Υπάρχει και η "άλλη" Ελλάδα! Τρεις Έλληνες Αεροπόροι,"έβαλαν τα γυαλιά" στη τρόϊκα!

Αρχική | Ειδήσεις | Η "άλλη" Ελλάδα! | Υπάρχει και η "άλλη" Ελλάδα! Τρεις Έλληνες Αεροπόροι,"έβαλαν τα γυαλιά" στη τρόϊκα!
image

Το κλίμα που μεταδίδουν όσοι έχουν έρθει ...να μας σώσουν,είναι ότι είμαστε ένας λαός που δεν δουλεύει,ότι είμαστε απείθαρχοι και άλλα τέτοια θετικά! Το κλίμα διαμορφώνεται βέβαια και από τους υπαλλήλους της τρόϊκας,οι οποίοι όμως πήραν τη καλύτερη απάντηση από τρεις Έλληνες αεροπόρους,οι οποίοι όχι με λόγια αλλά με πράξεις απλά τους έβαλαν τα γυαλιά!

Δεν ήταν αυτός ο στόχος τους,αλλά με την δουλειά τους θα πρέπει να έκαναν τους “τροϊκανούς” να σωπάσουν.

Βρήκαν λοιπόν “φάρμακο” για τις προμήθειες φαρμάκων και υγειονομικού υλικού στα ελληνικά νοσοκομεία οι “τροϊκανοί”! Και το ανακάλυψαν εκεί που δεν το περίμεναν. Στις Ένοπλες Δυνάμεις!Έμειναν δε τόσο εντυπωσιασμένοι ώστε δήλωσαν ότι θα το αξιοποιήσουν σε Πορτογαλία και Αυστρία!

Τρεις αεροπόροι εντυπωσίασαν την τρόϊκα,με το πρόγραμμα κωδικοποίησης φαρμάκων,υγειονομικού υλικού και εργαστηριακού εξοπλισμού που έφτιαξαν και αναμένεται σύντομα να επιβάλουν στο χώρο της υγείας!

Ο Αντισμήναρχος Γεώργιος Κατωπόδης Διοικητής του Κέντρου Μηχανοργάνωσης (ΚΜΗ) του 251 ΓΝΑ (εικονίζεται στην κεντρική φωτογραφία),  ο Επισμηναγός  Γεώργιος Σιαράβας (2η φωτογραφία) και η Επισμηνίας  Αδριανή Κουταβά (3η φωτογραφία), ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2010 στο νοσοκομείο της Αεροπορίας μια προσπάθεια κωδικοποίησης των φαρμάκων, του υγειονομικού υλικού και της καταγραφής του εργαστηριακού εξοπλισμού. Ο διοικητής κοντά στα 45 και οι άλλοι δύο μόλις 35 ετών.

“Η ιδέα για να ξεκινήσουμε βασίστηκε στο πρόγραμμα ΦΙΛΙΠΠΟΣ ,το οποίο για να λειτουργήσει σωστά και αξιόπιστα απαιτούσε αυτή τη κωδικοποίηση”,λέει ο Επισμηναγός Γεώργιος Σιαράβας.
Τα προβλήματα δεν ήταν λίγα. Η τριμελής ομάδα αναζήτησε στοιχεία από την ΕΕ,αλλά προς μεγάλη απογοήτευση ανακάλυψε ότι εκεί δεν υπήρχαν τα στοιχεία που ανέμεναν ότι θα βρουν!

Οι τρεις αεροπόροι θέλοντας να συγκεντρώσουν πληροφορίες για το τι συμβαίνει στο εξωτερικό επικοινώνησαν με το  Σύνδεσμο Άμυνας των ΗΠΑ στην Ελλάδα (Office of Defence Cooperation – ODC) και όλους τους σχετικούς με το θέμα οργανισμούς όπως το Ερευνητικό Κέντρο Βιολογικών Υλικών (ΕΚΕΒΥΛ) και τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Προχωρώντας το πρόγραμμα ήρθαν σε επαφή και με τους προμθευτές Υγειονομικού Υλικού.

Δεν ήταν μόνο αυτές οι δυσκολίες. Το πρόγραμμα των τριών “χαλούσε” πολλά μεγάλα “πάρτυ” που γίνονταν στο χώρο της υγείας και τα εμπόδια που κάποιοι έθεταν δεν ήταν λίγο.Το μόνο που κατάφερναν ήταν απλά να καθυστερούν τους τρεις αεροπόρους ,αποδεικνύοντας ότι αν υπάρχει ενθουσιασμός και προσήλωση στο στόχο όλα γίνονται στην Ελλάδα.

“Ασφαλώς και δεν ήταν καθόλου εύκολη δουλειά,πρώτα απ΄ όλα γιατί ήταν κάτι τελείως πρωτοποριακό και γι΄ αυτό δυσκολευτήκαμε να βρούμε τις απαραίτητες βάσεις δεδομένων”,λέει ο Επισμηναγός Γ.Σιαράβας.

Τον Ιούνιο του 2011, η  Διεύθυνση Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ, στα πλαίσια συνεργασίας με την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ) του Υπουργείου Υγείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης , ενημέρωσε για την κωδικοποίηση που υλοποιείται στο 251ΓΝΑ. Το υπουργός Υγείας Α.Λοβέρδος επικοινώνησε με τον ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο ο οποίος γνωρίζοντας το χώρο της υγείας τον διαβεβαίωσε ότι τα όσα είχαν καταφέρει οι τρεις αεροπόροι,είχαν απόλυτη εφαρμογή στο ...χάος της υγείας.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας παρουσίασε λοιπόν το “Πρόγραμμα Κωδικοποίησης Υγειονομικού Υλικού”,όπως το ονόμασαν στη τρόϊκα, η οποία ...ενθουσιάστηκε και ζήτησε την εφαρμογή του σ΄ όλα τα νοσοκομεία το συντομότερο δυνατό,με στόχο “την κωδικοποίηση του Υγειονομικού Υλικού σε Εθνικό Επίπεδο με σκοπό την εναρμόνιση του Παρατηρητηρίου Τιμών”.

Οι “τροϊκανοί” ενθουσιάστηκαν με το σύστημα των αεροπόρων αφού:

 • Δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη βέλτιστη παρακολούθηση – διαχείριση σε εθνικό επίπεδο του υγειονομικού υλικού.
 • Εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του διπλογραφικού λογιστικού σχεδίου στα Νοσοκομεία.
 • Εφαρμόζεται παραγωγικά στο σύνολο των Ε.Δ και σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Τι διασφαλίζει η “αεροπορική” κωδικοποίηση;Μεταξύ άλλων τα κέρδη είναι:

 • Μείωση της δαπάνης προμήθειας υγειονομικού υλικού καθώς εξορθολογίζεται η οικονομική διαχείριση και ανάλυση των παραγόντων που καθορίζουν τις τιμές των υλικών.Δηλαδή  πόσα υλικά χρησιμοποιούνται, πότε, που ,ποιος είναι ο τρόπος πληρωμής, “κόβει” τις επαναλαμβανόμενες προμήθειες, κλπ.
 • Επιτυγχάνεται ο έλεγχος των αποθεμάτων.
 • Σύνταξη με ακρίβεια λεπτομερών ισολογισμών, προϋπολογισμών,που μέχρι τώρα δεν υπήρχαν!
 • Δημιουργία κοινών προδιαγραφών και διαγωνισμών, που στοχεύουν στην κοινή προμήθεια υλικών.
 • Ανταλλαγή υλικών και πληροφοριών μεταξύ φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας.
 • Άμεσος εντοπισμός της θέσης του υλικού, καθώς και παρακολούθηση διακύμανσης της τιμής του χρονικά, ανά προμηθευτή και ασθενή.
 • Παρακολούθηση εγγυήσεων και διερεύνηση της τιμής των υλικών σε χώρες του εξωτερικού.
 • Εισαγωγή υλικών στο πληροφοριακό σύστημα απευθείας με την χρήση καταλόγων των προμηθευτών – κατασκευαστών ή on-line πηγών.
 • Διαφάνεια της φαρμακευτικής διαχείρισης, αποφυγή λαθών κατά τη παραλαβή των υλικών και δυνατότητα E-Commerce (ηλεκτρονικού εμπορίου) και E-BID (ηλεκτρονικής προσφοράς).
 • Ενοποίηση ή ανταλλαγή μηνυμάτων των συστημάτων διοίκησης υλικού όλων των φορέων παροχής υγείας, με δυνατότητα υψηλότερης εποπτείας από τους αρμόδιους φορείς (Γενικά Επιτελεία, ΥΕΘΑ,Υπουργείο Υγείας).


Με δυο λόγια όπως λέει χαριτολογώντας ο Επισμηνίας “θα μπορούμε να ξέρουμε που βρίσκεται ακόμη και το τελευταίο χάπι”!

Βέβαια οι “τροϊκανοί” θα πρέπει να ένοιωσαν και κάποια έκπληξη όταν θα πληροφορήθηκαν ότι όλη αυτή τη δουλειά την έκαναν τρεις αεροπόροι οι οποίοι εργάζονταν υπερωριακά,χωρίς να παίρνουν ούτε ένα ευρώ! Ο μύθος του τεμπέλη Έλληνα που συντηρούν δέχτηκε ένα πλήγμα.

Πόσο καλό θεωρεί η τρόϊκα το πρόγραμμα των Ελλήνων αεροπόρων; Εξαιρετικό θα λέγαμε και γι΄ αυτό είπαν ότι θα το αξιοποιήσουν στη Πορτογαλία αλλά και στην Αυστρία!

Η ολοκλήρωση του συστήματος κωδικοποίησης του υγειονομικού υλικού ολοκληρώνεται πολύ σύντομα από την ΠΑ και αμέσως αυτό θα αξιοποιηθεί από τα στρατιωτικά νοσοκομεία και θα διετεθεί στο υπουργείο Υγείας.


Θέλοντας να επιβραβεύσει ηθικά την προσπάθεία τους, μετά από αίτημα μελών, θα γίνει πρόταση προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, για την αποστολή συγχαρητήριας επιστολής προς τους δύο αξιωματικούς και την υπαξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία θα κοινοποιηθεί και στο Αρχηγείο της Πολεμικής Αεροπορίας, με το αίτημα να τοποθετηθεί αντίγραφό της, στους ατομικούς τους φακέλους.

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (9 σχολιάστηκε):

Tasos Katsikas την 08 Δεκεμβρίου 2012
avatar
ακομη ενα μεγαλο μπραβο !!!
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
Giorgos την 21 Φεβρουαρίου 2012
avatar
Κατ' αρχήν συγχαρητήρια στα Ελληνόπουλα αυτά που χωρίς να φείδονται κόπων και θυσιών απέδειξαν τι σημαίνει Έλληνας Αξιωματικός και όχι ενστολος όπως οι γρακύλοι μας πιπιλίζουν καθημερινά τα αυτιά.Δεν είδα όμως ούτε τον πλύ κ. Υπουργό να βγεί και να επανέσει δημόσια την πράξη και τους δημιουργούς της.Γιατί φοβαται μήπως του πάρουν την δόξα;Δεν είναι οι αξιωματικοί ούτε λαμόγια ούτε εγκαθετοι των διαφόρων πολιτικών. Αλλά τι ψάχνω να δρώ χάθηκαν δυστυχώς οι ηγέτες και οι άντρες.
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
2
αναστασης την 20 Φεβρουαρίου 2012
avatar
Tα μπράβο και τα συχαρίκια δε τρώγονται ούτε εξαργυρώνονται στις τράπεζες...... ας δώσουν και κάνα μπόνους στα παιδιά!
στο κάτω κάτω ... αν είναι να πάρουν το σύστημα τους και άλλες χώρες...
ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ!!
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
3
Αθανασιος την 20 Φεβρουαρίου 2012
avatar
Συγχαρητηρια! Ο Ελληνας θα ειναι παντα ενα βημα μπροστα// γι αυτο μας ... τιμουν !
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
2
Γιάννης Σιάτρας την 20 Φεβρουαρίου 2012
avatar
Οι αξιωματικοί αυτοί, είναι μία αχτίδα ελπίδας γι' αυτό τον τόπο.
Όμως, είναι βέβαιο ότι τέτοιες αχτίδες υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ!
Φτάνει να θέλουμε να τις δούμε! ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΠΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΔΟΥΜΕ!!!
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
3
ΕΛΕΝΗ ΛΕΜΟΝΗ την 20 Φεβρουαρίου 2012
avatar
Μπράβο στα Ελληνικά Φτερά!!!!
Μπράβο στα αστραφτερά μυαλά των παιδιών μας
Συνεχίστε έτσι για να πάρουν τις απαντήσεις εμπράκτως οι κάθε είδους λασπολόγοι Ελληνες και ξένοι.
Εύγε στους 2 αεροπόρους μας και στην αεροπορίνα μας Νάστε καλά και να προχωράτε πάντα με το κεφάλι ψηλά το αξίζετε!!!!!!!!!
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
2
Ελένη κοντογιαννη την 20 Φεβρουαρίου 2012
avatar
Μπράβο παιδιά ! Συγχαρητήρια !
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
2
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΧΑΣΝΑΦΕΡΗ την 20 Φεβρουαρίου 2012
avatar
ΜΠΡΑΒΟ!!! ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΔΥΟ ΓΑΊ΄ΔΑΡΩΝ ΑΧΥΡΟ!!!!
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
3
Νικος Περούλης την 20 Φεβρουαρίου 2012
avatar
Συγχαρητήρια στην εν λόγο ομάδα! Τέτοιες πρωτοβουλίες….. μας κάνουν υπερήφανους! Επίσης, αποδεικνύεται ότι τα συμφέροντα είναι πού ισχυρά και έχουν διεισδύσει, κάνοντας πάρτι, σε όλα τα επίπεδα….!
Προκειμένου να είμαι δίκαιος, θα πρέπει να γίνει αναφορά στο το γεγονός ότι τόσο ο ΥΕΘΑ όσο και ο υπουργός υγείας αγκάλιασαν και προώθησαν την ιδέα της ομάδας ξεπερνώντας θα έλεγα, παλαιότερα ταμπού…!
Εύγε!!!!
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
3
συνολικά: 9 | προβολή: 1 - 9

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Είσοδος Μελών
 • email Αποστολή άρθρου
 • print Εμφάνιση εκτύπωσης
 • Plain text Προβολή ώς Plain Text