Διαμαρτυρία - Προσφυγή του Συλλόγου προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Αρχική | Οι Δράσεις μας | Ανακοινώσεις Συλλόγου | Διαμαρτυρία - Προσφυγή του Συλλόγου προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
image

Προσφυγή στον Επίτροπο Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα καταθέσει ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ, για τα παρακάτω ζητήματα:

α) Τέλος Επιτηδεύματος, του νόμου 3986/2011. Υπενθυμίζεται ότι ο Σύλλογος έχει καταθέσει αίτηση ακύρωσης κατά του παραπάνω νόμου προς το Συμβούλιο της Επικρατείας, η οποία συζητήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2011 και ήδη αναμένεται η έκδοση της απόφασης. Η προσφυγή προς τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήταν ανάμεσα στις ενέργειες για τις οποίες ο Σύλλογος είχε δεσμευθεί ότι θα κάνει, αναφορικά με το ζήτημα αυτό.

β) Τέλη τα οποία είτε δεν έχουν κάποια ανταποδοτικότητα, είτε έχουν ελάχιστη, είτε το ύψος τους είναι μακράν ανώτερο του κόστους παραγωγής των οποιονδήποτε υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης, όπως: i) τα διάφορα τέλη για δημοσιεύσεις ισολογισμών κλπ στο ΦΕΚ, ii) τις “αναγκαστικές εισφορές” που πληρώνει η κάθε εταιρία σε διάφορα ταμεία με τα οποία δεν έχει καμία σχέση ή ανταποδοτικότητα (Ταμείο Νομικών, Ταμείο Προνοίας Νομικών κλπ), iii) τις αναγκαστικές εισφορές στα διάφορα επιμελητήρια (μετά και από παρέμβαση του Συλλόγου μας, ήδη η τρόικα θέτει ζήτημα κατάργησής τους).
(Δείτε παλαιότερο σχετικό άρθρο: Το άκρον άωτον του φαρισαϊσμού και του παραλόγου: (άσκοπο) ετήσιο κόστος 10.800 ευρώ για να μπορεί μία εταιρία να λειτουργεί!)

γ) Άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με σαφείς παραβάσεις των ευρωπαϊκών κανόνων ανταγωνισμού και τα οποία δημιουργούν πρόσθετα βάρη και προκαλούν ανταγωνιστικά μειονεκτήματα στις ελληνικές επιχειρήσεις σε σχέση με τις ομοειδείς που λειτουργούν σε άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το σκεπτικό της προσφυγής του Συλλόγου βασίζεται στο ότι, ασχέτως εάν οι νόμοι που έχουν θεσπίσει όλα τα παραπάνω τέλη και επιβαρύνσεις είναι συνταγματικοί ή όχι, η εφαρμογή τους δημιουργεί συνθήκες άνισου ανταγωνισμού σε βάρος των ελλήνων επιτηδευματιών ή των ελληνικών επιχειρήσεων και καταλήγουν να παραβιάζουν την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Εφ’ όσον εγκριθεί η σχετική πρόταση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, η προσφυγή  επί των παραπάνω θεμάτων θα γίνει προς τον Επίτροπο Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Παράλληλα, ο Σύλλογος θα καταθέσει στον Επίτροπο για θέματα φορολογίας: α) έκθεση η οποία θα αναλύει τις δυσμενέστατες συνθήκες ύφεσης που δημιουργεί η υπερφορολόγηση του ελληνικού πληθυσμού, β) αίτημα για πίεση προς την ελληνική κυβέρνηση να θεσμοθετήσει και να λαμβάνει υπ’ όψη της στη φορολογία του “κατώτατου οικονομικού ορίου διαβίωσης” και γ) διαμαρτυρία για την άρνηση ή την αδυναμία της ελληνικής δημόσιας διοίκησης να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή.

Οι σχετικές συναντήσεις στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα ζητηθεί να γίνουν στα τέλη του προσεχούς Μαρτίου, με την ευκαιρία συμμετοχής του προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου κ. Γιάννη Σιάτρα, σε συνέδριο που οργανώνει, στις Βρυξέλλες, ο Σύλλογος Φορολογουμένων Μεγάλης Βρετανίας, σε συνεργασία με τον Taxpayers Association of Europe, με θέμα: “How to reduce EU Bureaucracy” (Πώς να μειωθεί η Γραφειοκρατία της Ευρωπαϊκής Ένωσης”).

Με την ευκαιρία αυτή, ο κ. Σιάτρας θα επιδιώξει να έχει συναντήσεις με ευρωβουλευτές διαφόρων χωρών, για την προώθηση των θέσεων του Συλλόγου για το εθνικό οικονομικό θέμα, αλλά και για ζητήματα φορολογίας στην Ελλάδα.

Κατά τις προσεχείς μέρες και εφ’ όσον η σχετική πρόταση εγκριθεί από το Δ.Σ. του Συλλόγου, θα εκδοθεί ανακοίνωση για τη δημιουργία μίας ομάδας εργασίας για τη δημιουργία του σχετικού φακέλου που θα παραδοθεί προς τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας