Πρακτικά της 12ης συνεδρίασης Δ.Σ. του Συλλόγου (21-2-2012) (Για τα μέλη του Συλλόγου)

Αρχική | Σελίδες Μελών | Πρακτικά της 12ης συνεδρίασης Δ.Σ. του Συλλόγου (21-2-2012) (Για τα μέλη του Συλλόγου)
image

Η σύγκληση της συνεδρίασης του Δ.Σ. έγινε νόμιμα, στις 10/2/2012, από τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Σιάτρα. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Συλλόγου, την Τρίτη 21/2/2012, στις 6:45 μμ. Παραβρέθηκε τα παρακάτω μέλη: Γιάννης Σιάτρας (Πρόεδρος), Χρήστος Μπαβέλης (Γενικός Γραμματέας), Μαρία Αντωνίου, Ηρακλής Ρούπας και Ειρήνη Καργιώτη. Απουσίασε το μέλος Joanna Przepiorka.

Οι αποφάσεις του Δ.Σ. επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, έχουν ως εξής:


1) Προσδιορισμός της ημέρας σύγκλησης της τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου. (Πρόταση του κ. Γιάννη Σιάτρα)
Η συζήτηση του θέματος
αναβλήθηκε για την προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ.

2) Προσδιορισμός της ημερήσιας διάταξης της τακτικής Γενικής Συνέλευσης.  (Πρόταση του κ. Γιάννη Σιάτρα)
Η συζήτηση του θέματος αναβλήθηκε για την προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ.

3) Πρόταση για παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία θα ισχύσει την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης.  (Πρόταση του κ. Γιάννη Σιάτρα)
Η συζήτηση του θέματος αναβλήθηκε για την προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ.

4) Σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 96 του ΑΚ, με θέματα:
1) Ενημέρωση των μελών για τις εξελίξεις στο Σύλλογο.
2) Ανάκληση του συνόλου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
3) Τροποποίηση Καταστατικού.
4) Έγκριση Κανονισμού Ηλεκτρονικών Ψηφοφοριών του Συλλόγου.
5) Υιοθέτηση χάρτας "δικαιωμάτων του φορολογούμενου"
6) Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας του Συλλόγου.
7) Απόφαση για το ύψος της συνδρομής μελών για τους επόμενους 12 μήνες
8) Άλλα θέματα και ανακοινώσεις
9) Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Η συζήτηση του θέματος αναβλήθηκε για την προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ.
(πρόταση του κ. Γιάννη Σιάτρα και μελών που υπερβαίνουν το 20% του συνόλου)


5) Αναφορά Οικονομικής Κατάστασης του Συλλόγου από την Ταμία.  (πρόταση του κ. Γιάννη Σιάτρα και της κας Μαρία Αντωνίου).
Εν όψει της κατάρτισης της φορολογικής δήλωσης του Συλλόγου για το έτος 2011, η ταμίας κα Μαρία Αντωνίου ανέγνωσε λεπτομερή έκθεση με τα οικονομικά στοιχεία του Συλλόγου, όσο για το έτος 2011, όσο και για το διάστημα από 1/1/2012 έως 16/2/2012.
Το Σώμα, ομόφωνα ενέκρινε τα οικονομικά μεγέθη.

6) Αναφορά από τον Γενικό Γραμματέα για την κατάσταση μελών του Συλλόγου και τη λειτουργία του τμήματος Γραμματείας.  (Πρόταση του κ. Γιάννη Σιάτρα)
Ο Γραμματέας ήταν ανέτοιμος να κάνει τη σχετική αναφορά. Αυτή τελικά έγινε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ., ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά τα αιτηθέντα στοιχεία.

7) Υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά των ατόμων που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των μεγαλο-οφειλετών φυσικών προσώπων του Δημοσίου και κατά παντός άλλου υπευθύνου.  (Πρόταση του κ. Γιάννη Σιάτρα)
Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (ΝΑΙ = Γιάννης Σιάτρας, Χρήστος Μπαβέλης, Μαρία Αντωνίου, ΟΧΙ = Ηρακλής Ρούπας, Ειρήνη Καργιώτη)

(Σημείωση: Επί της πρότασης αυτής, μετά την ψηφοφορία, προτάθηκε εναλλακτική πρόταση η οποία έχει ως εξής: α) Υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου δημοσίου λειτουργού, οι οποίοι με τις πράξεις και τις παραλήψεις του διευκόλυναν τη δράση των μεγαλο-οφειλετών του Δημοσίου και κατά παράβαση του νόμου επέτρεψαν τη συνέχιση της οικονομικής τους δραστηριότητας και της παράνομης δράσης τους. β) Παράσταση του Συλλόγου ως πολιτική αγωγή σε δίκες που θα διεξαχθούν κατά των μεγαλο-οφειλετών του Δημοσίου.
Μετά την ανταλλαγή απόψεων, διεξήχθηκε (ηλεκτρονική) ψηφοφορία επί του θέματος αυτού και διαπιστώθηκε η υπερψήφισή του. Έτσι, η παραπάνω πρόταση αντικατέστησε το θέμα 7.)


7α) Καταδίκη των δηλώσεων του Προέδρου του ΕΒΕΑ και άλλων προέδρων επιμελητηρίων, για τη μη άμεση κατάργηση της υποχρέωσης των εταιριών να δημοσιεύουν ισολογισμούς στις εφημερίδες. Αποστολή επιστολής διαμαρτυρίας προς όσα επιμελητήρια, οι πρόεδροι των οποίων έκαναν παρόμοιες δηλώσεις.  (πρόταση του κ. Γιάννη Σιάτρα)
Υπερψηφίστηκε ομόφωνα.

8) Υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά των: α) Γεωργίου Παπακωνσταντίνου, τέως υπουργού Οικονομικών και β) Ευάγγελου Βενιζέλου, νυν Υπουργού Οικονομικών, για αδικήματά τους που ενδεχόμενα προκύπτουν από την παράλειψη να αναλάβουν δράση και να πραγματοποιήσουν ενέργειες για την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου με το Γερμανικό δημόσιο.  (πρόταση του κ. Γιάννη Σιάτρα)
Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (ΝΑΙ = Γιάννης Σιάτρας, Χρήστος Μπαβέλης, Μαρία Αντωνίου, ΟΧΙ = Ηρακλής Ρούπας, Ειρήνη Καργιώτη)

9) Υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά της Joanna Przepiorka, για συκοφαντική δυσφήμηση του Συλλόγου και του Προέδρου κ. Γιάννη Σιάτρα. (πρόταση του κ. Γιάννη Σιάτρα)
Απορρίφθηκε. (ΝΑΙ = Κανείς, ΟΧΙ = Ειρήνη Καργιώτη, Ηρακλής Ρούπας, Χρήστος Μπαβέλης, Μαρία Αντωνίου, ΑΠΟΧΗ = Γιάννης Σιάτρας)

10) Ανάληψη δράσης για το ζήτημα των λανθασμένων στοιχείων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, που κατέληξαν να επιβαρύνουν τους πολίτες με αυξημένα δημοτικά τέλη κλπ. (πρόταση του κ. Γιάννη Σιάτρα και πολλών μελών του Συλλόγου)
Υπερψηφίστηκε ομόφωνα.

11) Ανάληψη ενδεδειγμένης δράσης με στόχο την μείωση των εν λόγω εν γένει απολαβών βουλευτών και κυβερνητικών παραγόντων και την ευθυγράμμιση τους με τα σημερινά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνία (πρόταση μέλους)
Υπερψηφίστηκε ομόφωνα.

12) Συνάντηση με διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Ζηλιασκόπουλου και εξέταση της πορείας της εταιρίας (πρόταση μέλους)
Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (ΝΑΙ = Ειρήνη Καργιώτη, Γιάννης Σιάτρας, Χρήστος Μπαβέλης, Μαρία Αντωνίου, Λευκό = Ηρακλής Ρούπας)

13) Εξέταση του ζητήματος της οφειλής ΦΠΑ από την εταιρία “Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών” (πρόταση μέλους)
Υπερψηφίστηκε ομόφωνα.

14) Διερεύνηση για το ποιός έχει πληρώσει το  πρόστιμο 12.000 ευρώ για την απόφασή της να ΜΗΝ αφαιρέσουν τη Βουλευτική Ασυλία από την Μιλένα Αποστολάκη και 7.000 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα; (πρόταση μέλους).
Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (ΝΑΙ = Ειρήνη Καργιώτη, Γιάννης Σιάτρας, Ηρακλής Ρούπας, Χρήστος Μπαβέλης, Λευκό = Μαρία Αντωνίου)

15) Έγκριση της αναφοράς που θα αποστείλει ο Σύλλογος στο Σύλλογο Φορολογούμενων της Μεγ. Βρετανίας, για το ζήτημα των μέτρων καταπολέμησης της γραφειοκρατίας που έλαβε η ελληνική Κυβέρνηση κατά το 2011. Έγκριση της μετάφρασης που έκανε ο κ. Ρούπας επί του κειμένου της κας Καργιώτης. (πρόταση του κ. Γιάννη Σιάτρα)
Το πρώτο σκέλος υπερψηφίστηκε ομόφωνα.
Το δεύτερο σκέλος δεν τέθηκε σε ψηφοφορία, αφού ο κ. Ρούπας δεν έκανε τη μετάφραση που είχε αναλάβει να κάνει.

16) Παρουσίαση απόψεων των μελών επί του ζητήματος της κομματικής χρηματοδότησης, σύμφωνα με την από 27/1/2012 επιστολή του Προέδρου προς τα μέλη του ΔΣ. (πρόταση του κ. Γιάννη Σιάτρα)
Ειρήνη Καργιώτη: Έχει ήδη καταθέσει.
Γιάννης Σιάτρας: Έχει ήδη καταθέσει.
Τα υπόλοιπα μέλη δεν έχουν καταθέσει προτάσεις.

17) Έγκριση των θέσεων του Συλλόγου επί των ερωτημάτων που έθεσε ο Υπουργός Εσωτερικών προς την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής της 24/1/2012 - Αποστολή των θέσεων στα μέλη της Επιτροπής. (πρόταση του κ. Γιάννη Σιάτρα)
ΝΑΙ = Γιάννης Σιάτρας, Μαρία Αντωνίου
ΟΧΙ = Χρήστος Μπαβέλης
ΑΠΟΧΗ = Ηρακλής Ρούπας
Η κα Ειρήνη Καργιώτη ανέφερε ότι “Καλό είναι να παρουσιάσουν όλα τα μέλη τις απόψεις τους, να ψηφιστούν και φτιάξουμε τις προτάσεις μας (ώστε να μην υπάρχουν αντιφάσεις) και να το στείλουμε. Αναλαμβάνω όποιος θέλει να μου στείλει τις προτάσεις του, να τις μαζέψω όλες ώστε να ψηφιστούν αρχικά. Ανάλογα με τα αποτελέσματα μπορώ να γράψω και το αρχικό κείμενο και κάποιος άλλος να το αναπτύξει.”

18) Έναρξη διαβούλευσης και προτάσεων για την τροποποίηση του Καταστατικού. Περίοδος διαβούλευσης και προτάσεων έως την 9η Μαρτίου 2012. (πρόταση του κ. Γιάννη Σιάτρα)
Υπερψηφίστηκε ομόφωνα. Αποφασίστηκε διαφοροποίηση στην καταληκτική ημερομηνία.

19) Ενέργειες του Συλλόγου μετά την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ για το τέλος επιτηδεύματος. Εξέταση περιπτώσεων θετικής ή αρνητικής απόφασης. (πρόταση του κ. Γιάννη Σιάτρα και πολλών μελών του Συλλόγου)
Υπερψηφίστηκε ομόφωνα. Κατατέθηκαν προτάσεις.

20) Ενέργειες του Συλλόγου μετά την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ για το ειδικό τέλος ακινήτων. Εξέταση περιπτώσεων θετικής ή αρνητικής απόφασης. (πρόταση του κ. Γιάννη Σιάτρα και πολλών μελών του Συλλόγου)

Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (ΝΑΙ = Ειρήνη Καργιώτη, Γιάννης Σιάτρας, Ηρακλής Ρούπας, Μαρία Αντωνίου, Αποχή = Χρήστος Μπαβέλης). Κατατέθηκαν προτάσεις.

21) Χορήγηση αδείας στον κ. Γιάννη Σιάτρα να δηλώσει το όνομά του προς την εταιρία Google για την πληρωμή προς αυτόν (για λογαριασμό του Συλλόγου) των εσόδων από διαφημιστική δραστηριότητα της Google στο site του Συλλόγου. (πρόταση του κ. Γιάννη Σιάτρα)
Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (ΝΑΙ = Ειρήνη Καργιώτη, Γιάννης Σιάτρας, Ηρακλής Ρούπας, Μαρία Αντωνίου, Αποχή = Χρήστος Μπαβέλης).
ΟΧΙ ψήφισαν οι

22) Παροχή των στοιχείων επικοινωνίας των μελών του Συλλόγου μας σε όσα μέλη του ΔΣ το επιθυμούν,ούτως ώστε να δύνανται τα μέλη του ΔΣ να επικοινωνούν με τα μέλη του Συλλόγο. (πρόταση του κ. Χρήστου Μπαβέλη)
Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. ΝΑΙ = Ειρήνη Καργιώτη, Ηρακλής Ρούπας, Χρήστος Μπαβέλης, Μαρία Αντωνίου.
Ο κ. Γιάννης Σιάτρας, δεν ψήφισε, αλλά ανέφερε: Τα στοιχεία υπάρχουν και βρίσκονται στα γραφεία του Συλλόγου. Δε μπορούν να δίδονται σε κανένα μέλος του Συλλόγου, ούτε ακόμη και στα μέλη του ΔΣ. Υπάρχει τρόπος επικοινωνίας με τα μέλη. Αν κάποιος θέλει να επικοινωνήσει με τα μέλη, θα πρέπει να στέλνει την επιστολή του στα γραφεία του Συλλόγου.
Επίσης, στις περιπτώσεις αυτές θα πρέπει να υπάρξει σχετική ρύθμιση με κανονισμό λειτουργίας. Π.χ. Όταν θίγεται κάποιο άτομο, θα πρέπει η επιστολή να φεύγει με την απάντηση του θιγόμενου προσώπου. Συνεπώς, κατά την άποψή μου, δεν τίθεται θέμα ψηφοφορίας.
Επίσης, ο κ. Ρούπας ανέφερε: Παροχή με την σύμφωνη γνώμη του ΔΣ και για συγκεκριμένους λόγους και σκοπούς μόνον του Συλλόγου. Το θέμα να αναφερθεί στον Κανονισμό.


23) Δυνατότητα να δημοσιεύουν όλα τα μέλη του ΔΣ ή όσα επιθυμούν, άρθρα στην ιστοσελίδα μας, σχόλια ή ανακοινώσεις στο group του Συλλόγου στο Facebook με το όνομά τους, μη δεσμευτικά για τον Σύλλογο. Σε κάθε περίπτωση επίσημης ανακοίνωσης του Συλλόγου,αυτή να προκύπτει μόνον κατόπιν σύσκεψης του ΔΣ. (πρόταση του κ. Χρήστου Μπαβέλη)
Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. ΝΑΙ = Ειρήνη Καργιώτη, Ηρακλής Ρούπας, Χρήστος Μπαβέλης, Μαρία Αντωνίου.
Ο κ. Γιάννης Σιάτρας, δεν ψήφισε, αλλά ανέφερε: Η δυνατότητα υφίσταται. Για παράδειγμα, σήμερα, στην πρώτη σελίδα, υπάρχουν τρία άρθρα μελών. Συνεπώς, δεν υφίσταται θέμα ψηφοφορίας.

24) Εκ περιτροπής δυνατότητα ,όσων μελών του ΔΣ επιθυμούν,να έρχονται σε επαφή με τα ΜΜΕ. (πρόταση του κ. Χρήστου Μπαβέλη)
Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. ΝΑΙ = Ειρήνη Καργιώτη, Ηρακλής Ρούπας, Χρήστος Μπαβέλης, Μαρία Αντωνίου.
Ο κ. Ηρακλής Ρούπας ανέφερε: Επισημαίνω ότι μπορεί να γίνεται γνωστό στα μέλη ΔΣ ότι ζητήθηκε παρουσία μας και να μεθοδεύται η παρουσία άλλων. Οσους περισσότερους γνωρίζουν τόσο περισσότερο τους ζητούν τα κανάλια.
Ο κ. Γιάννης Σιάτρας, δεν ψήφισε, αλλά ανέφερε: Είναι δικαίωμα των ΜΜΕ να καλούν όποιον αυτοί θέλουν. Δε μπορείς να τους επιβάλεις ποιός θα πάει. Συνεπώς, κατά την άποψή μου δεν υπάρχει αντικείμενο ψηφοφορίας.

25) Λεπτομερής και πλήρης απολογισμός του έργου του κάθε μέλους του Δ.Σ. (πρόταση του κ. Γιάννη Σιάτρα)
ΟΧΙ = Χρήστος Μπαβέλης.
Η κα Ειρήνη Καργιώτη ανέφερε: Οποίος έχει κάνει απολογισμό, παρακαλείται να τον καταθέσει.
Ο κ. Γιάννης Σιάτρας ανέφερε: Συμφωνώ με την κα Καργιώτη.
Ο κ. Ηρακλής Ρούπας ανέφερε: Τα όσα ειπώθηκαν σήμερα αποτελούν τον απολογισμό του καθενός
Η κα Μαρία Αντωνίου ανέφερε: Συμφωνώ. Επίσης, μπορεί υπεύθυνα να κατατεθεί το έργο που το κάθε μέλος σκοπεύει να κάνει στην πορεία.

26) Έγκριση δαπάνης για την αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή και επίπλου γραφείου, για να χρησιμοποιεί ο Γενικός Γραμματέας. (πρόταση του κ. Γιάννη Σιάτρα)
Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. ΝΑΙ = Ειρήνη Καργιώτη, Γιάννης Σιάτρας, Ηρακλής Ρούπας, Μαρία Αντωνίου. ΟΧΙ = Χρήστος Μπαβέλης.
Ο κ. Γιάννης Σιάτρας ανέφερε: Ψηφίζω ΝΑΙ. Βεβαίως, σας έχω ενημερώσει με την κατάσταση του Ταμείου. Επίσης, σας αναφέρω και πάλι ότι, εάν επιμένετε στην έγκριση της δαπάνης για το ταξίδι μου και της κα Μαξούρη για το συνέδριο στη Γαλλία, θα πρέπει να λάβετε υπ' όψη σας ότι: Πρώτον, σήμερα, το ταμείο του Συλλόγου, μετά βίας καλύπτει το κόστος των εισιτηρίων (και για το λόγο αυτό προτείνω να μην πληρωθούν τα χρήματα αυτά από το Σύλλογο). Δεύτερον, καθ' όσον έχει σβηστεί η εγγραφή από το έτος 2011, θα πρέπει να υπάρξει έγγραφη έγκριση ολοκλήρου του ΔΣ (μέσα από επικυρωμένα πρακτικά) έτσι ώστε να μπορεί να γίνει η εγγραφή μέσα στο 2012. Υποψιάζομαι ότι αυτό ενδεχόμενα να αποτελεί μία παράβαση. Σε κάθε περίπτωση θα συμπεριληφθεί στη φορολογική δήλωση του 2011.
(Σημείωση: Το Δ.Σ., με εξαίρεση τον κ. Γιάννη Σιάτρα, ενέκρινε την πληρωμή από το Σύλλογο των εξόδων για τη μετάβαση δύο μελών του ΔΣ, τον Αύγουστο του 2011, σε συνέδριο στη Γαλλία), όπως είχε ψηφιστεί σε παλαιότερη συνεδρίαση του ΔΣ).
Ο κ. Χρήστος Μπαβέλης ανέφερε: Τόσα άδεια γραφεία και υπολογιστές υπάρχουν εκεί. Άσκοπη αυτή η δαπάνη και δεν την εγκρίνω.

27) Ενημέρωση των μελών του ΔΣ  περί του μητρώου μελών του (αριθμός εγγεγραμμένων μελών,αριθμός τακτοποιημένων οικονομικά μελών του συλλόγου ) από τον Γενικό Γραμματέα. (πρόταση του κ. Γιάννη Σιάτρα)
Δεν έγινε ψηφοφορία. Ο κ. Ηρακλής Ρούπας δήλωσε “αποχή”.
Η κα Ειρήνη Καργιώτη ανέφερε: Η ενημέρωση έγινε από τον Πρόεδρο. Παρακαλώ το αρχείο να το χειρίζεται από τώρα και στο εξής ο Γενικός Γραμματέας.
Ο κ. Γιάννης Σιάτρας ανέφερε: Η ενημέρωση έγινε από μένα. Το αρχείο είναι στη διάθεση του καθένα, στα γραφεία του Συλλόγου.
Ο κ. Χρήστος Μπαβέλης ανέφερε: Η ενημέρωση έγινε από τον Πρόεδρο. Παρακαλώ το αρχείο να το χειρίζεται από τώρα και στο εξής ο Γενικός Γραμματέας.

28) Κατάθεση πρότασης μομφής κατά του Γενικού Γραμματέα κ. Χρήστου Μπαβέλη, από τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Γιάννη Σιάτρα. Οι λόγοι της κατάθεσης της πρότασης είναι:
1) Πλήρης παραμέληση των καθηκόντων του ως Γραμματέα, με αποτέλεσμα -παρά τις προσπάθειες που προσωπικά κατέβαλα- να μην υπάρχει σήμερα ενημερωμένο αρχείο μελών, αρχείο εγγράφων, καθώς και άλλα στοιχεία τα οποία εμπίπτουν στα καθήκοντά του.
2) Αδιαφορία για το Σύλλογο, τη λειτουργία του και την πρόοδό του.
Η πρόταση απορρίφθηκε. (ΝΑΙ = ουδείς, ΟΧΙ = Ειρήνη Καργιώτη, Μαρία Αντωνίου. ΑΠΟΧΗ = Γιάννης Σιάτρας, Ηρακλής Ρούπας, Χρήστος Μπαβέλης)

29) Πρότασή του κ. Χρήστου Μπαβέλη προς παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο του Συλλόγου για τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Σιάτρα για μία σειρά παρατυπιών του,τις οποίες θα αναπτύξω,σύμφωνα με την παράγραφο 14 του κανονισμού λειτουργίας του Συλλόγου μας.
Η πρόταση απορρίφθηκε. (ΝΑΙ = ουδείς, ΟΧΙ = Ειρήνη Καργιώτη, Μαρία Αντωνίου. ΑΠΟΧΗ = Γιάννης Σιάτρας, Ηρακλής Ρούπας)
Ο κ. Χρήστος Μπαβέλης ανέφερε:
Αποσύρεται από πλευράς μου η πρόταση αυτή,μετά από τις εξηγήσεις που έδωσε ο πρόεδρος,την παραδοχή των λαθών του και παρατυπιών του,την συγνώμη που ζήτησε και την παρασχεθείσα υπόσχεσή του περί δημοκρατικότερης λειτουργίας του συλλόγου και της λήψης αποφάσεων του συλλόγου.Τα πρώτα δείγματα της νέας συμπεριφοράς του προέδρου είναι θετικά  και κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση και ευελπιστούμε να ενταθούν.Είμαστε σε αναμονή και περιμένουμε ακόμα περισσότερα.
Επί της παρατήρησης αυτής, ο κ. Γιάννης Σιάτρας ανέφερε: Λόγω της παντελούς αδιαφορίας για τα καθήκοντά τους, από ορισμένα μέλη του Δ.Σ., όντως προκλήθηκε ένταση στις σχέσεις μεταξύ των μελών του ΔΣ. Όντως ζήτησα συγνώμη για την ανθρώπινη αγανάκτηση που επέδειξα σε ορισμένες φάσεις, αγανάκτηση η οποία είναι πλήρως δικαιολογημένη, καθ’ όσον έπεσε σε μένα όλο το βάρος της λειτουργίας του Συλλόγου, με αποτέλεσμα να παραμελήσω εντελώς την επαγγελματική και προσωπική μου ζωή, γεγονός που μου προκάλεσε βλάβες και στους δύο τομείς. Αρνούμαι τα περί “μη δημοκρατικής λειτουργίας του Συλλόγου” και τα απορρίπτω. Σε κάθε μου πράξη λειτούργησα με γνώμονα το συμφέρον του Συλλόγου, την ευπρεπή λειτουργία του (που κινδύνευσε λόγω της πλήρους αδιαφορίας των περισσότερων μελών του ΔΣ) και την ανάγκη να ανταποκριθώ με αξιοπρέπεια στα μέλη που μου έκαναν την τιμή να με εκλέξουν στη Διοίκηση του Συλλόγου. Άλλωστε, για να κριθούν όλα τα γεγονότα, απ’ αυτούς που έχουν το δικαίωμα να κρίνουν, δηλαδή τα μέλη, προκάλεσα την σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, κατά το άρθρο 96 του Αστικού Κώδικα, και έθεσα τη θέση μου στην κρίση των μελών του Συλλόγου. Παρακαλώ ΟΛΑ τα μέλη του ΔΣ να δεχθούν να γίνει η έκτακτη Γενική Συνέλευση και να θέσουν και αυτά τους εαυτούς τους, στην κρίση των μελών του Συλλόγου. Αυτό θα δώσει σε όλους την ευκαιρία να κριθούμε, ενώ θα αποτρέψει το να εισέλθει ο Σύλλογος σε περιπέτειες.

30) 'Αλλα θέματα και ανακοινώσεις.
Στη συνεδρίαση παρέστη και ο νομικός σύμβουλος του Συλλόγου ο οποίος έδωσε διευκρινήσεις επί διαφόρων άρθρων του Καταστατικού.

Ο κ. Γιάννης Σιάτρας, ανέγνωσε προς τα μέλη του ΔΣ δύο επιστολές, τις οποίες κατέθεσε στα πρακτικά.

Μετά από πρόταση του κ. Ηρακλή Ρούπα, την οποία επικρότησαν και ο κ. Χρήστος Μπαβέλης και Ειρήνη Καργιώτη, η συζήτηση των θεμάτων 1 έως 4 θα γίνει σε επόμενη συνεδρίαση, το αργότερο εντός μίας εβδομάδας. Η πρόταση έγινε ομόφωνα αποδεκτή και στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΔΣ κήρυξε τη λήξη της συνεδρίασης.

Στη συνεδρίαση τηρήθηκαν πλήρη μαγνητοφωνημένα πρακτικά.



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας