Θέσεις εθελοντών για το Σύλλογο ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ

Αρχική | Οι Φορολογούμενοι | Εθελοντισμός | Θέσεις εθελοντών για το Σύλλογο ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ
image

Ο εθελοντισμός και οι ίδιοι πόροι, αποτελούν το βασικό πυλώνα της λειτουργίας του Συλλόγου μας.
Το “αγκάλιασμα” του Συλλόγου από την κοινωνία, η συνεχώς διευρυνόμενη δράση του και η ανάγκη για την εξάπλωσή του σε όλη την Ελλάδα, δημιουργούν αυξημένες ανάγκες παροχής εθελοντικής εργασίας.

Τα άτομα που θα δηλώσουν ότι επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντική εργασία, μπορούν να κατοικούν σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας, πλην αυτών που θα ενδιαφερθούν για προσφορά εργασίας σε θέσεις που αφορούν στο Γραφείο του Συλλόγου.

Οι θέσεις που πρέπει άμεσα να καλυφθούν, είναι οι παρακάτω:

- Θέσεις γραφείου: Άτομα για παροχή διοικητικής εργασίας, στο γραφείο του Συλλόγου, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα (με 4ωρη απασχόληση).

- Θέσεις διοικητικής απασχόλησης, εξ αποστάσεως:
1) Απαντήσεις σε μηνύματα που δέχεται ο Σύλλογος
2) Επεξεργασία διαφόρων τρεχόντων θεμάτων - Επικοινωνία με διοικητικές αρχές
3) Αναζήτηση άρθρων που κινούνται στη θεματολογία ενδιαφερόντων του Συλλόγου

- Άτομα με εμπειρία διοίκησης και οργάνωσης:
1) Για τη λειτουργία του συντονισμού των ομάδων εθελοντών
2) Για τη λειτουργία του συντονισμού και του ελέγχου του δικτύου Παραρτημάτων

- Αρθρογράφοι:: Για τη συγγραφή άρθρων, ή το σχολιασμό άρθρων που δημοσιεύονται στα ΜΜΕ.

- Άτομα που ενδιαφέρονται να αποτελέσουν τους “πυρήνες” για τη δημιουργία Παραρτημάτων του Συλλόγου σε όλη την Ελλάδα.

- Γλωσσομαθείς: Μας ενδιαφέρουν κυρίως άτομα που γνωρίζουν και έχουν πολύ καλή ικανότητα μετάφρασης και γραφής στην αγγλική, γαλλική και γερμανική γλώσσα.

- Νομικοί: Η επίτευξη των στόχων του Συλλόγου βασίζεται στην ορθή επισήμανση θεμάτων νομικού περιεχομένου και στην πετυχημένη εφαρμογή νομικών μεθόδων.

- Λογιστές: Για τη λειτουργία ενός τμήματος απαντήσεων σε λογιστικά ζητήματα.

- Φοροτεχνικοί: Για τη λειτουργία ενός τμήματος απαντήσεων σε φοροτεχνικά ζητήματα.

- Γραφίστες: Για την υποστήριξη του Συλλόγου σε θέματα μακετών κλπ.

- Μηχανογράφοι: Για την υποστήριξη των Παραρτημάτων του Συλλόγου (λειτουργία site, λειτουργία εγκαταστάσεων κλπ).

- Φοιτητές - πτυχιούχοι οικονομικών σχολών: Για την οικονομική έρευνα και τη συγγραφή μελετών.

Βεβαίως, η παραπάνω παράθεση “ειδικοτήτων”, είναι απλά ενδεικτική. Είναι βέβαιο ότι, κάθε άνθρωπος, το κάθε μέλος, κάτι πολύτιμο μπορεί να προσφέρει. Κάποια “στάλα” μπορεί να δώσει, για να σβήσουμε τη “φωτιά” της κοινωνίας μας και να συμμετάσχει στην αλλαγή. Συνεπώς, πέρα από τις παραπάνω “ειδικότητες”, κάθε ένας που θα ήθελε να προσφέρει λίγο από το χρόνο του, ή κάτι απ’ αυτά που γνωρίζει να κάνει, είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτος.

Παράλληλα, ο Σύλλογος θα χρειασθεί και παροχές σε είδος. Για παράδειγμα, κάποια αίθουσα όταν θα κάνει διάφορες εκδηλώσεις (από τις συναντήσεις που κάνουμε, αποδεικνύεται ότι τα γραφεία του Συλλόγου δεν επαρκούν πλέον και δε μπορούν να στηρίξουν μεγαλύτερες εκδηλώσεις), ή κάποια έκπτωση στην κάλυψη διαφόρων αναγκών (π.χ. εκτύπωση καρτών και εντύπων, αγορά εξοπλισμού κλπ). Και αυτές οι προσφορές είναι σημαντικές και βεβαίως, ευπρόσδεκτες και συνιστούν μία μορφή “εθελοντικής προσφοράς” από άτομα που θέλουν να συνεισφέρουν, αλλά που δεν έχουν το χρόνο για να προσφέρουν προσωπική εργασία.

Αμοιβή των εθελοντών είναι η συμμετοχή. Η συμμετοχή σε έναν αγώνα. Είναι η ικανοποίηση του “αλλάζω”. Είναι η περηφάνεια του “συμμετείχα και γω στο Σύλλογο”.
Βεβαίως, πέραν των “ηθικών” ωφελειών, ένα άτομο που συμμετέχει σε μία καλά οργανωμένη και πανελλαδικά διευρυνόμενη ομάδα, αποκτά εμπειρίες, εμπλουτίζει τα προσόντα του, μαθαίνει νέα πράγματα και αποκτά φίλους.
Από την πλευρά του, ο Σύλλογος, το μόνο που μπορεί να δώσει στους συμμετέχοντες στις ομάδες εθελοντών του, πέρα από τα παραπάνω, είναι απλά μία τιμητική αναφορά στην ειδική σελίδα “Εθελοντών” που θα δημιουργήσει στο site του, μία αναφορά του email όσων είναι επαγγελματίες και συνεισφέρουν εργασία ή υλικά, σε τομείς που συσχετίζονται με το επάγγελμά τους και, για όσους χρειασθούν, μία συστατική επιστολή, επιβεβαιωτική της εργασίας τους και της προσφοράς τους στο Σύλλογο.

Από καιρού σε καιρό, σε άρθρα τα οποία θα δημοσιεύονται στο κύριο τμήμα του site, αλλά και στις σελίδες του “Εθελοντισμού”, θα ανακοινώνουμε “έκτακτες ανάγκες” μας για προσφορά βοήθειας σε συγκεκριμένα θέματα που θα ανακύπτουν.

Πληροφορίες: Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει να προσφέρετε εθελοντική εργασία ή θέλετε περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας, στο τηλέφωνο , ή στείλτε μας σχετικό μήνυμα, στο .



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (1 σχολιάστηκε):

BESSY την 17 Νοεμβρίου 2011
avatar
Πρόκειται για μια πολύ καλή προσπάθεια.Νομίζω ότι όλοι πρέπει να βοηθήσουμε και να συνδράμουμε όπως μπορούμε για να έχουμε τη δυνατότητα να αμυνόμαστε και να αντιδρούμε σε οποιοδήποτε παράλογο,παράνομο και αντισυνταγματικό μέτρο θέλουν να μας επιβάλλουν.Το συντομότερο δυνατό πρέπει να επεκταθεί ο σύλλογος σε όλη τη χώρα,γιατί δυστυχώς ζούμε σε μια εποχή που δε ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει.Και όλοι μαζί μπορούμε να το πετύχουμε.
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
2
συνολικά: 1 | προβολή: 1 - 1

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας