Ο ειδικός λογαριασμός θα δεσμεύει και φορολογικά έσοδα.

Αρχική | Φορολογικά | Φορολογική Ενημέρωση | Ο ειδικός λογαριασμός θα δεσμεύει και φορολογικά έσοδα.
image

Το σύνολο των χρημάτων στα κρατικά ταμεία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του χρέους

Σάρκα και οστά παίρνει ο ειδικός λογαριασμός, που θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή του νέου δανείου των 130 δισ ευρώ.


Στο λογαριασμό αυτό θα κατευθύνονται σε πρώτη φάση χρήματα, που θα προέρχονται από το νέο πακέτο βοήθειας μέσω του EFSF και σε δεύτερη φάση έσοδα του ελληνικού Δημοσίου, μόλις η χώρα αποκτήσει πρωτογενή πλεονάσματα.


Ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος δήλωσε πως στο λογαριασμό αυτό κατευθύνονται ακόμα και έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις και οτιδήποτε άλλο εισπράττει το ελληνικό Δημόσιο.


Λίγο αργότερα, υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου ξεκαθάριζε ότι ο λογαριασμός αυτός θα λειτουργεί στην Ελλάδα μέσω της Κεντρικής Τράπεζας και του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους, σε αντίθεση με την αρχική πρόταση της Γερμανίας που περιελάμβανε τη λειτουργία του λογαριασμού και την αποστολή των χρημάτων στο Λουξεμβούργο.


Σε κάθε όμως περίπτωση, όπου δηλαδή και εάν λειτουργεί ο λογαριασμός αυτός, είναι ξεκάθαρο ότι εκεί θα κατατίθενται κατά προτεραιότητα χρήματα του ελληνικού Δημοσίου (από φόρους και εισφορές και από πώληση περιουσιακών στοιχείων και επιχειρήσεων), ώστε να αποπληρώνεται εγκαίρως το χρέος προς τους δανειστές μας και στη συνέχεια ό,τι απομένει θα καλύπτει τις εσωτερικές ανάγκες της χώρας.

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή του



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας