Ζήτησαν μίζα 120.000 ευρώ από ξενοδόχο

Αρχική | Ειδήσεις | Η Μαύρη Βίβλος | Ζήτησαν μίζα 120.000 ευρώ από ξενοδόχο
image

Την ίδια στιγμή που «μακραίνει» η λίστα των επιχειρηματιών που «ανοίγουν παρτίδες» με τη Δικαιοσύνη, λόγω χρεών προς το Δημόσιο, στο φως έρχονται και υποθέσεις εκβιασμού και δωροδοκίας από δημοσίους υπαλλήλους.

Μετά τη σύλληψη επιθεωρητή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στη Θεσσαλονίκη, χθες στα χέρια της Ασφάλειας έπεσαν δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης, οι οποίοι απαίτησαν «δωράκι» 120.000 για να προωθήσουν το φάκελο με επιχορήγηση σε επιχειρηματία - ιδιοκτήτη ξενοδοχειακής μονάδας. Οι υπάλληλοι είναι οι Κ. Λιάκος και Κ. Καζαζάκης, οι οποίοι συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω. Συγκεκριμένα, ο συνιδιοκτήτης του ξενοδοχείου κατήγγειλε ότι αν και είχε εγκριθεί επιχορήγηση 4,7 εκατ. για επένδυση στην Αργολίδα, οι δύο υπάλληλοι καθυστερούσαν την προώθηση του φακέλου και τελικά ζήτησαν 120.000 ευρώ.

Στο ραντεβού που κλείστηκε με τον Κ. Λιάκο, ο ξενοδόχος πήγε με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του πρώτου αλλά και του Καζαζάκη, ο οποίος πήγε λίγο αργότερα στο ραντεβού. Υστερα από έρευνα στα γραφεία τους βρέθηκε ο φάκελος της επιχορήγησης, ενώ στα σπίτια τους βρέθηκαν 70.000 και 85.000 ευρώ, τραπεζικά βιβλιάρια και μια κυνηγετική καραμπίνα.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εκβίαση και δωροδοκία. Σε ό,τι αφορά τον επιθεωρητή της Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με την αστυνομία, ο 42χρονος, Γιώργος Αγγελόπουλος εκβίαζε τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας «Μπρόζος Α.Ε. Επενδυτική Διαμεσολάβησης», ζητώντας το ποσό των 1.500 ευρώ.

Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για δωροδοκία και εκβίαση. Xθες το πρωί ενημερώθηκε και η Κεφαλαιαγορά για τη σύλληψη υπαλλήλου της. Πέραν των ενεργειών της Αστυνομίας έχει ήδη κινηθεί η προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, διοίκηση και προσωπικό, καταδίκασε το γεγονός, εφόσον αποδειχθεί, ενώ σημείωσε ότι μία τέτοια μεμονωμένη και απολύτως καταδικαστέα ενέργεια δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι συνολικά αμαυρώνει το κύρος και το δεκαπενταετές αναγνωρισμένο έργο της Επιτροπής.

Χρέη

Εν τω μεταξύ, χειροπέδες πέρασε χθες η Οικονομική Αστυνομία στο διευθύνοντα σύμβουλο της Artisti Italiani, Γ. Τσαγκαμίλη για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 2.243.513,04 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στη Λευκάδα Β. Χατζόπουλος που πιάστηκε στο Διδυμότειχο Έβρου για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 1.289.184 ευρώ. Ανάλογο... δρομολόγιο ακολούθησε κι ο Χρήστος Μόσιος, διευθύνων σύμβουλος εταιρείας τεχνολογικών συστημάτων της «TechSoft Τεχνολογικά Συστήματα»,ο οποίος συνελήφθη για χρέη 262.306 ευρώ.

Σε μία τρίτη περίπτωση, στην Αλεξανδρούπολη, συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστημάτων παροχής υπηρεσιών εστίασης, για μη απόδοση ΦΠΑ που φτάνει στις 33.512 ευρώ. Τέλος, στην Αμφισσα συνελήφθη εργολάβος τεχνικών έργων για χρέη 139.992 ευρώ, στη Μυτιλήνη ιδιοκτήτης ραδιοτηλεοπτικού σταθμού για οφειλές 399.955,39 και ιδιοκτήτρια καταστήματος εστίασης για χρέη προς το Δημόσιο, που ανέρχονται σε 229.167,92 ευρώ.

Άρθρο του Λεωνίδα Λιάμη


 

Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ


5




Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας