Θρασείς βουλευτές ζητούν αναδρομικά και το "σύστημα" τους καλύπτει και μας εμπαίζει!

Αρχική | Οι Δράσεις μας | Θρασείς βουλευτές ζητούν αναδρομικά και το "σύστημα" τους καλύπτει και μας εμπαίζει!
image

Στις αρχές του περασμένου Μαίου, είχε έλθει στη δημοσιότητα το ζήτημα της δικαστικής διεκδίκησης αναδρομικής αναπροσαρμογής της βουλευτικής σύνταξης από ένα μεγάλο αριθμό βουλευτών. Τότε είχε προκληθεί μεγάλος θόρυβος και είχε αντιδράσει σύσσωμη η ελληνική κοινωνία. (Δείτε σχετικά άρθρα: Οι βουλευτές θα πάρουν αναδρομικά 250.000 ευρώ έκαστος, εν μέσω οικονομικής κρίσης; και Ζητούν εκατομμύρια αναδρομικά!)

Μπροστά την πρωτοφανή λαϊκή κατακραυγή, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Πετσάλνικος είχε αναφέρει ότι, μετά από “ομόφωνη δήλωσή τους”, κανείς από τους σημερινούς βουλευτές δεν επρόκειτο να διεκδικήσει στο μέλλον το ποσό της αναπροσαρμογής, ακόμη και άλλοι συνταξιούχοι συνάδελφοί τους δικαιωθούν από τα αρμόδια δικαστήρια.

Οι πολιτικοί αρχηγοί, στο σύνολό τους, καταδίκασαν με δηλώσεις τους τη συμπεριφορά των συνταξιούχων βουλευτών.

Ο τότε Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, στις 6 Μαϊου 2011, είχε κάνει δήλωση όπου ανέφερε τα παρακάτω:
“Το αίτημα αναδρομικής αναπροσαρμογής βουλευτικής σύνταξης ή αποζημίωσης προσβάλλει το κοινό αίσθημα δικαίου, ιδιαίτερα στην παρούσα δημοσιονομική συγκυρία. Το Υπουργείο Οικονομικών δεν προτίθεται να ικανοποιήσει οποιαδήποτε παρόμοια απαίτηση και θα προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση.”

Από την πλευρά μας, απογοητευμένοι και προβληματισμένοι, για μία ακόμη φορά, από την αισχρή συμπεριφορά των “εθνοπατέρων” μας, κάναμε τις παρακάτω ενέργειες:

α) Διαμαρτυρηθήκαμε για το ζήτημα προς τον Πρόεδο της Βουλής, προς τον οποίο υποβάλαμε την πρόταση να αναλάβει την πρωτοβουλία ώστε να υπάρξει έγγραφη παραίτηση από τυχόν μελλοντική διεκδίκηση παρόμοιας απαίτησης, από κάθε σημερινό βουλευτή του Κοινοβουλίου. Και όπως σημειώναμε, “μία τέτοια ενέργεια, αφ’ ενός μεν θα επιδρούσε κατασταλτικά στην κοινωνία, τα ευρύτερα στρώματα της οποίας -δικαίως- νοιώθουν ότι αδικούνται, θα προέβαλε μία θετική πρωτοβουλία του Σώματος, ενώ παράλληλα θα προστάτευε το Ελληνικό Δημόσιο από μελλοντικές διεκδικήσεις.” (Δείτε σχετικό άρθρο και την πρωτότυπη επιστολή μας προς τον Πρόεδρο της Βουλής).

β) Υποβάλαμε αίτημα προς τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Ιωάννη Καραβοκύρη, για τη γνωστοποίηση προς το Σύλλογό μας, των ονομάτων των πρώην βουλευτών οι οποίοι έχουν προβάλει αξιώσεις, καθώς επίσης και το ύψος του ποσού που αξιώνει ο καθένας. (Δείτε την επιστολή μας).

γ) Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, στην 3η συνεδρίασή του της 23/5/2011, καταδίκασε τη συμπεριφορά των συνταξιούχων βουλευτών και υιοθέτησε την πρόταση νόμου του ΚΚΕ (είχε κατατεθεί ένα χρόνο νωρίτερα από τα γεγονότα, στις 3-5-2010), σύμφωνα με την οποία: “η βουλευτική σύνταξη πρέπει να καταργηθεί και ο χρόνος βουλευτικής θητείας να λογίζεται χρόνος πραγματικής ασφάλισης στον ασφαλιστικό φορέα που ήταν ασφαλισμένος ο κάθε βουλευτής πριν την εκλογή του. Ως προς το ύψος της σύνταξης, τα όρια συνταξιοδότησης καθώς και τις λοιπές διατάξεις, θα ισχύουν οι κοινές διατάξεις”.
Επίσης, το ΚΚΕ υποστήριζε “την κατάργηση της αποζημίωσης των βουλευτών για τη συμμετοχή τους σε συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών, ή σε άλλες δραστηριότητες του Κοινοβουλίου, δεδομένου ότι η συμμετοχή αυτή δε συνιστά υπερωριακή απασχόληση, αλλά είναι μέσα στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του βουλευτή.”

Επτά μήνες αργότερα, ήρθε στην επιφάνεια ένα άλλο αίτημα συνταξιούχων, αλλά και εν ενεργεία βουλευτών, οι οποίοι έχουν καταθέσει αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου, τόσο για την διεκδίκηση “οφειλομένων” αμοιβών, όσο και για την ικανοποίηση της ...ηθικής βλάβης που τους προκάλεσε η οφειλή!

Περιχαρακωμένοι μέσα στην ασφάλεια που τους προσέφερε η βουλευτική ασυλία και η “υπουργική ατιμωρησία”, αλλά και οικονομικά τακτοποιημένοι από τις παχυλές βουλευτικές αποζημιώσεις και συντάξεις και ενδεχόμενα (πολλοί απ’ αυτούς) από τη λεηλασία του Κράτους που ορκίστηκαν να υπηρετήσουν, αποδεικνύουν τον πραγματικό τους εαυτό: μικρό και ανεύθυνο. Όπως ανεύθυνα στάθηκαν και κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής τους θητείας, όπως σήμερα αποδεικνύεται και από το αποτέλεσμα των πράξεών τους.

Όμως, ενδιαφέρον έχει να δούμε τί έγινε μέχρι σήμερα, με αφορμή τη “θύελλα” που ξεσηκώθηκε τον περασμένο Μάιο, όταν είχε ανακύψει το θέμα των συντάξεων.

α) Ο Πρόεδρος της Βουλής, δεν απάντησε βεβαίως στην επιστολή μας (ο Πρόεδρος της Βουλής, δε συνηθίζει να απαντά σε επιστολές πολιτών). Ούτε και προχώρησε σε κάποια ρύθμιση για το προκλητικό (και προσβλητικό για το λαό) ζήτημα. Ενδεχόμενα ήταν απασχολημένος με τα πρωθυπουργικά του οράματα και φιλοδοξίες.
Σήμερα, έρχεται και επαναλαμβάνει ακριβώς τα ίδια. Ότι δε θα υπογράψει κάποια απόφαση για πληρωμή των διεκδικούμενων. Ενώ γνωρίζει ότι τα όσα λέει δεν έχουν καμία πρακτική ή νομική αξία.

β) Το Υπουργείο Οικονομικών, κατά τα φαινόμενα, έκανε ότι ακριβώς και η Βουλή: τίποτα! Αρκέστηκε στον κοπανιστό αέρα που εκστόμισε το Μάιο ο κ. Παπακωνσταντίνου, για να ρίξει “στάχτη στα μάτια” του λαού που, οργισμένος, είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται στο Σύνταγμα.
Για κάθε ενδεχόμενο όμως, στείλαμε σήμερα μία επιστολή στον κ. Βενιζέλο (την κοινοποιήσαμε και στον κ. Παπακωνσταντίνου -ΑΠ 011319/13-12-2011), για να μας απαντήσει και επισήμως (βέβαια, ούτε και οι παραπάνω δύο υπουργοί συνηθίζουν να απαντούν σε επιστολές πολιτών) στο εάν κατά τη διάρκεια των τελευταίων επτά μηνών έκαναν κάποια ενέργεια σχετικά με τη δέσμευση του κ. Παπακωνσταντίνου. (Δείτε την επιστολή)

γ) Το Ελεγκτικό Συνέδριο, προς το οποίο είχαμε στείλει το αίτημα για τη γνωστοποίηση των ονομάτων των βουλευτών που ζητούσαν αναδρομικές συντάξεις, μας απάντησε με μία επαίσχυντη επιστολή, στην οποία αναφέρει ότι “δε μπορεί να μας αναφέρει τα ονόματα των συνταξιούχων Βουλευτών, που έχουν καταθέσει στο αρμόδιο Τμήμα εφέσεις - αγωγές, καθ’ όσον δεσμεύεται από τις διατάξεις του ν. 2472/1997 για την “Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα”. Η απάντηση αυτή, δείχνει το πόσο χαμηλά έχουν ξεπέσει οι Θεσμοί, το πόσο ανεπαρκείς είναι οι ανώτατοι λειτουργοί που καθήκον τους έχουν την προστασία και την ανάδειξη του Δικαίου, αλλά και το πώς ο “μεταπολιτευτικός καρκίνος” έχει κάνει πλέον μετάσταση σε όλους τους φορείς της Δημόσιας Διοίκησης. (Δείτε την απάντηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου).

Ντροπή τους! Ντροπή στους βουλευτές που πρόδωσαν την εμπιστοσύνη αυτού του λαού, τον οποίον οδήγησαν στην εξαθλίωση. Ντροπή και σε όλους τους πολιτικούς και τους δημόσιους λειτουργούς που τους συγκαλύπτουν και που εξαπατούν το λαό καθησυχάζοντάς τον με κούφιες υποσχέσεις!

Βεβαίως, βρίσκουν και κάνουν! Μεγάλο μέρος της ευθύνης ανήκει και στον λαό. Που “αποκοιμίζεται”. Που δεν ψάχνει. Δεν ερευνά. Δεν διεκδικεί. Και που, όποτε και εάν γίνουν οι εκλογές, θα πάει να τους ξαναψηφίσει!

Υ.Γ.: Ζητούμε συγνώμη για το πρωτόγνωρα έντονο ύφος του σημερινού άρθρου. Όμως, η μεγάλη κοροϊδία, παράγει μεγάλη οργή.

 

Δείτε σχετικά άρθρα:
Διευρύνεται ο κατάλογος των βουλευτών που ζητούν αναδρομικά
Πρώην βουλευτές απαιτούν από τη κατεστραμμένη Ελλάδα αποζημιώσεις εκατομμυρίων!
Ο κατάλογος με τους βουλευτές που ζητούν αναδρομικά εκατομμυρίων



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας