Τ. Γιαννίτσης: Να αρθούν όλες οι ανισότητες

Αρχική | Οικονομία | Συνεντεύξεις | Τ. Γιαννίτσης: Να αρθούν όλες οι ανισότητες
image

Την εκτίμηση πως ο κίνδυνος δεν έχει περάσει για τη χώρα και πως τα επόμενα χρόνια θα δοκιμαστούν σκληρά τόσο η κοινωνία όσο και το πολιτικό σύστημα διατυπώνει στη συνέντευξή του ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης. «Το αν έχουμε αποσοβήσει την έξοδο της χώρας από το ευρώ θα εξαρτηθεί από το ποιες αποφάσεις θα λάβουμε τα επόμενα χρόνια, τα οποία θα είναι δύσκολα», αναφέρει.

Διατηρώντας την ελευθερία της εξωκοινοβουλευτικής του ιδιότητας, ο κ. Γιαννίτσης ασκεί οξεία κριτική στις πολιτικές δυνάμεις της χώρας. Τις κατηγορεί για διγλωσσία, υπογραμμίζοντας ότι δεν υποστήριξαν τις πολιτικές εξόδου από την κρίση. Σημειώνει ότι τα κόμματα μένουν προσκολλημένα σε αντιλήψεις που δημιούργησαν την κρίση, αποφεύγοντας να παραδεχθούν ότι αυτές χρεοκόπησαν, υπονομεύοντας έτσι την προσπάθεια αντιμετώπισης της κατάστασης.

Σημειώνει μάλιστα ότι δεν πιστεύει πως θα περάσουν σε αυτήν τη φάση οι προτάσεις του για τις αλλαγές στη χρηματοδότηση των κομμάτων.

Για τον ίδιο, στη σημερινή συγκυρία λείπει ο πολιτικός σχηματισμός που θα αναλάβει να απαντήσει με σύγχρονο τρόπο στα οξυμένα προβλήματα της χώρας. Συναρτά μάλιστα τη βελτίωση της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος στην ικανότητά του να απαντήσει στις ανάγκες της κοινωνίας με τρόπο αποτελεσματικό.

Αναφέρει παρ' όλα αυτά ότι ανακόλουθες πολιτικές δεν υιοθετήθηκαν μόνο στην Ελλάδα. Δηλώνει ότι οι κανόνες που θεσπίστηκαν για το ευρώ δεν τηρήθηκαν από κανέναν κι έχουν θέσει σήμερα το ευρωπαϊκό οικοδόμημα σε κίνδυνο. Εκτιμά, ωστόσο, ότι δεν θα σπαταληθεί το πολιτικό και κοινωνικό κεφάλαιο που έχει δαπανηθεί και πως η Ευρώπη θα βρει νέες ισορροπίες ώστε να παραμείνει ενωμένη.

Όσον αφορά τη διέξοδο από την κρίση, θέτει ως προϋπόθεση και υπ’αριθμόν 1 προτεραιότητα την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της οικονομίας προς την ασκούμενη πολιτική. Κρίνει πως οι παρεμβάσεις για την επιστροφή στην ανάπτυξη θα πρέπει να είναι συνδυαστικές, ξεκινώντας από τη βελτίωση της παραγωγικότητας στον δημόσιο τομέα.

Τονίζει επίσης ότι θα πρέπει να αρθούν ανισότητες που βρίσκονται παντού -από το ασφαλιστικό και το φορολογικό καθεστώς έως την εκπαίδευση- προκειμένου η χώρα να εισέλθει σε μια νέα καλύτερη εποχή.


 

 

Πηγή: euro2day.gr


5




Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας