Ερώτημα προς την Αγροτική Τράπεζα για τη χρηματοδότηση των κομμάτων

Αρχική | Οι Δράσεις μας | Ερώτημα προς την Αγροτική Τράπεζα για τη χρηματοδότηση των κομμάτων
image

Σε συνέχεια των όσων έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα άρθρα μας, σχετικά με το ζήτημα της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων και τη δραστηριότητα που αναπτύσσουμε για να εναντιωθούμε σε κάθε πράξη που μεγαλώνει τη σπατάλη των χρημάτων των φορολογούμενων, ή ακόμη και για να συμβάλουμε στην τιμωρία των υπευθύνων, σήμερα προχωρήσαμε σε βήμα που θα προετοιμάσει τη δράση που θα αναλάβουμε μετά τις προσεχείς εκλογές.

Αποστείλαμε επιστολή στον Διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας κ. Θεόδωρο Πανταλάκη (υπενθυμίζουμε ότι η Αγροτική Τράπεζα -την οποία οι έλληνες φορολογούμενοι ενισχύουν διαρκώς με νέα κεφάλαια για να αποφύγει την χρεοκοπία- είναι η Τράπεζα που έχει δανείσει στα πολιτικά κόμματα περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ), με την οποία του ζητούμε να μας ενημερώσει για το εάν η Τράπεζα που διοικεί προχώρησε σε νέες χορηγήσεις προς τα πολιτικά κόμματα, κατά το έτος 2011. Επίσης, του ζητούμε να μας ενημερώσει για το εάν τα κόμματα εξόφλησαν κανονικά τις υποχρεώσεις τους κατά το περασμένο έτος, καθώς επίσης και να μας γνωρίσει τα υπόλοιπα των δανειοδοτικών λογαριασμών των κομμάτων κατά την 31/12/2011.
Τέλος, ζητήσαμε από τον κ. Πανταλάκη ένα αντίγραφο των πρακτικών της τακτικής Γενικής Συνέλευσης της 29ης Απριλίου 2011, στην οποία είχαμε συμμετάσχει.

Σημειώνεται ότι, η δράση μας σε σχέση με την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος γίνεται μέσω της εταιρίας EuroCapital ΑΕΕΔ, η οποία είναι μέλος του Συλλόγου και μέτοχος της Τράπεζας. (Δείτε την επιστολή της εταιρίας προς τον διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας)

Όπως έχουμε αναφέρει, σκοπεύουμε να καταγγείλουμε και να μηνύσουμε τη διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας, στην περίπτωση που στις προσεχείς εκλογές τα κόμματα τα οποία δανειοδότησε η Τράπεζα -κατά την άποψή μας κατά παράβαση των τραπεζικών κανόνων και με ενδεχόμενο δόλο- πετύχουν τέτοια εκλογικά ποσοστά, ώστε να μειωθεί η κρατική χρηματοδόσηση που δικαιούνται με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία. Υπενθυμίζουμε ότι, η Τράπεζα έχει δανειοδοτήσει τα πολιτικά κόμματα (κυρίως τα δύο μεγαλύτερα) δεχόμενη ως εγγύηση την κρατική επιχορήγηση που τα κόμματα θα λάβουν έως το 2017. Βεβαίως, όπως είναι εύκολα αντιληπτό, σε περίπτωση που η εκλογική δύναμη των δανειοδοτηθέντων κομμάτων υποχωρήσει, αυτόματα θα μειωθούν και τα κρατικά τους έσοδα, κάτι που θα προκαλέσει μεγάλο κίνδυνο κεφαλαιακών απωλειών για την Τράπεζα, απώλειες που -όπως και σε άλλες περιπτώσεις- θα κληθούν να καλύψουν οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη. Θα σας κρατάμε ενήμερους με ότι νεότερο προκύπτει.



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (3 σχολιάστηκε):

Εφη Φραγκουλη την 18 Φεβρουαρίου 2012
avatar
Εξελιξεις η Αγροτικη τράπεζα μηνυτήρια αναφορα εαν αυτά ισχύουν....
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
Γιάννης Σιάτρας την 18 Φεβρουαρίου 2012
avatar
Εννοείται Γιώργο!
Και πίστεψέ με, θα γίνει την πρώτη βδομάδα μετά τις προσεχείς εκλογές!
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
Γεώργιος Τζάϊδας την 18 Φεβρουαρίου 2012
avatar
Δεν πρέπει να αποστέλλονται πλέον μόνο επιστολές, αλλά εξώδικες προσκλήσεις.. Κατά τα άλλα, καλά κάνεις, μη τους αφήσεις σε χλωρό κλαρι & καλό κουράγιο.
Υ.Γ. -σε ενδεχόμενη μηνυτήρια αναφορά για το θέμα να δηλώσει ο σύλλογος παράσταση πολιτικής αγωγής.
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
1
συνολικά: 3 | προβολή: 1 - 3

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας