέλευση ζήτησε αυτό να ξεκινήσει άμεσα.

Στο σημείο αυτό και πριν ξεκινήσουν οι διαδικασίες του 11ου θέματος (εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου), ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου κ. Γιάννης Σιάτρας, όπως είχε δεσμευθεί, υπέβαλε την παραίτησή του, όπως άλλωστε είχαν κάνει και κατά τις προηγούμενες μέρες και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Επίσης, ο κ. Σιάτρας ανέφερε προς τη Συνέλευση ότι, σαν άτομο, είναι ανάμεσα στους συνιδρυτές του πολιτικού κόμματος “Δημιουργία ξανά!” και ενημέρωσε τα μέλη ότι, στις προσεχείς εθνικές εκλογές, θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια της Β’ Αθηνών.
Δήλωσε δε ότι, εάν επανεκλεγεί στο Δ.Σ. του Συλλόγου, στην περίπτωση που εκλεγεί βουλευτής, δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τη θέση του στο Δ.Σ., αφού -όπως ανέφερε- κρίνει ότι με την ιδιότητα αυτή θα μπορούσε να συμβάλει καλύτερα στην επίτευξη των σκοπών του Συλλόγου.
Σημείωσε δε ότι, την ενημέρωση αυτή την κάνει, έτσι ώστε να γνωρίζουν τα μέλη την κομματική του δραστηριότητα και να τη λάβουν υπ’ όψη τους, πριν αυτά ψηφίσουν για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.


Θέμα 11ον: Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος της Συνελεύσεως αναφέρει στη Συνέλευση ότι η θητεία του Δ.Σ. έληγε κανονικά τον Μάρτιο του 2014, αλλά ότι τα μέλη του Δ.Σ. αποφάσισαν να παραιτηθούν από τα αξιώματά τους προκειμένου να εκλεγεί νωρίτερα το νέο Δ.Σ. και να έχει χρονικό ορίζοντα στη χάραξη της πολιτικής στα βασικά θέματα που απασχολούν το σωματείο και στην ανάληψη ολοκληρωμένων δράσεων για την υλοποίηση των θεμάτων αυτών. Προ της παραιτήσεως των μελών του το Δ.Σ. προκήρυξε τη σύγκλιση της Γ.Σ. περιλαμβάνοντας μεταξύ των ζητηματων ημερησίας διατάξεως το παρόν περί διεξαγωγής εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. Στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος κατέθεσε στη Γενική Συνέλευση τις επιστολές παραίτησης που του έχουν ήδη παραδοθεί από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. και υποβάλλει και τη δική του παραίτηση. Οι υποψήφιοι για το νέο Δ.Σ. του Σωματείου είναι οι κάτωθι:

Γιόβας Αναστάσης
Κατσιάνη Ζωή
Κλειώσης Χρήστος
Κοροπούλης Αντώνης
Λάτας Παναγιώτης
Ξενοπούλου Καλλιόπη
Παπαδημητρίου Κατερίνα
Σιάτρας Γιάννης
Τερζάκης Σταύρος
Τζάιδας Γιώργος


Μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων εκλέγεται ξελέγη από τη Γ.Σ. Εφορευτική  επιτροπή αποτελούμενη από τους Τάκη Παπαϊωάννου και Αρετή Κολοκυθά και διενεργήθηκε μυστική ψηφοφορία σύμφωνα με το άρθρο 7 του Καταστατικού.

Μετά  το πέρας της ψηφοφορίας, η Εφορευτική Επιτροπή ανακοίνωσε στη Γ.Σ. τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για το Δ.Σ. Με βάση τη σειρά εκλογής, εκλέγονται ως τακτικά μέλη του Δ.Σ. οι : Σιάτρας Γιάννης, Κλειώσης Χρήστος, Παπαδημητρίου Κατερίνα, Γιόβας Αναστάσης, Τζάιδας Γιώργος, Λάτας Παναγιώτης, Κατσιάνη Ζωή και ως αναπληρωματικά : Κοροπούλης Αντώνης, Τερζάκης Στάυρος και Ξενοπούλου Καλλιόπη.

Μη υπάρχοντος άλλου θέματος προς συζήτηση, σε αυτό το σημείο λήθηκε η συνεδρίαση της Γ.Σ.




Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας