Ζητείται η κατάργηση της έκτακτης εισφοράς και του χαρατσιού στα ακίνητα.Στη Βουλή η πρόταση του ΚΚΕ

Αρχική | Φορολογικά | Φορολογική Ενημέρωση | Ζητείται η κατάργηση της έκτακτης εισφοράς και του χαρατσιού στα ακίνητα.Στη Βουλή η πρόταση του ΚΚΕ
image

Σήμερα θα εξετασθεί στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών.

Στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει την πρόταση νόμου αναφέρεται πως σε συνθήκες κορύφωσης της καπιταλιστικής κρίσης, αλλεπάλληλων μειώσεων των μισθών, των συντάξεων και αλματώδους αύξησης της ανεργίας, μία πρωτόγνωρη φορο-επιδρομή οδηγεί στη συρρίκνωση του λαϊκού εισοδήματος, διαμορφώνει συνθήκες εξαθλίωσης για ευρύτερα λαϊκά στρώματα.

«Πλάι στη δυσβάστακτη φορολογία των άμεσων και έμμεσων φόρων, προστέθηκαν και η λεγόμενη ειδική εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος και το ειδικό τέλος για τα ακίνητα, που οδηγούν το λαό στην απόγνωση», τονίζεται χαρακτηριστικά, ενώ σημειώνεται πως μόνο η πλήρης απόδοση του χαρατσιού μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε έσοδα ύψους 2,9 δισ. ευρώ για το 2012.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει στην ίδια αιτιολογική έκθεση ότι την ώρα που, από τη μια μεριά, η κυβέρνηση οργανώνει τη βάρβαρη φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα, από την άλλη δρομολογεί μια νέα, ακόμα πιο εκτεταμένη φοροαπαλλαγή για το μεγάλο κεφάλαιο.

Όπως σημειώνει, τα έσοδα από την άμεση φορολογία των νομικών προσώπων προβλέπεται ότι το 2012 θα μειωθούν κατά 22%, εξαιτίας της μείωσης των φορολογικών συντελεστών για τα κέρδη, από το 24% στο 20%. «Ουσιαστικά δηλαδή, η όποια συνεισφορά των επιχειρήσεων στα φορολογικά έσοδα περιορίζεται στο ιλιγγιώδες ποσοστό του 3,9% του συνόλου των φορολογικών εσόδων», καταλήγει το ΚΚΕ.

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή του



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (1 σχολιάστηκε):

Ιωάννης Πετρόπουλος την 10 Μαρτίου 2012
avatar
Κύριε Σιάτρα,

Ολοι αυτοί οι φόροι που πληρώνουμε, εκτακτη εισφορα αλληλεγγύης, ειδικό τέλος ακινήτων κλπ θα εκπέσουν του φορολογητέου εισοδήματος ή θα πληρώσουμε φόρο επί των φόρων; Σκοπεύει ο Σύλλογος να κάνει κάτι γιαυτό;

Ιωάννης Πετρόπουλος
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
συνολικά: 1 | προβολή: 1 - 1

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας