Πρακτικά της 12ης συνεδρίασης Δ.Σ. του Συλλόγου (21-2-2012)

Αρχική | Οι Δράσεις μας | Πρακτικά Δ.Σ. | Πρακτικά της 12ης συνεδρίασης Δ.Σ. του Συλλόγου (21-2-2012)
image

Η σύγκληση της συνεδρίασης του Δ.Σ. έγινε νόμιμα, στις 10/2/2012, από τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Σιάτρα. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Συλλόγου, την Τρίτη 21/2/2012, στις 6:45 μμ. Παραβρέθηκε τα παρακάτω μέλη: Γιάννης Σιάτρας, Χρήστος Μπαβέλης, Μαρία Αντωνίου, Ηρακλής Ρούπας και Ειρήνη Καργιώτη. Απουσίασε το μέλος Joanna Przepiorka.

Διαπιστώθηκε η εκ του Καταστατικού προβλεπόμενη απαρτία. Τη συνεδρίαση διεύθυνε ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Οι αποφάσεις του Δ.Σ. επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, έχουν ως εξής:

(Σημειώσεις: α) Τα θέματα τα οποία δεν αναφέρονται στην αρίθμηση αφορούν σε ζητήματα διαδικασιών και λειτουργίας του Συλλόγου. Τα θέματα αυτά αναφέρονται αναλυτικά στα πλήρη πρακτικά που δημοσιεύονται στις σελίδες των μελών. β) Ο τρόπος που ψήφισε το κάθε μέλος του Δ.Σ. αναφέρεται στα πλήρη πρακτικά που δημοσιεύονται στις σελίδες των μελών.)

7) Υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά των ατόμων που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των μεγαλο-οφειλετών φυσικών προσώπων του Δημοσίου και κατά παντός άλλου υπευθύνου.
Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (ΝΑΙ = 3, ΟΧΙ = 2)

(Σημείωση: Επί της πρότασης αυτής, μετά την ψηφοφορία, προτάθηκε εναλλακτική πρόταση η οποία έχει ως εξής: α) Υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου δημοσίου λειτουργού, οι οποίοι με τις πράξεις και τις παραλήψεις του διευκόλυναν τη δράση των μεγαλο-οφειλετών του Δημοσίου και κατά παράβαση του νόμου επέτρεψαν τη συνέχιση της οικονομικής τους δραστηριότητας και της παράνομης δράσης τους. β) Παράσταση του Συλλόγου ως πολιτική αγωγή σε δίκες που θα διεξαχθούν κατά των μεγαλο-οφειλετών του Δημοσίου.
Μετά την ανταλλαγή απόψεων, διεξήχθηκε (ηλεκτρονική) ψηφοφορία επί του θέματος αυτού και διαπιστώθηκε η υπερψήφισή του. Έτσι, η παραπάνω πρόταση αντικατέστησε το θέμα 7.)



7α) Καταδίκη των δηλώσεων του Προέδρου του ΕΒΕΑ και άλλων προέδρων επιμελητηρίων, για τη μη άμεση κατάργηση της υποχρέωσης των εταιριών να δημοσιεύουν ισολογισμούς στις εφημερίδες. Αποστολή επιστολής διαμαρτυρίας προς όσα επιμελητήρια, οι πρόεδροι των οποίων έκαναν παρόμοιες δηλώσεις.
Υπερψηφίστηκε ομόφωνα

8) Υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά των: α) Γεωργίου Παπακωνσταντίνου, τέως υπουργού Οικονομικών και β) Ευάγγελου Βενιζέλου, νυν Υπουργού Οικονομικών, για αδικήματά τους που ενδεχόμενα προκύπτουν από την παράλειψη να αναλάβουν δράση και να πραγματοποιήσουν ενέργειες για την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου με το Γερμανικό δημόσιο.
Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (ΝΑΙ = 3, ΟΧΙ = 2)

10) Ανάληψη δράσης για το ζήτημα των λανθασμένων στοιχείων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, που κατέληξαν να επιβαρύνουν τους πολίτες με αυξημένα δημοτικά τέλη κλπ.
Υπερψηφίστηκε ομόφωνα.

11) Ανάληψη ενδεδειγμένης δράσης με στόχο την μείωση των απολαβών βουλευτών και κυβερνητικών παραγόντων και την ευθυγράμμιση τους με τα σημερινά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνία.
Υπερψηφίστηκε ομόφωνα.

12) Συνάντηση με διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Ζηλιασκόπουλου και εξέταση της πορείας της εταιρίας.
Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (ΝΑΙ = 4, Λευκό = 1)

13) Εξέταση του ζητήματος της οφειλής ΦΠΑ από την εταιρία “Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών”.
Υπερψηφίστηκε ομόφωνα.

14) Διερεύνηση για το ποιός έχει πληρώσει το  πρόστιμο 12.000 ευρώ και 7.000 ευρώ ως δικαστικά έξοδα (απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου κατά της Ελλάδας), για το ζήτημα της απόφασης της Βουλής να μην αρθεί η βουλευτική ασυλία για την κα Μιλένα Αποστολάκη;.
Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (ΝΑΙ = 3, Λευκό = 1)

15) Έγκριση της αναφοράς που θα αποστείλει ο Σύλλογος στο Σύλλογο Φορολογούμενων της Μεγ. Βρετανίας, για το ζήτημα των μέτρων καταπολέμησης της γραφειοκρατίας που έλαβε η ελληνική Κυβέρνηση κατά το 2011. Έγκριση της μετάφρασης που έκανε ο κ. Ρούπας επί του κειμένου της κας Καργιώτης.
Το πρώτο σκέλος υπερψηφίστηκε ομόφωνα.
Το δεύτερο σκέλος δεν τέθηκε σε ψηφοφορία.

18) Έναρξη διαβούλευσης και προτάσεων για την τροποποίηση του Καταστατικού. Περίοδος διαβούλευσης και προτάσεων έως την 9η Μαρτίου 2012
Υπερψηφίστηκε ομόφωνα. Ζητήθηκε διαφοροποίηση στην καταληκτική ημερομηνία.

19) Ενέργειες του Συλλόγου μετά την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ για το τέλος επιτηδεύματος. Εξέταση περιπτώσεων θετικής ή αρνητικής απόφασης.
Υπερψηφίστηκε ομόφωνα. Κατατέθηκαν προτάσεις.

20) Ενέργειες του Συλλόγου μετά την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ για το ειδικό τέλος ακινήτων. Εξέταση περιπτώσεων θετικής ή αρνητικής απόφασης.
Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (ΝΑΙ = 4, Αποχή = 1). Κατατέθηκαν προτάσεις.

30) 'Αλλα θέματα και ανακοινώσεις.

Σημείωση: Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γιάννης Σιάτρας, ανέγνωσε δύο επιστολές του προς τα μέλη του Δ.Σ., τις οποίες και κατέθεσε στα Πρακτικά.

Τα πλήρη πρακτικά είναι δημοσιευμένα στις σελίδες των μελών.



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας