Είναι η βία και η τρομοκρατία το νέο μέσο διαλόγου και κοινωνικών διεκδικήσεων;

Αρχική | Οι Δράσεις μας | Ανακοινώσεις Συλλόγου | Είναι η βία και η τρομοκρατία το νέο μέσο διαλόγου και κοινωνικών διεκδικήσεων;
image

Θύμα επίθεσης “κοινωνικών οργανώσεων” έπεσε, το πρωί της Τρίτης (17 Ιανουαρίου) ο Σύλλογός μας. Μίας βίαιης επίθεσης, που μπορεί τελικά να μην είχε θύματα, αλλά που προκάλεσε μία μεγάλη αναστάτωση και έναν ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό.

Όχι! Μην πάει ο νους στο κακό! Μη βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα για συνωμοσίες, για “συμφέροντα” που μας έχουν βάλει στο μάτι και για κακούς που θέλουν να μας κάνουν ζημιά.
Η επίθεση στα γραφεία μας, ήταν το αποτέλεσμα μίας διαβολεμένης σύμπτωσης, μίας σειράς ατυχών γεγονότων και αποκύημα τραγικά κακών συμπεριφορών και αντιλήψεων.

Το ιστορικό έχει ως εξής: Το γραφείο που μισθώνει ο Σύλλογος, ανήκει στην εταιρία EuroCapital ΑΕΕΔ, η οποία είναι προσωπική εταιρία του κ. Γιάννη Σιάτρα, Προέδρου του Συλλόγου (το μίσθωμα είναι συμβολικό -ο νόμος δεν επιτρέπει την άνευ πληρωμής φιλοξενία- μόλις € 50 μηνιαίως, το οποίο η ιδιοκτήτρια εταιρία επιστρέφει στο Σύλλογο υπό μορφή χορηγίας). Καθώς οι δουλειές της Εταιρίας κατέρρευσαν τα τελευταία χρόνια, ο κ. Σιάτρας, κατά το έτος 2006, μίσθωσε ένα τμήμα του χώρου των 170 τ.μ. των γραφείων του, στην εταιρία ENEKTRON, του κ. Γιώργου Οικονομόπουλου, ο οποίος συνδέεται με τον κ. Σιάτρα με φιλία άνω των 15 ετών. Ο χώρος, διαχωρίζεται από κάποια γραφεία, αλλά στο μεγαλύτερο τμήμα του είναι ενιαίος, καθ’ όσον υπάρχουν καλές σχέσεις και εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο φίλων.
Η εταιρία ENEKTRON ασχολείται με εργασίες ηλεκτρολόγου μηχανικού. Μία από τις κύριες εργασίες της είναι η συντήρηση των στύλων της ΔΕΗ. Αλλά επειδή αυτή η εργασία έχει -λόγω καιρικών συνθηκών- μία εποχικότητα, η ΕΝΕΚΤRON περιστασιακά αναλαμβάνει εργολαβίες αποκοπής ρεύματος από τη ΔΕΗ.

Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου το πρωί και καθώς η μέρα κυλούσε ομαλά, ξαφνικά μπήκαν στο γραφείο περίπου 35-40 άτομα. Απρόσκλητα και απροειδοποίητα βέβαια. Τα άτομα αυτά (όπως μάθαμε μετά προέρχονταν από “Επιτροπές Αγώνα” διαφόρων περιοχών της Ανατολικής Αττικής), ξεδίπλωσαν ένα μεγάλο πανό, το οποίο ανέπτυξαν κατά μήκος της κύριας αίθουσας των γραφείων. Σε έντονο ύφος (αντιλαμβάνεστε ότι η ...ευγένεια δεν είναι το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των “εκδηλώσεων”) άρχισαν να βρίζουν και να απειλούν τους 3 υπαλλήλους της ΕΝΕΚΤRON που εκείνη τη στιγμή εργάζονταν (ο κ. Οικονομόπουλος έτυχε να μην βρίσκεται στο γραφείο του) και πρόβαλαν τα “αιτήματα” τους (οράτε απειλές, “προειδοποιήσεις”, εκφοβισμοί και κατατρομοκράτηση).
Καθώς υπήρξε φασαρία και ένταση, ο κ. Σιάτρας βγήκε από το γραφείο του προς στην κεντρική αίθουσα και ζήτησε να γίνει ησυχία και να μιλήσει μαζί τους. Όμως, οι “διαμαρτυρόμενοι” (εισβολείς είναι η πιο σωστή έκφραση), τον νόμισαν για τον κ. Οικονομόπουλο και του επιτέθηκαν με έναν πραγματικό οχετό ύβρεων και απειλών.
Επί πέντε λεπτά προσπαθούσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου “Ελληνες Φορολογούμενοι” να τους εξηγήσει ότι πρόκειται για παρεξήγηση και τους παρακαλούσε να ηρεμήσουν για να συνομιλήσουν ήρεμα και πολιτισμένα. Όμως, η αντίδραση που εισέπραττε ήταν ένας ακατάληπτος οχετός ύβρεων (τους οποίους θα ήταν απρεπές ακόμη και να περιγράψουμε).

Και ενώ γινόταν αυτός ο “δημοκρατικός” διάλογος, σε κάποια στιγμή, ο κ. Σιάτρας διέκρινε ότι, μία νεαρής ηλικίας διαμαρτυρόμενη, είχε ανέβει πάνω σε έναν καναπέ και βιντεοσκοπούσε την “εκδήλωση”. Διαμαρτυρήθηκε έντονα και ζήτησε να σταματήσει η βιντεοσκόπηση (όπως άλλωστε είχε κάθε δικαίωμα αφού επρόκειτο για το χώρο των γραφείων του). Ως απάντηση πήρε ένα νέο κύμα “κοσμητικών επιθέτων” (Αλήθεια ποιό είναι το νόημα του να σε βρίζουν τόσο χυδαία 35 άτομα; Παίρνουν κάποιου είδους ικανοποίηση ότι κάνουν κάποιο “αγώνα”; Ότι επιτυγχάνουν κάτι;)

Στο σημείο εκείνο, ο κ. Σιάτρας, έκανε το λάθος του “πρωτάρη” τέτοιων περιστατικών. Κινήθηκε προς την κοπέλα, για να διακόψει τη βιντεοσκόπηση. Από το σημείο εκείνο, τα πράγματα εκτυλίχθηκαν βίαια. Οργισμένοι οι “διαδηλωτές”, επειδή κάποιος αμφισβήτησε το δημοκρατικό τους δικαίωμα να μπαίνουν όπου θέλουν, να βρίζουν όπως θέλουν και να βιντεοσκοπούν ότι θέλουν, όρμησαν κατά του Προέδρου του Συλλόγου, τον πέταξαν πάνω στον καναπέ και χίμηξαν να τον λιντσάρουν. Δύο πράγματα ίσως απέτρεψαν τα χειρότερα. Η επέμβαση των υπαλλήλων της ENEKTRON και ενός υπαλλήλου της EuroCapital και το γεγονός ότι, λόγω της πολυκοσμίας στο χώρο, οι “εισβολείς” από λάθος χτυπιόντουσαν μεταξύ τους.
Όμως, το χειρότερο -και σαν περιστατικό, αλλά και σαν συμβολισμό- ήταν η ωμή βία που οι τραμπούκοι αυτοί (στο σημείο αυτό θα πρέπει να τους αποκαλέσουμε με το πραγματικό τους όνομα) επέδειξαν και τη χειροδικία που επιχείρησαν εναντίον του 78χρονου πατέρα του κ. Σιάτρα, όταν αυτός βλέποντας να έχουν χιμήξει πάνω στον γιό του, προσπάθησε να τον πάρει από τα χέρια τους. Όπως άλλωστε θα έκανε κάθε πατέρας, αψηφώντας κάθε κίνδυνο.

Στο σημείο εκείνο, σε μία άλλη γωνιά του γραφείου, ένας από τους υπαλλήλους της ENEKTRON κατόρθωσε -επιτέλους- να εξηγήσει σε έναν από τους διαδηλωτές ότι, αυτός τον οποίον έχουν βάλει κάτω δεν είναι ο κ. Οικονομόπουλος, αλλά ο Πρόεδρος του Συλλόγου “Έλληνες Φορολογούμενοι”.
“Καλά και γιατί δε μας το λες τόσην ώρα;” ρώτησε σαστισμένος τον κ. Σιάτρα. “Σε έχω ακουστά. Δε μου λες, είσαι φίλος με τον xxxx;” (ανέφερε ένα όνομα, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, ο οποίος έχει ενεργή συμμετοχή στο κίνημα “Δεν Πληρώνω”). “Και γιατί δε μιλάς βρε άνθρωπε;”

Κάπου εδώ σταματάμε την περιγραφή του επεισοδίου, το οποίο άλλωστε από τύχη δεν είχε θύματα, αλλά ούτε και σοβαρές σωματικές βλάβες. Βεβαίως, είχε βαρύτατες ηθικές βλάβες και προκάλεσε σοβαρότατους προβληματισμούς.

Ο Σύλλογος, δεν είχε πρόθεση να αναφερθεί στο περιστατικό, αφού είναι σαφές ότι, όταν κάποιος -έστω και από σύμπτωση- εμπλέκεται σε τέτοιες καταστάσεις, η αναφορά του συνήθως προκαλεί βλάβη. Όμως, αναγκάζεται να το αναφέρει, τόσο για να απαντήσει σε (ηλεκτρονικό) δημοσίευμα που αναρτήθηκε χθες και αναπαράχθηκε σε δεκάδες blogs (δείτε ανακοίνωση που κυκλοφόρησε), όσο και για να εκφράσει τους προβληματισμούς του για αυτές τις μορφές “κοινωνικής αντίστασης” που προβάλλουν πλέον σαν τα μανιτάρια, σαν αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, της ανάλγητης κυβερνητικής πολιτικής και της φαυλότητας του πολιτικού συστήματος.

Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να συστηθούμε προς τους εισβολείς των γραφείων μας, αφού κατά την “επίσκεψή” τους δε μας έδωσαν την ευκαιρία να το κάνουμε.
Στο χώρο που μπούκαραν και κατέλαβαν με το έτσι θέλω, στεγάζονται και τα γραφεία του Συλλόγου ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ. Νόμιμο Σωματείο, με διοίκηση που δημοσιεύει τα ονόματά της και που δεν κρύβεται πίσω από την ανωνυμία, όπως κάνουν οι εισβολείς μας.

Ο Σύλλογος ήταν ο πρώτος που κινήθηκε εναντίον του τέλους ακινήτων της ΔΕΗ, αυτού που -με έναν περίεργο τρόπο- προσπαθούν και αυτοί να πολεμήσουν.
- Ήταν ο πρώτος που ασχολήθηκε με το ζήτημα και πρόβαλε το μέγεθος του νομικού εκτρώματος της Κυβέρνησης.
- Από τις αρχές Οκτωβρίου, με δικές του δαπάνες, οργάνωσε την αποστολή μαζικού εξωδίκου (του μεγαλύτερου που έχει σταλεί ποτέ στην Ελλάδα) κατά της ΔΕΗ, με χιλιάδες συμμετέχοντες.
- Στα μέσα Οκτωβρίου, ήταν -μαζί με το θύμα των εισβολέων, Γιάννη Σιάτρα και την εταιρία EuroCapital- που προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του νόμου του ειδικού τέλους ακινήτων (οι δικηγορικοί σύλλογοι και οι λοιποί προσφεύγοντες, το έκαναν με καθυστέρηση και αφού ο αγώνας είχε φουντώσει).
- Οργάνωσε το κύμα προσφυγών στη Δικαιοσύνη για την έκδοση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ.
- Παρείχε δωρεάν δικηγορική υποστήριξη σε πολλούς πολίτες οι οποίοι δεν είχαν τα μέσα για να προσλάβουν δικηγόρο.
- Παρείχε δικηγορικές συμβουλές, σε εκατοντάδες πολίτες που είτε τηλεφώνησαν, είτε επισκέφθηκαν τα γραφεία του (τα ίδια γραφεία που αυτοί κατέλαβαν).
- Ξόδεψε εκατοντάδες ή χιλιάδες ανθρωποώρες για να απαντά στα τηλέφωνα χιλιάδων πολιτών.
- Πραγματοποίησε τακτικές συγκεντρώσεις πολιτών στα γραφεία του για να τους ενημερώσει για το πώς να χειριστούν το ζήτημα.
- Γύρισε σε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα για να συμμετάσχει σε λαϊκές συνελεύσεις για το “χαράτσι της ΔΕΗ”.
- Έκανε δεκάδες εμφανίσεις σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα (του εσωτερικού και του εξωτερικού) για το ζήτημα αυτό.
- Δημοσίευσε δεκάδες ή εκατοντάδες άρθρα κάθε περιεχομένου (νομικού, συμβουλευτικού κλπ) στο site του.

Ο Σύλλογος κύριοι, που δεν έχετε μάθει να ακούτε, παρά μόνο να βρίζετε χυδαία, με τις μικρές του δυνάμεις, αλλά με τη μεγάλη του ψυχή, υπερέβαλε τον εαυτό του και ξεκίνησε αυτή τη μεγάλη φωτιά αντίστασης στην κοινωνία, την οποία εσείς έρχεστε να καπηλευτείτε, να σπιλώσετε και να ασχημονήσετε.

Το δημοσίευμά σας, είναι ένα προσεκτικά γραμμένο λιβελλογράφημα.

Διαπιστώνουμε ότι, ενώ όταν ήρθατε και εισβάλατε στο χώρο μας, δεν είχατε την ευαισθησία να δείτε τουλάχιστον ποιούς δέρνετε, στη συνέχεια αναζητήσατε και βρήκατε κάθε στοιχείο για τον Πρόεδρο του Συλλόγου, τα οποία με άκομψο σχολιασμό παρουσιάζετε στο λιβελλογράφημά σας.
Αλήθεια, εμείς μπορούμε να μάθουμε έστω και κάτι για εσάς; Σε τί διαφέρετε εσείς, οι ανώνυμοι, από τους κουκουλοφόρους που καίνε την Αθήνα με την κάθε ευκαιρία;

Να σας πούμε μερικά ακόμη πράγματα και να διορθώσουμε μερικά απ' αυτά που γράψατε για τον κ. Σιάτρα.
Ο κ. Σιάτρας δεν είναι χρηματιστής. Μία μικρή Ανώνυμη Εταιρία Επενδυτικής Διαμεσολάβησης έχει, η οποία στην περασμένη χρήση, είχε πωλήσεις ύψους € 25.000 και ζημιές € 49.000 (και αυτό όχι μόνο λόγω της κατάρρευσης της οικονομίας, αλλά και λόγω του ότι ο ίδιος έχει επιλέξει να ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με το Σύλλογο). Δεν είναι ταμίας του Συνδέσμου των χρηματιστών. Είναι ταμίας του ΣΕΔΥΚΑ, δηλαδή του συνδικαλιστικού οργάνου των λίγων ΑΕΕΔ που παρέμειναν στο χώρο της Κεφαλαιαγοράς. Εταιριών με κανένα, ένα ή το πολύ δύο άτομα προσωπικό. Όπως και η EuroCapital του κ. Σιάτρα.
Ο κ. Σιάτρας, ήταν επί 15 χρόνια εκδότης του περιοδικού ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ. Που κόσμησε το χώρο. Έναν χώρο δύσκολο και συχνά -πολύ συχνά- ανήθικο. Μία ανηθικότητα που το περιοδικό καταπολέμησε. Και που τα έβαζε με τα μεγάλα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών. Και που βρέθηκε δεκάδες φορές στα δικαστήρια, λόγω των αγωγών που τόσο συχνά του έκαναν οι επιχειρηματίες των οποίων τα βρώμικα έβγαζε στη φόρα. Που όμως, δεν καταδικάστηκε ούτε μία φορά. Άλλωστε, αν ρωτήσετε τον κ. “xxxxx”, το μέλος του “Δεν Πληρώνω” και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, θα σας το επιβεβαιώσει (αφού μάλιστε είχε έρθει και σαν μάρτυρας σε δίκη του περιοδικού). Αφού και ο ίδιος, φίλος του κ. Σιάτρα, κάποτε συνεργαζόταν με το περιοδικό και αρθρογραφούσε σ’ αυτό.
Ο κ. Σιάτρας στον οποίον τόσο άναδρα επιτεθήκατε, και σωματικά αλλά και μέσα από το λιβελλογράφημά σας, ήταν ο μόνος πολίτης που δε δίστασε να μηνύσει τους υπουργούς που ντρόπιασαν τη χώρα και έκαναν αλχημίες και παρανομίες στα στατιστικά στοιχεία (greek statistics).

Το Σύλλογό μας, δε χρηματοδοτεί το Κράτος. Αφού είστε τόσο καλοί στην έρευνά σας, γιατί δε μπήκατε στον κόπο να διαβάσετε το Καταστατικό μας το οποίο (στο άρθρο 8) ρητά αναφέρει ότι “Το Σωματείο, δε θα δέχεται κρατική επιχορήγηση, ακόμη και στην περίπτωση που δικαιούται τέτοια”. Οι πόροι του είναι τα € 15 που δίνει το κάθε μας μέλος, χωρίς να περιμένει κάποια άμεση ανταπόδοση από τα χρήματα αυτά (που συχνά τα δίνει από το υστέρημά του).
Εσείς, από πού βρίσκετε χρήματα; Ποιοί είναι ο πόροι σας;

Τέλος, λίγα λόγια για τον κ. Οικονομόπουλο. Τον πραγματικό στόχο αυτής της άνανδρης ενέργειάς σας. Ο κ. Οικονομόπουλος είναι ιδρυτικό μέλος και ένας από τους εμπνευστές του Συλλόγου μας. Και στενός φίλος του κ. Σιάτρα. Και είναι τιμή για τον κ. Σιάτρα να έχει φίλους με το ανάστημα και το ήθος του κ. Οικονομόπουλου. Δεν είμαστε εξουσιοδοτημένοι να μιλάμε γι’ αυτόν, αλλά, εάν πραγματικά ο σκοπός σας ήταν να μην τρομοκρατήσετε, αλλα να συζητήσετε με τον κ. Οικονομόπουλο, θα μπορούσατε να είχατε κλείσει ένα ραντεβού.

Και, επειδή στο κείμενό σας το αναφέρατε και αυτό σαν “κορώνα”, να σας απαντήσουμε. Εμείς πιστεύουμε ότι, σ’ αυτή την κοινωνία και τη Δημοκρατία μας, όλοι έχουν δικαιώματα. Πέρα από το δικαίωμα της εργασίας, έχουν και το δικαίωμα του λόγου. Ακόμη και οι εταιρίες που κόβουν το ρεύμα. Και δεν είμαστε εμείς που θα τις κρίνουμε και που -κυρίως- θα τις καταδικάσουμε. Επειδή πιστεύουμε ότι έτσι πρέπει να λειτουργούμε σε μία δημοκρατική κοινωνία. Διαφορετικά, θα είμασταν και εμείς φαρισαίοι.

Και, επιτρέψτε μας, να εκφράσουμε μία ακόμη γνώμη, που σας αφορά.

Είναι θαυμάσιο να αφυπνίζεται και να ξεσηκώνεται η κοινωνία μας. Και να αμφισβητεί. Και να διεκδικεί. Και να ζητά να αλλάξουν όλα αυτά τα στραβά που έφεραν τη χώρα στη σημερινή μίζερη θέση της. Είναι θαυμάσιο να ζητάμε να ανατρέψουμε αυτό το άθλιο πολιτικό σύστημα της κλεπτοκρατίας και της κληρονομικής δημοκρατίας.

Όμως, πραγματικά πιστεύετε ότι, η τρομοκρατία που ασκείτε προς τους πολίτες και προς τους εργαζόμενους είναι ο σωστός τρόπος; Διαβάστε και πάλι τις ανακοινώσεις σας. Ίσως όχι της δικής σας “άτυπης” και απρόσωπης οργάνωσης, αλλά ομοειδών (ανακοίνωση 1 - ανακοίνωση 2). Και το πιο τραγικό σ’ αυτές είναι ότι, καμαρώνετε κιόλας επειδή κατορθώσατε να τρομοκρατήσετε κάποιους εργαζόμενους (όπως εσείς οι ίδιοι περιγράφετε στις ανακοινώσεις σας για κάποιο άλλο από τα θύματά σας: "αποτινάσουμε το φόβο από πάνω μας και ήδη τον βλέπουμε ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους").

Αλήθεια, εσείς δεν παρακολουθείτε την επικαιρότητα; Αν ο στόχος σας είναι να αποτρέψετε τις διακοπές ρεύματος λόγω της αδυναμίας ή της ιδεολογικής άρνησης κάποιων να πληρώσουν το χαράτσι του κ. Βενιζέλου, δεν έχετε πληροφορηθεί ότι, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, δεν έχει υπάρξει περίπτωση τέτοιας διακοπής ρεύματος; Και ίσως να μην υπάρξει, τουλάχιστον έως την έκδοση της απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ίσως μπαίνουμε σε “ξένα χωράφια”, αλλά αλήθεια, εσείς εγκρίνετε την πράξη κάποιου -που ενώ επιβεβαιωμένα έχει τα χρήματα να πληρώσει- να μην πληρώνει το λογαριασμό ρεύματος για 6 ή 12 μήνες; (Δεν αναφερόμαστε στους τωρινούς λογαριασμούς με τα χαράτσια.) Και οι άλλοι που πληρώνουν για το ρεύμα που ξοδεύουν, τί είναι;

Και αλήθεια, δείξατε την ίδια ευαισθησία για τον ίδιο το χώρο σας; Καταγγείλατε κάποιον από τους καταπατητές των περιοχών σας που, μόλις έσβηναν οι φωτιές που κατέκαψαν τα δάση αυτής της υπέροχης περιοχής σας, έτρεξαν να κτίσουν τις αυθαίρετες βίλες τους; Πήγατε ποτέ με πανό, σε κάποιο από τα εργοτάξια που κατασκεύαζαν τις αυθαίρετες βίλες τους, όταν ακόμη κάπνιζαν γύρω τους οι καμμένοι κορμοί δένδρων;

Πολύ φοβούμαστε ότι, κινήματα και οργανώσεις που -πολλά απ’ αυτά, όψιμα- κόπτονται “υπέρ των φτωχών, των αδικημένων και των αδυνάτων”, απλά βρήκαν την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα λόγο ύπαρξης και να εκμεταλλευθούν μία συγκυριακή ιδιαιτερότητα.

Υποστηρίζουμε τους στόχους σας (τουλάχιστον τους εμφανείς), άσχετα του εάν εμείς παλεύουμε προς την ίδια κατεύθυνση με άλλη ιδεολογία και άλλες μεθόδους. Καταδικάζουμε όμως την απροκάλυπτη σωματική και ψυχολογική βία που μας ασκείτε.



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (12 σχολιάστηκε):

sqaaopug την 11 Ιουνίου 2012
avatar
7AEEbL , [url=http://gdhumypmwcix.com/]gdhumypmwcix[/url], [link=http://cqfkemfilbqo.com/]cqfkemfilbqo[/link], http://ewomxyzdalsq.com/
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
qmhwxvr την 09 Ιουνίου 2012
avatar
xpt1Al <a href="http://cskjwrqyqbbm.com/">cskjwrqyqbbm</a>
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
linx την 09 Ιουνίου 2012
avatar
Your story was rellay informative, thanks!
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
Γιάννης Σιάτρας την 27 Ιανουαρίου 2012
avatar
Κύριε ΠΓΚ, σας ευχαριστώ για την απάντησή σας.
Δε νομίζω ότι διαφωνούμε κάπου. Πλην του δικαιώματος που έχω να μισθώνω το ακίνητο της εταιρίας μου (απόφαση που πάρθηκε στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας που διευθύνω) στην εταιρία ενός φίλου μου. Που, παρά το όποιο (νόμιμο) αντικείμενο εργασίας της, εγώ επιμένω για το ήθος του ιδιοκτήτη της και για το ότι, έχει δικαιώματα σ' αυτή την κοινωνία, τα οποία δε μπορεί να καταπατά ο κάθε ανώνυμος τραμπούκος.

Σας ευχαριστώ για τη στήριξή σας στο Σύλλογό μας. Και το εννοώ.

Κλείνοντας, έχω να πω ότι, έχω ξεπεράσει το αρχικό σοκ, οργή και απογοήτευση που ήταν αποτέλεσμα της άδικης εισβολής και βιαιπραγίας. Όμως ναι. Διατηρώ το σθένος της εμμονής σε κάποιες απόψεις, τις οποίες δεν τις απέκτησα τις τελευταίες μέρες, αλλά στα τελευταία 48 χρόνια της ζωής μου.
Όλοι μας πρέπει να έχουμε το σθένος να υπερασπιζόμαστε τις απόψεις μας και το δίκαιο. Αλλιώς, πώς θα αλλάξουμε την κοινωνία;

Καλό Σαββατοκύριακο!
(εξακολουθώ να μην έχω αντιληφθεί ποιός είστε, αλλά αυτό δε με πειράζει)
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
Π ΓΚ την 27 Ιανουαρίου 2012
avatar
Απορώ και εκπλήσσομαι από το σθένος αλλά και την επιθετικότητα του ύφους της απάντησης σας. Αλήθεια, μήπως η αδικαιολόγητη, άδικη και πάνω από όλα άνανδρη επίθεση που δεχτήκατε στα γραφεία σας, σας έχει επηρεάσει και στο λόγο σας; Προς τι, τελικά τόση οργή; Αλήθεια, πως καταλήγετε και ισοπεδώνετε την συνεισφορά στην κοινωνία του καθενός, μόνο και μόνο επειδή έχουμε το θάρρος της γνώμης και εκφράζουμε τις επιφυλάξεις μας για κάποια γεγονότα; Μας γνωρίζετε και από παλιά, ή έχετε τελικά άποψη για τον οποιονδήποτε; Όσον αφορά τα στοιχεία μου, γνωρίζετε πολύ καλά ότι είναι διαθέσιμα στο σύλλογο, δεδομένου ότι είμαι μέλος από τον Σεπτέμβριο του 2011. Θεωρούσα και εξακολουθώ να θεωρώ το Σύλλογο, ότι καλύτερο έχει φτιαχτεί στην Ελλάδα πάνω σε θέματα προβληματισμού αλλά και ομαδικής εκπροσώπησης στα «καυτά» θέματα που μας ταλανίζουν την τελευταία 3ετία και ήμουν από τους πρώτους που εξήρα και συνεχάρη, τόσο εσάς όσο και τα μέλη για τους αγαθούς και καλοπροαίρετους σκοπούς ίδρυσης τους Συλλόγου. Όσον αφορά τη συμμετοχή του καθενός στο σύλλογο, έχετε δίκιο, μπορεί ο κάθε κύριος Οικονομόπουλος να έχει προσφέρει περισσότερα ή λιγότερα από τον καθένα, απλά αυτό δεν μπορεί να αποτελεί εκ μέρους σας μομφή για τη συμμετοχή ή την προσφορά του καθενός. Δεν μπορείτε για παράδειγμα να γνωρίζετε, πόσοι συνάνθρωποι μας, μπαίνουν καθημερινά στην ιστοσελίδα ή ακόμα και να εγγράφονται μέλη μετά από δική μου προτροπή. Δεν έχετε δικαίωμα να προσομοιάζεται το καθένα μας με τους τραμπούκους, μόνο και μόνο επειδή δεν αναφερθήκαμε στο γεγονός της εισβολής. Θέλω να ελπίζω ότι διέπεστε ακόμη από συναισθηματική φόρτιση από το τυχαίο γεγονός που έλαβε χώρα στα γραφεία του Συλλόγου και ειλικρινά εύχομαι να το ξεπεράσετε γρήγορα. Τέλος, θα ήθελα να σημειώσω ότι ναι, εγώ προσωπικά πιστεύω τα όσα γράφω, δεν συναναστρέφομαι με ανθρώπους που ο (τίμιος ίσως) τρόπος που βιοπορίζονται δεν συνάγουν με τα δικά μου πιστεύω. Τέλος φρονώ ότι δεν έχω γραφτεί σε λάθος Σύλλογο και θα μου επιτρέψετε να διατηρώ τις απόψεις και τα πιστεύω μου. Επιτρέψτε μου επίσης, για λόγους καθαρά προσωπικούς και επαγγελματικούς να συνεχίσω να διατηρώ την "τυπική" ανωνυμία μου. Γιατί όπως ονοματίζεται και στο άρθρο σας, δυστυχώς η βία και η τρομοκρατία είναι μέσο διαλόγου στη σημερινή κοινωνία και όλοι έχουμε την ευθύνη μας. Φιλικά Π ΓΚ
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
3
Γιάννης Σιάτρας την 27 Ιανουαρίου 2012
avatar
Κύριε Ζωγάνα και κύριε ΠΓΚ (αλήθεια, γιατί δε γράφετε το όνομά σας; Δε νομίζετε ότι θα υποστηρίζατε καλύτερα την άποψή σας, εάν αυτή ήταν επώνυμη; Στο Σύλλογο, θέλουμε τα μέλη μας να έχουν το θάρρος της άποψής τους).

Διαφωνώ κάθετα με τις θέσεις σας. Μέσα από τη λογική αυτή, δε θα έπρεπε να συγκατοικώ ή να συναναστρέφομαι με αστυνόμους (πιάνουν τους κακοποιούς και τους βάζουν φυλακή), με δικαστικούς (δικάζουν τους παραβάτες), με δικηγόρους (υπερασπίζονται άτομα με τις ιδέες των οποίων δε συμφωνώ), εισπράκτορες (είναι μονίμως ...αντιπαθητικοί!), εφοριακούς (δε χρειάζεται να εξηγήσω) και ένα μεγάλο ακόμη αριθμό επαγγελματιών, οι οποίοι, ως επαγγελματικό τους καθήκον έχουν να επιβάλλουν κυρώσεις σε όσους παραβιάζουν κάποιους κανόνες.

Δεν θα έπρεπε λοιπόν να νοικιάζω έναν επαγγελματικό χώρο στον κ. Οικονομόπουλο, επειδή η εταιρία του, σαν μικρό -και περιστασιακό- μέρος των εργασιών της, αναλαμβάνει να κόβει το ρεύμα από κάποιους που δεν πληρώνουν επί σειιρά μηνών (ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ - τέτοιο ρεύμα δεν κόπηκε και άλλωστε ο επαγγελματικός σύλλογος των εταιριών στον οποίο ανήκει και ο κ. Οικονομόπουλος δεσμεύτηκε ότι δεν θα κόψει ρεύμα για τα χαράτσια).

Διαφωνώ με την αντίληψή σας κύριοι. Επιλέγω τους φίλους με βάση το ήθος τους, ακόμη και το επαγγελματικό, την ανθρωπιά τους και τη γενικότερη συμπεριφορά τους απέναντί μου και απέναντι στην κοινωνία. Και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ο κ. Οικονομόπουλος έχει κάνει για το Σύλλογο πολύ περισσότερα από εσάς και ενδεχόμενα να έχει κάνει και για την κοινωνία πολύ περισσότερα.

Επιμένω να υποστηρίζω ότι, στη Δημοκρατία μας, δικαιώματα έχουν ακόμη και αυτοί με τους οποίους διαφωνώ ή ακόμη και αυτοί τους οποίους μάχομαι.

Επιμένω να υποστηρίζω ότι, δεν είμαι εγώ αυτός που θα καταδικάζω κάποιον.

Επιμένω να υποστηρίζω ότι, εάν κάποιος δεν πληρώσει το ρεύμα (ΔΕΝ ΑΝΑΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ), ενώ έχει χρήματα να το πληρώσει, καλά κάνει η ΔΕΗ και του κόβει το ρεύμα.

Επιμένω να μάχομαι και να αντιστέκομαι όχι με τη δύναμη της γροθιάς και του τσαμπουκά, αλλά με τη δύναμη της έκφρασης, του μυαλού και του νόμου.

Επιμένω να δραστηριοποιούμαι επώνυμα και όχι φορώντας την κουκούλα της μάζας.

Θα συνεχίσω να μισθώνω το ακίνητό μου στον κ. Οικονομόπουλο. Όχι μόνο για τους λόγους που εξέθεσα παραπάνω. Αλλά επειδή, μέρος των χρημάτων που εισπράττω από τον κ. Οικονομόπουλο, μου επιτρέπουν να συνεχίσω να αμελώ την επαγγελματική μου απασχόληση και να αφιερώνω τον περισσότερο χρόνο μου στο Σύλλογο. Επειδή και τα χρήματα του κ. Οικονομόπουλου μου επέτρεψαν να ξεκινήσω το Σύλλογο (μαζί με τον κ. Οικονομόπουλο) και να χρηματοδοτήσω τις αρχικές τους ανάγκες. Και θα μου επιτρέψουν να το κάνω και στο μέλλον, αν αυτό χρειασθεί.

Θα επιμένω, για όσο καιρό τα μέλη μου κάνουν την τιμή να με εκλέγουν στη Διοίκηση του Συλλόγου, να πιστεύω στις ίδιες αρχές και να πράττω όσα τους έχω υποσχεθεί ότι θα πράττω και κυρίως, να αγωνίζομαι εναντίον του άδικου κράτους και της αδικίας γενικότερα.

Για τους τραμπούκους που μπήκαν αυθαίρετα στο χώρο μου και βιαιοπράγησαν εναντίον εμού και του 78χρονου πατέρα μου, δε θα αναφερθώ, επειδή δεν αναφερθήκατε και σεις. Εσείς ίσως δεν το κάνετε λόγω θαυμασμού απέναντί τους, εγώ δεν το κάνω λόγω αηδίας.

Κύριε Ζωγάνα και κύριε ΠΓΚ, αν πραγματικά πιστεύετε τα όσα γράφετε, έχω την εντύπωση ότι γραφτήκατε σε λάθος Σύλλογο.
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
-3
Π ΓΚ την 26 Ιανουαρίου 2012
avatar
Είμαι και εγώ μέλος του συλλόγου και παρακολουθώ καθημερινά την δράση. Θα συμφωνήσω και εγώ με τον κο Ζωγανά. Αναξάρτητα των προθέσεων του Συλλόγου αλλά και της πολύχρονης φιλίας σας με τον κο Οικονομόπουλο, προσωπικά βρίσκω τουλάχιστον ασυμβίβαστο να μισθώνετε ή ακόμα καλύτερα να συστεγάζεστε με μία εταιρία της οποίας το αντικείμενο βρίσκεται σε πλήρη αντίφαση με τους στόχους του Συλλόγου. Σας ευχαρίστώ.
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
1
Δημ Ζωγανας την 26 Ιανουαρίου 2012
avatar
Eιμαι μελος του συλλογου απο τον Νοεμβρη. Επιτρεψτε μου ομως να ρωτησω. Δεν ειναι οξυμωρο ενας που συμμετεχει σε τετοιο συλλογο και αγωνιζεται για το χαρατσι να παιρνει εργολαβια το κοψιμο του ρευματος. Οσο κι αν δεν αμφισβητω οσα λετε πιο πανω νομιζω οτι αυτα τα δυο δεν συμβιβαζονται. Ευελπιστω οτι θα ειναι το μοναδικο αρνητικο στην ολη υποθεση.
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
2
Γιώργος Β. Τζάϊδας την 21 Ιανουαρίου 2012
avatar
Πραγματικά δεν γνώριζα τίποτα για τους ωραίους αγώνες που κάνατε -σαν ενεργός πολίτης αυτής της χώρας- μέχρι που "σκόνταψα" πάνω στην μαζικότερη εξώδικη πρόσκληση, που εγινε ίσως στα χρονικά της Ελλάδας. Από τότε παρακολουθώ συχνά το site του συλλόγου. Συντασσόμεθα όλοι μαζί σας και πρέπει να γίνουμε όλοι μέλη του συλλόγου, ώστε η φωνή των απλών ανθρώπων να αποκτήσει σοβαρή υπόσταση χωρίς ανούσιες κραυγές και καπελώματα απο διάφορα "κινήματα"... Βέβαια ο δρόμος είναι δύσκολος, καθότι το "σύστημα" έχει πιάσει όλα τα περάσματα που οδηγούν στην ελεύθερη και απρόσκοπτη επικοινωνία των πολιτών -που είναι και συνταγματικά κατοχυρωμένη.
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
1
Γιάννης Σιάτρας την 21 Ιανουαρίου 2012
avatar
Για το δεύτερο μέρος του σχολίου σας, εύχομαι κάποια στιγμή να μην εκπλαγούμε και να μην απογοητευτούμε, όταν θα αποκαλύπτεται ποιοί είναι πίσω από αυτά τα κινήματα.
Πιστεύω, πραγματικά πιστεύω ότι ξεκίνησαν με καλές προθέσεις, από απλό κόσμο που θέλησε να αγωνιστεί και να αντιδράσει. Ίσως, πολλά απ' αυτά να έχουν "καπελωθεί". Εύχομαι να μην είναι έτσι.
Όμως, αυτό που δε μπορώ να καταλάβω είναι το πώς κυριαρχεί η ψυχολογία του όχλου στις εκδηλώσεις τους. Η διάθεση για βία. Το πώς αντλείται ηδονή μέσα από την εκτόξευση ύβρεων, απειλών και την έκφραση της τρομοκρατίας.
Ήταν εντυπωσιακό να έχεις απένταντί σου ένα πλήθος, να προσπαθείς να τους πεις να σε αφήσουν να μιλήσεις για ένα λεπτό και αυτοί να τσιρίζουν και να σε βρίζουν.
Όσο άσχημη και εάν ήταν αυτή η εμπειρία, ήταν πολύτιμη.
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
1
1 2 next συνολικά: 12 | προβολή: 1 - 10

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας