Μια στάλα στη φωτιά! Ελάτε να αλλάξουμε την κοινωνία μας!

Αρχική | Οι Φορολογούμενοι | Εθελοντισμός | Μια στάλα στη φωτιά! Ελάτε να αλλάξουμε την κοινωνία μας!
image

Μια στάλα στη φωτιά...
Αφρικάνικο παραμύθι

(Το κολιμπρί είναι το μικρότερο πουλί στον κόσμο. Το μήκος του σώματός του φτάνει μόλις τα 2,5 εκατοστά)

Στη διάρκεια μιας πυρκαγιάς στο δάσος, όλα τα ζώα τρέχουν για να σωθούν, εκτός από ένα κολιμπρί, το οποίο παίρνει μια στάλα νερό στο ράμφος του και πετάει προς τη φωτιά…
- “Τι νομίζεις ότι κάνεις; Είσαι τρελό; Δεν θα σταματήσεις την φωτιά!”, του φωνάζει ένας ελέφαντας.
- “Το ξέρω”, απαντά το κολιμπρί, “κάνω όμως αυτό που μου αναλογεί”.

Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, μία ομάδα φίλων, μαζί με άτομα που γνωριστήκαμε στα “μέσα κοινωνικής δικτύωσης”, κουρασμένοι από τα όσα συνέβαιναν στην κοινωνία μας, πικραμένοι από τη διαρκή αδικία, γνωρίζοντας ότι η χώρα μας μπορούσε να έχει ένα καλύτερο μέλλον και -κυρίως- βέβαιοι ότι εμείς, οι πολίτες, μπορούμε να ξεκινήσουμε την αλλαγή και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο κόσμο, μία κοινωνία που να λειτουργεί πιο δίκαια και πια αποτελεσματικά, αποφασίσαμε να ιδρύσουμε το Σύλλογο ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ.

Στόχος μας δεν ήταν απλά ένα καλύτερο και αποτελεσματικότερο φορολογικό σύστημα και ένα πιο δίκαιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Στόχος μας ήταν μία δημόσια διοίκηση που να λειτουργεί αποτελεσματικά και κυρίως, νόμιμα. Ένα σύστημα που θα ψηφίζει νόμους δίκαιους και συνταγματικούς. Τους οποίους θα εφαρμόζει. Τους οποίους θα πιέζουμε να εφαρμόζει.

Με άλλα λόγια, στόχος μας ήταν -και εξακολουθεί να είναι- η δημιουργία μίας μεγάλης, καλά οργανωμένης και δημοκρατικής κοινότητας πολιτών, η οποία σιγά - σιγά μέσα στο χρόνο, θα καταλήξει να αποτελεί έναν κοινωνικό θεσμό ελέγχου της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης.

Στα κείμενα που κατά καιρούς δημοσιεύουμε και στις συναντήσεις που, κάθε τόσο, οργανώνουμε, περιγράφουμε και συζητούμε τη στρατηγική μέσα από την οποία θα πετύχουμε τους στόχους μας.
Όμως, πίσω από τη στρατηγική αυτή, κρύβεται μία λέξη: δουλειά!

Δουλειά για την οργάνωση της κοινότητάς μας, που συνεχώς μεγαλώνει και διευρύνεται. Δουλειά για την καλύτερη παρουσία μας και τη μεγαλύτερη παρέμβασή μας στην κοινωνία. Δουλειά για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μελών και των πολιτών που κατά εκατοντάδες (και πιστεύουμε ότι σύντομα θα γίνουν χιλιάδες) επικοινωνούν καθημερινά μαζί μας. Δουλειά για τη διεύρυνσή μας σε όλη την Ελλάδα. Δουλειά για την καλύτερη παρακολούθηση των εξελίξεων και τον έλεγχο της δημόσιας διοίκησης, τόσο σε επίπεδο Κεντρικής Κυβέρνησης (η Κυβέρνηση και τα υπουργεία), όσο και σε επίπεδο Γενικής Κυβέρνησης (δημόσιοι οργανισμοί, Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης κλπ). Δουλειά για την εκπαίδευση των μελών μας και της κοινωνίας γενικότερα.

Ο εθελοντισμός και οι ίδιοι πόροι, αποτελούν το βασικό πυλώνα της λειτουργίας του Συλλόγου μας.

Εμείς θα αλλάξουμε την κοινωνία μας και συνεπώς, εμείς οι ίδιοι θα δουλέψουμε για να την αλλάξουμε! Όσο και εάν δε μας αρέσει η κατάσταση της κοινωνίας μας σήμερα, ή, όσο και εάν μας πικραίνει, η κοινωνία μας είναι το σπίτι μας. Είναι αυτό μέσα στο οποίο ζούμε. Η κοινωνία, λίγο έως πολύ, κάτι μας έχει δώσει: Μας σπούδασε, μας έδωσε ιδέες, μας έδωσε φίλους, μας έδωσε ικανότητες. Σήμερα που η κοινωνία μας, το σπίτι μας, έχει πάρει φωτιά και καίγεται, ήρθε ο καιρός, όλοι μας, να δώσουμε κάτι πίσω σ’ αυτή. Ότι μπορούμε. Όσο μας αναλογεί. Έστω και μία στάλα...

Ο Σύλλογός μας, η δική μας κοινότητα που διαρκώς μεγαλώνει, ξεκινάει την υποδοχή εθελοντών, σε διάφορους τομείς λειτουργιών του.

Ζητάμε από όσους έχουν τη διάθεση να συμμετάσχουν στην αλλαγή της κοινωνίας μας, να προσφέρουν κάτι απ’ αυτά που η κοινωνία τους έδωσε και τους προίκισε.
Δε ζητάμε πολλά. Λίγα από τα προσόντα σας, λίγο (έως ελάχιστο) από το χρόνο σας και πολύ από το κέφι σας και το δυναμισμό σας.

Δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε το Σύλλογό μας, ή καλύτερα, το Σύλλογό σας, δηλαδή τη δική σας κοινότητα, στο παρακάτω άρθρο:

Θέσεις εθελοντών για το Σύλλογο ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας