Πρακτικά της 10ης συνεδρίασης Δ.Σ. του Συλλόγου (6-12-2011)

Αρχική | Οι Δράσεις μας | Πρακτικά Δ.Σ. | Πρακτικά της 10ης συνεδρίασης Δ.Σ. του Συλλόγου (6-12-2011)
image

Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ
Σύγκληση Διοικητικού Συμβουλίου
10η Συνεδρίαση
Ημέρα συνεδρίασης: Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011
Ώρα: 6:45 μμ

Η κλήση έγινε με βάση το άρθρο 6 του Καταστατικού, με την από 1-12-2011 επιστολή του Προέδρου κ. Γιάννη Σιάτρα προς τα τακτικά μέλη του Δ.Σ. τα οποία κλήθηκαν για την 10η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011 στις 6:45 μμ, στα γραφεία του Συλλόγου, επί της οδού Μνησικλέους 2, στην Αθήνα, με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που περιγράφονται παρακάτω.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν τα παρακάτω μέλη: Γιάννης Σιάτρας, Ηρακλής Ρούπας, Χρήστος Μπαβέλης, Ειρήνη Καργιώτη και Joanna Przepiorka και συνεπώς υπήρξε η απαρτία που προβλέπει το Καταστατικό.
Επίσης, μετά από άδεια του Σώματος, παρευρέθηκε και ο κ. Άρης Λιούντρης.

Απουσίασε το μέλος Μαρία Αντωνίου.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, έχουν ως εξής:

1) Ενημέρωση του Σώματος για το ζήτημα του ειδικού τέλους ακινήτων και τη συζήτησή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Συγκεκριμενοποίηση των ενεργειών του Συλλόγου, έως την κατάθεση του οριστικού υπομνήματος.

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε το Σώμα για τη συζήτηση της αίτησης ακύρωσης του Συλλόγου στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ανέφερε ότι το τελικό υπόμνημα των συνηγόρων θα πρέπει να κατατεθεί στις 19 Ιανουαρίου 2012.
Μετά από συζήτηση αποφασίστηκε να ζητηθεί από τα μέλη, αλλά και από άλλους ενδιαφερόμενους να συνεισφέρουν στα επιχειρήματα που θα καταθέσει ο Σύλλογος στο υπόμνημά του και ιδιαίτερα στους παρακάτω τομείς: α) Φορολογία ακινήτων σε άλλες χώρες της Ευρώπης, β) Συνολική φορολογία ενός ακινήτου στην Ελλάδα και γ) Εναλλακτικές πηγές εσόδων που θα μπορούσαν να είχαν υπάρξει κατά το 2011, ή που θα μπορούν να υπάρξουν κατά το 2012 για το Υπουργείο των Οικονομικών.

2) Κάλυψη της θέσης του Γενικού Διευθυντή του Συλλόγου. Εξέταση του υποψηφίου κ. Άρη Λιούντρη.

Για την καλύτερη λειτουργία του Συλλόγου στη σημερινή φάση διεύρυνσής του, ο Πρόεδρος πρότεινε την κάλυψη της θέσης του Γενικού Διευθυντή (η οποία προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας) από τον κ. Άρη Λιούντρη.
Όπως αναφέρθηκε, ο κ. Λιούντρης έχει σπουδές στους τομείς των οικονομικών και των πολιτικών επιστημών, έχει εργασθεί σε διάφορους τομείς του ιδιωτικού τομέα και έχει ασχοληθεί εθελοντικά και σε άλλες κοινωνικές οργανώσεις.
Ο κ. Λιούντρης, ο οποίος παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, απάντησε σε ερωτήσεις των μελών και στη συνέχεια αποδέχθηκε τον διορισμό του στη θέση του Γενικού Διευθυντή του Συλλόγου.
Σημειώνεται ότι η συνεργασία του κ. Λιούντρη με το Σύλλογο θα γίνει σε εθελοντική βάση, ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο επιφυλάχθηκε να προτείνει, στο μέλλον, αμοιβή για τις υπηρεσίες του, αναλόγως την πορεία και την οικονομική κατάσταση του Συλλόγου.
Ο κ. Λιούντρης, θα αναλάβει τα πλήρη καθήκοντα της θέσης που προβλέπονται από τον Κανονισμό Λειτουργίας.


3) Συζήτηση και ψήφιση του Κανονισμού Λειτουργίας της Ομάδας Στρατηγικής. Συζήτηση για τα άτομα που θα τη στελεχώσουν.

Το Σώμα υπερψήφισε τον Κανονισμό Λειτουργίας της της Ομάδας Στρατηγικής, όπως αυτός έχει, μετά τις διάφορες παρεμβάσεις και μετατροπές, διαμορφωθεί έως σήμερα. Επίσης, επιφυλάχθηκε για περαιτέρω αλλαγές στο μέλλον, μετά την εμπειρία που θα προκύψει από την έναρξη της λειτουργίας της Ομάδας.
Επίσης, το Σώμα αποφάσισε τη σταδιακή στελέχωση της Ομάδας Στρατηγικής, μετά την έναρξη της λειτουργίας της, έτσι ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα συντονισμού.


4) Ενέργειες του Συλλόγου στην περίπτωση που ο Κατάλογος Οφειλετών Φυσικών Προσώπων δημοσιευθεί, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ΠΟΛ 1185.

Μετά από πρόταση του Προέδρου, το Σώμα ενέκρινε την αποστολή αιτήματος προς τον Υπουργό των Οικονομικών για τη δημοσιοποίηση του καταλόγου των οφειλετών φυσικών προσώπων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ΠΟΛ 1185 και ερωτήματος για τους λόγους που ο συγκεκριμένος κατάλογος τέθηκε μόνο σε γνώση των βουλευτών.
Το Σώμα, επιφυλάχθηκε για τις ενέργειες του Συλλόγου, εφ’ όσον ο Υπουργός Οικονομικών επιμείνει στη μη δημοσιοποίηση του παραπάνω καταλόγου.

5) Προετοιμασία για ανάληψη δράσης από το Σύλλογο πάνω στο ζήτημα της αύξησης των αντικειμενικών τιμών ακινήτων. Αναφορά των μέχρι σήμερα ενεργειών. Συγκρότηση επιτροπής δράσης επί του θέματος και στελέχωσή της με εθελοντές.

Το Σώμα ενέκρινε το αίτημα της εταιρίας EuroCapital ΑΕΕΔ για την ανάληψη κοινής δράσης στο ζήτημα των αντικειμενικών τιμών ακινήτων. Έτσι, στα πλαίσια της συντονισμένης κοινής δράσης, η EuroCapital ΑΕΕΔ θα καταθέσει αίτημα προς το Υπουργείο των Οικονομικών, για τη μείωση της αντιμεικενικής αξίας που ισχύει σήμερα, με το σκεπτικό ότι οι εμπορικές τιμές και οι μισθωτικές αποδόσεις των ακινήτων έχουν υποχωρήσει σημαντικά κατά το τελευταίο διάστημα.
Παράλληλα, η εταιρία, σε εθελοντική συνεργασία με μέλη ή με εταιρίες του χώρου των ακινήτων, θα συγκεντρώσει στοιχεία και θα προετοιμασθεί για να υποστηρίξει την υπόθεση σε δεύτερο στάδιο.


6) Ενημέρωση του Σώματος για τις προετοιμασίες για την εκδήλωση της Αθήνας, της 17ης Δεκεμβρίου 2011. Ανάθεση καθηκόντων.

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε το Σώμα ότι κατά την εκδήλωση της 17ης Δεκεμβρίου 2011 (θα λάβει χώρα από τις 6:00 μμ έως τις 8:00 μμ, στην αίθουσα Ερατώ του ξενοδοχείου Hilton) θα παρουσιασθεί το θέμα «Πού πήγαν τα λεφτά; - Γιατί χρεοκόπησε η Ελλάδα;», το οποίο αποτελεί και το πόρισμα μελέτης των κρατικών Προϋπολογισμών της περιόδου 1960-2012.
Παράλληλα, ανατέθηκαν καθήκοντα προς τα μέλη, για την όλη παρουσία του Συλλόγου, τόσο κατά την εκδήλωση, όσο και κατά το διήμερο 16-17 Δεκεμβρίου, οπότε και ο Σύλλογος θα λειτουργήσει εκθεσιακό περίπτερο στους χώρους της έκθεσης Money Show 2011, που θα πραγματοποιηθεί κατά το διήμερο εκείνο στους χώρους του ξενοδοχείου.


7) Τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας, αναφορικά με την ημέρα της μηνιαίας σύγκλησης του Δ.Σ.

Καθώς με τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδας Στρατηγικής (4η τροποποίηση) προβλέπεται ότι αυτή θα συνεδριάζει την πρώτη Τρίτη μετά την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα, για λειτουργικούς λογους, αποφασίστηκε η μεταφορά της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου στην δεύτερη Τρίτη μετά την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα, με την ίδια πρόβλεψη που ισχύει για την περίπτωση που η μέρα αυτή είναι εορτή ή αργία.


8) Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας των Παραρτημάτων:
Δείτε το σχετικό link
.

Το Σώμα ενέκρινε τον Κανονισμό Λειτουργίας των Παραρτημάτων.

9) Έγκριση σύμβασης του Συλλόγου με την εταιρία EuroCapital Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες ΕΕ, για “παροχή υπηρεσιών οργάνωσης και διοίκησης”.

Μετά από πρόταση του Προέδρου, το Σώμα ενέκρινε σύμβαση μεταξύ του Συλλόγου
και της εταιρίας EuroCapital Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες ΕΕ για την παροχή υπηρεσιών οργάνωσης και διοίκησης. Το κείμενο της σύμβασης είναι στη διάθεση των μελών και θα αναρτηθεί στις σελίδες των μελών, όταν αυτές θα τεθούν σε λειτουργία από την 4η Ιανουαρίου 2012.
Το Σώμα εξουσιοδότησε τον Αντιπρόεδρο κ. Ηρακλή Ρούπα να υπογράψει τη σύμβαση.

Λοιπά θέματα και ανακοινώσεις.

- Ενημέρωση μελών του ΔΣ για την απήχηση της καμπάνιας μαζικής προσφυγής για το τέλος επιτηδεύματος και για το εξώδικο στην ΔΕΗ.

Ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας ενημέρωσαν το Σώμα ότι στα πλαίσια της συγκεκριμένης καμπάνιας κατατέθηκαν 2.059 εξώδικες δηλώσεις. Αναφέρθηκαν τα τεχνικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν αναφορικά με την επίδοση και ότι αυτή θα γίνει την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011. Για το ζήτημα αυτό θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση στον ιστότοπο του Συλλόγου.

- Έγκριση του λογοτύπου του Συλλόγου.

Σε συνέχεια της αναβληθείσας απόφασης της 4ης συνεδρίασης του Δ.Σ. (7 Ιουνίου 2011), το Σώμα, με πλειοψηφία 3 προς 2, ενέκρινε το λογότυπο του Συλλόγου ως οριστικό.


(Σημείωση: Τα θέματα για τα οποία δεν αναφέρεται αποτέλεσμα ψηφοφορίας, ψηφίστηκαν ομόφωνα)

Μη υπάρχοντος άλλου θέματος, ο Πρόεδρος κήρυξε τη λήξη της Συνεδρίασης.


Τα πρακτικά υπογράφονται ως ακολούθως


Πρόεδρος    Αντιπρόεδρος    Γεν. Γραμματέας    Τα μέλη

Ι. Σιάτρας    Η. Ρούπας         Χρ. Μπαβέλης Joanna Przepiorka    Ειρήνη Καργιώτη



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας