Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου: Πρώτη απαγόρευση διακοπής ρεύματος στην Αττική!

Αρχική | Οι Δράσεις μας | Ανακοινώσεις Συλλόγου | Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου: Πρώτη απαγόρευση διακοπής ρεύματος στην Αττική!
image

Η πρώτη απόφαση στην Αττική, με βάση την οποία απαγορεύεται στη ΔΕΗ να διακόψει το ρεύμα σε καταναλώτρια, έως την εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, εκδόθηκε σήμερα από το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου.

Πιο συγκεκριμένα, πολίτις, μέλος του Συλλόγου ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ, κατέθεσε αγωγή και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ. Οι λόγοι που προέβαλε η αιτούσα ήταν ότι με βάση την ιδιωτική σύμβαση παροχής ηλεκτροδότησης που αυτή έχει υπογράψει με τη ΔΕΗ, προκύπτει ότι η ΔΕΗ δεν έχει δικαίωμα να εισπράττει το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. ή να διακόπτει την ηλεκτροδότηση επειδή η αιτούσα αρνήθηκε να το καταβάλλει. Παράλληλα, προβλήθηκε και μία σειρά άλλων συνταγματικών λόγων.

Η προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε από το Ειρηνοδικείο, απαγορεύει στη ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος της αιτούσας, έως την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, στις 10 Ιανουαρίου 2012.

Συνήγορος της αιτούσας ήταν ο νομικός σύμβουλος του Συλλόγου, κ. Παναγιώτης Χασιώτης.

 

Δείτε το δικόγραφο της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων.
Δείτε το κείμενο της απόφασης.Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (4 σχολιάστηκε):

weambb την 01 Μαρτίου 2012
avatar
2GOPcv <a href="http://zsyjxhuytjlz.com/">zsyjxhuytjlz</a>
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
ΝΙΚΟΣ Γ. την 30 Νοεμβρίου 2011
avatar
Συγχαρητήρια για τις πρωτοβουλίες σας. Μόνο με συλλογικό τρόπο θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την αναλγησία της εξουσίας. Στους δρόμους, με νομικά μέσα και οποιοδήποτε μέσο μπορεί ο καθένας. Και μην ανησυχεί κανείς. Το να κόψεις το ρεύμα σε αρκετές εκαντοντάδες χιλιάδες, εκτός από ανέφικτο (σκεφτείτε πόσοι υπάλληλοι πρέπει να δουλέψουν και για πόσους μήνες!), είναι και κούφιος εκβιασμός. Καμμία κυβέρνηση δεν θα είχε το σθένος να το κάνει. Ό,τι και να λένε, θα αναγκαστούν να το πάρουν πίσω και αρκετά σύντομα...
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
2
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΑΖΑΡΑΚΗ την 30 Νοεμβρίου 2011
avatar
Πρωτίστως να πω συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία και την πρώτη επιτυχία σχετικά με την ΔΕΗ και ελπίζω σε πολλές ακόμη.
Τώρα όσον αφορά στο θέμα της ΔΕΗ. Δυστυχώς δεν πρόλαβα να υπογράψω την σχετική εξώδικη δήλωση αλλά με ενδιαφέρει να δω αν μπορώ να προσφύγω μέσω υμών κι εγώ κατά της ΔΕΗ και να μην πληρώσω την έκταση εισφορά, επικαλούμενη λόγους όχι οικονομικούς αλλά τους λοιπούς περί μη συνταγματικότητας κλπ. Επίσης τις προσεχείς μέρες θα πρέπει να πληρώσω και την έκτακτη εισφορά [δεν έχω πληρώσει ούτε την 1η ούτε την 2η δόση] και σκοπεύω μαζί με την πληρωμή να υποβάλλω και στην Εφορία την σχετική δήλωση επιφύλαξης. Θα με ενδιέφερε και σε αυτό η γνώμη σας και συμβουλή σας. Σε αναμονή της απάντησής σας, σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΠΕΡΔΟΥΛΗΣ την 30 Νοεμβρίου 2011
avatar
Κε Χασιώτη είμαι μέλος του Συλλόγου(έχω υπογράψεικαι αποστείλει σε εσάς και την εξώδικη δήλωση προς την ΔΕΗ) και θέλω να ρωτήσω αν μπορώ και εγώ να προσφύγω στο τοπικό Ειρηνοδικείο με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και έκδοση προσωρινής διαταγής μη διακοπής επικαλούμενος όχι οικονομική αδυναμία
αλλά άλλους λόγους(μη συνταγματικότητας,μη ανταποδοτικότητας του τέλους,προσβολής της ατομικής ιδιοκτησίας κτλ).Προτίθεμαι να πληρώσω μόνο την αξία του λογαριασμού της ΔΕΗ σε ΑΤΜ).
Τι πιθανότητες υπάρχουν και τι κόστος έχει αυτή η προσφυγή.Ποιές πρέπει να είναι οι νομικές ενέργειες μου γιά να επωφεληθώ σε περίπτωση θετικής απόφασης στο ΣΤΕ.
Ευχαριστώ περιμένω απάντησή σας(σας στέλνω και το e-mail μου.)
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
συνολικά: 4 | προβολή: 1 - 4

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text