Δραστηριότητα του Συλλόγου στο Ευρωκοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Αρχική | Οι Δράσεις μας | Δραστηριότητα του Συλλόγου στο Ευρωκοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
image

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στις Βρυξέλλες για τη συμμετοχή του σε διεθνές συνέδριο για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (σχετικό ρεπορτάζ θα δημοσιευθεί αύριο), ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ είχε σημαντικές επαφές με Έλληνες και ξένους Ευρωβουλευτές, αλλά και με παράγοντες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κ. Γιάννης Σιάτρας, συναντήθηκε με τον κ. Γιώργο Χατζημαρκάκη (ελληνικής καταγωγή Γερμανό Ευρωβουλευτή), τον κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον κ. Daniel Hannan (Βρετανό Ευρωβουλευτή) και τον κ. Derk Jan Eppink (Βέλγο Ευρωβουλευτή και πρώην υπουργό). Στόχος των συναντήσεων αυτών είναι να μπορέσει ο Σύλλογος να ανοίξει “κανάλια” επικοινωνίας με στελέχη του Ευρωκοινοβουλίου για την προώθηση θεμάτων με τα οποία αυτός ασχολείται προς το Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και την καλύτερη επικοινωνία τους με φορείς του εξωτερικού.

Παράλληλα, ο κ. Σιάτρας είχε συναντήσεις εργασίας με στελέχη των γραφείων των Επιτρόπων Ανταγωνισμού και Δικαιοσύνης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Στις συναντήσεις αυτές συζητήθηκαν διάφορα θέματα για τα οποία αγωνίζεται ο Σύλλογος και κυρίως το ζήτημα του Τέλους Επιτηδεύματος (για το οποίο ο Σύλλογος έχει προσφύγει για το ζήτημα αυτό στο Συμβούλιο της Επικρατείας και εκκρεμεί η σχετική απόφαση), το ζήτημα της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια και την υποχρεωτική δημοσίευση των ισολογισμών τους στον Τύπο, καθώς επίσης και για τη μη εφαρμογή του νόμου 4022/2011, με βάση τον οποίο επιταχύνονται σημαντικά οι διαδικασίες εκδίκασης περιπτώσεων διαφθοράς.

Τα αποτελέσματα των συναντήσεων κρίνονται ως ικανοποιητικά και επιτυχή. Περισσότερες λεπτομέρειες για τις συναντήσεις αυτές και τα αποτελέσματά τους, θα υπάρξουν σε ειδικό άρθρο κατά το προσεχές Σάββατο. 



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (1 σχολιάστηκε):

Jean Paul Vandam την 26 Μαρτίου 2012
avatar
Επαφες με τον "Χατζημαρκακη".

Ωραιες παρεες εχετε ξεκινησει, μπραβο. Πατε ολο και καλυτερα εκει στον συλλογο.
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
1
συνολικά: 1 | προβολή: 1 - 1

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας