Διαμαρτυρηθείτε στη νέα πρόκληση των πολιτικών - Εμποδίστε τη διαγραφή των χρεών των κομμάτων!

Αρχική | Οι Δράσεις μας | Διαμαρτυρηθείτε στη νέα πρόκληση των πολιτικών - Εμποδίστε τη διαγραφή των χρεών των κομμάτων!
image

Το πολιτικό σύστημα δε μαθαίνει! Το πολιτικό σύστημα επιμένει στις ίδιες πρακτικές! Το πολιτικό σύστημα εμπαίζει ανοιχτά το λαό!

Με τροπολογίες που κατατίθενται νύχτα, σε μία θαυμαστή σύμπνοια, τα δύο μεγάλα –και καταχρεωμένα- κόμματα προσπαθούν να βρουν τρόπους για να «κουκουλώσουν» και στην πράξη να διαγράψουν τα χρέη τους!
Με τροπολογίες που ψηφίζονται χωρίς κάποιος να το αντιληφθεί, δίνουν αυξήσεις στους βοηθούς και τους παρατρεχάμενούς τους.
Με προκλητικότητα, συνεχίζουν την ίδια σπάταλη πρακτική: δωρεάν αυτοκίνητα, παχυλές (και άκοπες) συντάξεις, αναδρομικά, αμοιβές για τη συμμετοχή τους σε διάφορες Επιτροπές και διατήρηση μίας στρατιάς συμβούλων.

Το πολιτικό σύστημα επιμένει να δείχνει ότι δεν έχει αντιληφθεί την κατάσταση στην οποία, αυτό το ίδιο, έφερε τη χώρα. Θα πρέπει να τους το δείξουμε εμείς!

Ας διαμαρτυρηθούμε! Ας ξεκινήσουμε –και ας διατηρήσουμε για πάντα- ένα κανάλι επικοινωνίας και διαμαρτυρίας προς τους βουλευτές μας. Αυτούς που ψηφίσαμε ή αυτούς που θέλουμε να ψηφίσουμε. Και ας τους υπενθυμίζουμε διαρκώς ότι, την εξουσία την έχουμε ΕΜΕΙΣ. Και ότι, εμείς αποφασίζουμε.

Προτείνουμε σε όλους, να κάνουμε κάτι απλό. Απλό και αποτελεσματικό. Κάτι που κάνουν επί δεκαετίες οι πολίτες άλλων χωρών. Και που πετυχαίνουν αποτελέσματα.

Ας γράψουμε στον βουλευτή μας και ας του ζητήσουμε να μην ψηφίσει οποιαδήποτε τροπολογία εμφανισθεί (νύχτα ή μέρα) στη Βουλή, η οποία θα επιχειρεί να διαγράψει τα δάνεια των κομμάτων προς τις Τράπεζες.

Η διαγραφή των χρεών, ή η με οποιοδήποτε τρόπο μείωση ή ρύθμισή τους, αποτελεί μία αναπαραγωγή της ίδιας κατάστασης, της ίδιας πρακτικής.
Κυρίως όμως, αποτελεί μία προσβολή προς τον άνεργο που έχασε τη δουλειά του. Προς το μισθωτό και το συνταξιούχο που μειώθηκαν οι αποδοχές του. Προς τον μικρομεσαίο επαγγελματία που έβαλε λουκέτο στο μαγαζί του.
Αποτελεί μία προσβολή προς τον κάθε πολίτη που στέκεται στις ουρές της ΔΕΗ για να πληρώσει το χαράτσι του κ. Βενιζέλου. Προς τον κάθε πολίτη που σήμερα δέχεται προσβολές από τις τράπεζες προς τις οποίες χρωστάει.

Κατεβάστε στον υπολογιστή σας την επιστολή που βρίσκεται στο αρχείο «Επιστολή προς το Βουλευτή σας» (στο δεξί τμήμα του παραθύρου, πάνω από τη φωτογραφία του Ειδικού Τέλους Ακινήτων). Συμπληρώστε το όνομά του και τα στοιχεία σας. Και μη φοβάστε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας. Δεν πρέπει να φοβάστε το βουλευτή σας. Αντίθετα, πρέπει να ζητάτε απ’ αυτόν ΝΑ ΣΑΣ ΣΕΒΑΣΤΕΙ.

(Μπορείτε να κατεβάσετε την επιστολή και από το ίντερνετ ή να την αντιγράψετε από το τελευταίο τμήμα του άρθρου).

Στείλτε την επιστολή προς τον βουλευτή σας με fax, με email, με επιστολή, ή ακόμη καλύτερα, καταθέστε την εσείς ο ίδιος στο πολιτικό του γραφείο.

(Στο link αυτό, βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας των βουλευτών)

Η ενέργεια αυτή, η άμεση απειλή σας ότι δεν θα τον ψηφίσετε εάν δεν σας υπακούσει (οι βουλευτές εκλέγονται από εμάς τους πολίτες, είναι δικοί μας εκπρόσωποι και πρέπει να υπακούουν σε μας και όχι στους πολιτικούς τους αρχηγούς), είναι αποτελεσματική!

Είναι αποτελεσματική σε όλο το κόσμο! Και γι’ αυτό εφαρμόζεται επί δεκαετίες. Και γι’ αυτό άλλωστε το φαινόμενο της κομματικής πειθαρχίας σε άλλες χώρες δεν είναι συχνό. Και γι’ αυτό άλλωστε σε άλλες χώρες τηρούνται οι θεσμοί και οι νόμοι.

Οι πολίτες οφείλουμε να αντιδρούμε. Οι πολίτες πρέπει να επεμβαίνουμε και να διορθώνουμε την πορεία της πολιτικής και των πολιτικών, όταν αυτή παρεκτρέπεται. Οι πολίτες, οφείλουμε να ξαναφτιάξουμε τους Θεσμούς. Επειδή έτσι, ξαναφτιάχνουμε την πατρίδα μας.

Ας αντισταθούμε στη νέα προσβολή που ετοιμάζουν για μας τα πολιτικά κόμματα. Άλλωστε, σήμερα είναι η πλέον κατάλληλη περίοδος. Οι εκλογές που έρχονται θα θυμίσουν σε όλους ότι, την εξουσία την έχουμε εμείς.

Κάντε μία πράξη αντίστασης και αντίδρασης στη διαφθορά ! Στείλτε την επιστολή σήμερα! Και διαδώστε την στους συγγενείς και τους φίλους σας. Πλημμυρίστε το «πολιτικό σύστημα» με τις διαμαρτυρίες σας.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Προς:
.......................................................


Κύριε ...............................................

Πληροφορούμαι από τον Τύπο ότι τα δύο μεγάλα κόμματα χρωστούν στις Τράπεζες περισσότερα από 250 εκατομμύρια ευρώ. Πληροφορούμαι επίσης ότι, προετοιμάζεται νομοσχέδιο το οποίο θα απαλλάξει τα κόμματα από μεγάλο μέρος από αυτές τις υποχρεώσεις τους. Παράλληλα, πληροφορούμαι ότι κατά το 2011, χρονιά που τα εισοδήματα των πολιτών κυριολεκτικά κατακρεουργήθηκαν, η χρηματοδότηση των κομμάτων αυξήθηκε κατά περισσότερο από 10%.

Κύριε .......................................

Αντιλαμβάνεστε ότι η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη και ότι δε μπορεί να συνεχιστεί. Τα κόμματα θα πρέπει και αυτά να μάθουν να ζουν και να λειτουργούν με αυτά που εισπράττουν. Αν θέλουν να ισχυρίζονται ότι αποτελούν κομμάτι της κοινωνίας μας, θα πρέπει και αυτά να βιώνουν ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στην κοινωνία. Συνθήκες που άλλωστε, αυτά τα ίδια προκάλεσαν.

Το ίδιο και οι βουλευτές. Σε ένα Κράτος που αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα, σε μία κοινωνία που έχει καταρρεύσει, οι βουλευτές θα πρέπει να παψουν να κοστίζουν τόσο πολύ στον λαό που τους εκλέγει. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο μισθό τους. Αναφέρομαι σε κάθε είδους παροχή: στα αυτοκίνητα, στο πλήθος των βοηθών και των παρατρεχάμενων, στις αμοιβές από τη συμμετοχή τους στις διάφορες Επιτροπές, στις παχυλότατες συντάξεις τους.

Κύριε ........................................

Σας καλώ να αποκηρύξετε και να καταδικάσετε την προκλητική χρηματοδότηση του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα. Και κυρίως, σας καλώ να ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ οποιοδήποτε νομοθέτημα το οποίο θα επιχειρήσει να διαγράψει, να περιορίσει ή να μεταβάλει προς το ευνοϊκότερο τα χρέη των κομμάτων. Τα πολιτικά κόμματα θα πρέπει να έχουν την ίδια ακριβώς μεταχείριση που έχουν και οι πολίτες της χώρας.

Σας δηλώνω ότι ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ τη στάση σας. Και η στάση αυτή θα βαρύνει σημαντικά στην απόφασή μου για το εάν θα σας ψηφίσω στις επόμενες εκλογές, ή οποτεδήποτε στο μέλλον.

Σας παρακαλώ για την απάντησή σας επί του αιτήματός μου.

Ο εκλογέας


(το όνομά σας)

(Στο link αυτό, βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας των βουλευτών)


Δείτε ειδική μελέτη του Συλλόγου για το ζήτημα της πολιτικής χρηματοδότησης

Δείτε δράση του Συλλόγου εναντίον του τραπεζικού δανεισμού των κομμάτων

 

Δείτε άρθρα για την απόπειρα ρύθμισης των δανείων των κομμάτων:

Κοινή τροπολογία Λυκουρέντζου-Καρχιμάκη για ρύθμιση αποπληρωμής δανείων κομμάτων
Απέσυραν την τροπολογία για το "κούρεμα" των κομματικών δανείων!



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (3 σχολιάστηκε):

Νίκος Βαλκανάς την 30 Μαρτίου 2012
avatar
"Απέσυραν την τροπολογία για το κούρεμα..."

Δηλαδή, πέτυχε η πρωτοβουλία του συλλόγου;
:-)
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
Νίκος Βαλκανάς την 21 Μαρτίου 2012
avatar
Επίσης μην ξεχάσετε να δώσετε στοιχεία επικοινωνίας (email, διεύθυνση, φαξ κα) άμα περιμένετε απάντηση.
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
Νίκος Βαλκανάς την 21 Μαρτίου 2012
avatar
Πολύ ωραία πρωτοβουλία. Θα έχει όμως πολύ μεγαλύτερη αξία, αν ο καθένας έγραφε το δικό του του κείμενο. Ως έχει, φαίνεται σαν μια κατευθυνόμενη, συλλογική πράξη, και υποβαθμίζεται.

Δεν ελπίζω σε αποτέλεσμα, αλλά και μόνο η προσπάθεια θα θορυβήσει πολιτικές νοοτροπίες προς το καλύτερο.
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
συνολικά: 3 | προβολή: 1 - 3

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας