Γενική Συνέλευση του Συλλόγου - Τροποποίηση του Καταστατικού

Αρχική | Οι Δράσεις μας | Ανακοινώσεις Συλλόγου | Γενική Συνέλευση του Συλλόγου - Τροποποίηση του Καταστατικού
image

Όπως είναι γνωστό και όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, την προσεχή Κυριακή 1 Απριλίου 2012 (*) θα πραγματοποιηθεί η τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ. (Δείτε σχετική ανακοίνωση).

Μεταξύ των θεμάτων για τα οποία θα αποφασίσει η Γενική Συνέλευση είναι και η τροποποίηση του Καταστατικού του Συλλόγου.

Η τροποποίηση κρίνεται απαραίτητη για τους παρακάτω λόγους:
1) Το νέο Καταστατικό θα πρέπει να συμπεριλάβει σκοπούς που δεν είχαν συμπεριληφθεί κατά τη δημιουργία του Συλλόγου (π.χ. ενασχόληση του Συλλόγου με θέματα κοινωνικής ασφάλισης).
2) Είχαν υπάρξει σημαντικές ελλείψεις ή ακόμη και λάθη στο Καταστατικό που υπογράφηκε το Μάρτιο του 2010. Για παράδειγμα, δεν είχε προβλεφθεί η δυνατότητα εκπροσώπησης των απόντων μελών από άλλα μέλη, κάτι που χρειάζεται για την επίτευξη απαρτιών σε ένα Σύλλογο του οποίου τα μέλη έχουν μία ευρύτατη γεωγραφική διασπορά. Ή ακόμη, δεν είχαν προβλεφθεί πιο απλές διαδικασίες για την τροποποίηση του Καταστατικού, κάτι που θα χρειασθεί να γίνει και άλλες φορές στο μέλλον.
3) Η εμπειρία της λειτουργίας επί ένα χρόνο, μας κατέδειξε αδυναμίες, ή και λάθη που έχει το παρόν Καταστατικό. Για παράδειγμα, θέλοντας να υπογραμμίσουμε την αντίθεσή μας προς κάθε είδους δημόσια σπατάλη ή ακόμη και στις χρηματοδοτήσεις που συχνά δέχονται από το Κράτος οι διάφοροι Σύλλογοι, θέσαμε μία καταστατική απαγόρευση στην οποιαδήποτε κρατική χρηματοδότηση του Συλλόγου μας, ακόμη και εάν δικαιούμαστε τέτοια. Έτσι όμως, δε μπορέσαμε να απασχολήσουμε αποφοίτους Τμημάτων Λογιστικής διαφόρων ΤΕΙ, που θέλησαν να κάνουν σε εμάς την 6μηνη πρακτική τους άσκηση, αφού οι προσλήψεις αυτές επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ. Στο μέλλον, θα πρέπει να μας δίδεται η δυνατότητα επιχορήγησης για την απασχόληση προσωπικού.

Το Καταστατικό ενός “ζωντανού οργανισμού” όπως σιγά σιγά κάνουμε το Σύλλογό μας, πρέπει να δίνει ευελιξία στη δράση μας, αλλά να είναι και το ίδιο ευέλικτο. Ενδεχόμενα, όσο θα προχωρούμε στο έργο μας ή και όσο θα μαθαίνουμε καλύτερα από την εμπειρία μας, θα πρέπει να κάνουμε και άλλες μεταβολές στο μέλλον.

Δείτε τις προτεινόμενες τροποποιήσεις. Εάν θέλετε, πείτε μας την άποψή σας ή την πρότασή σας, στο τμήμα των σχολίων του άρθρου, ή στείλτε μας μήνυμα στο .

Δείτε το μέχρι σήμερα ισχύον Καταστατικό


Δείτε τις προτάσεις για την τροποποίηση του Καταστατικού


(*) Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Απριλίου 2012, στις 11:00 πμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων “Έβδομος” που βρίσκεται στον 7ο όροφο του κτηρίου επί της οδού Καραγεώργη Σερβίας 4 (στοά Καλλιγά - Σύνταγμα). Καθώς πρόκειται για εξ’ αναβολής Συνέλευση, δεν υπάρχει περίπτωση νέας αναβολής. Η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί κανονικά, ανεξάρτητα του αριθμού των παρευρισκόμενων μελών.



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (1 σχολιάστηκε):

elias pantelidis την 30 Μαρτίου 2012
avatar
Κατ'ἀρχήν νά συγχαρῶ καί νά εὐχαριστήσω γιά τήν Ἡράκλειο αὐτή προσπάθεια.

Νομίζω στό θέμα τῆς κρατικῆς ἐπιχορήγησης ὃταν τό δικαι΄[υται ὁ σύλλογος, ἲσως θά ἒπρεπε νά συζητηθεῖ μιά εὐελιξία, πού ἀφ' ἑνός θά ἐπέτρεπε τήν συνέχιση τῆς ἀνεξαρτησίας του ( νά μήν καταντήσει δλδ,ἓνα ἀκομα κυβερνητικό think tank, τύπου ΕΛΙΑΜΕΠ καί ΙΟΒΕ) ἀλλά καί νά μπορεῖ νά ἐπιβιώνει ἀφοῦ ἒχει κύριο ἐνδιαφέρον τό συμφέρον τῶνἑλλήνων φορολογύμένων. Μήπως θά μποροῦσε νά ὁριστεῖ κάποιο ὃριο στήν κρατική καί εὐρωπαϊκή ἐπιχορήγηση ἀνά ἒτος;
Εὐχαριστῶ πολύ
Ἠλίας Π Παντελίδης
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
1
συνολικά: 1 | προβολή: 1 - 1

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας