Οι νόμιμες διαδικασίες αντίδρασης στην πληρωμή του “τέλους ακινήτων”

Αρχική | Οι Δράσεις μας | Ανακοινώσεις Συλλόγου | Οι νόμιμες διαδικασίες αντίδρασης στην πληρωμή του “τέλους ακινήτων”
image

Ανακοίνωση για τα υποδείγματα εντύπων που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.

Με βάση την
απόφαση του Δ.Σ. της 11ης Οκτωβρίου 2011, ο Σύλλογος δε θα πάρει θέση για το εάν κάποιος θα πρέπει να πληρώσει ή όχι, το ειδικό τέλος ακινήτων που μέσα στις επόμενες 20 μέρες θα παραλάβει στο ταχυδρομείο του, μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ ή το λογαριασμό ηλεκτρικού άλλου παρόχου.

Η άρνηση του Συλλόγου να καταλήξει σε μία απόφαση για μία ξεκάθαρη θέση, εξηγείται από τις δύο αντίρροπες δυνάμεις που έχουν δημιουργηθεί με βάση το συγκεκριμένο τέλος. Η μία ισχυρή δύναμη, έχει να κάνει με την πίστη του Συλλόγου προς τη νομιμότητα. Η νομιμότητα που θα πρέπει να τηρούν τα μέλη της κοινωνίας, καθ’ όσον αυτό είναι το κύριο στοιχείο συμπεριφοράς που -ως Σύλλογος- διεκδικούμε και από το Κράτος. Η άλλη, αντίρροπη ισχυρή δύναμη, έχει να κάνει με την αδικία και την προφανή αντισυνταγματικότητα του συγκεκριμένου φόρου, το πολύπλοκο της διαδικασίας, αλλά και με την παράνομη αφαίρεση της δυνατότητας αντίδρασης από τους πολίτες.

Με βάση την παραπάνω απόφαση του Δ.Σ., ο Σύλλογος δε θα πάρει θέση για το εάν κάποιος θα πρέπει να πληρώσει ή όχι, το ειδικό τέλος ακινήτων, αλλά θα προσπαθήσει να βοηθήσει όσο μπορεί τα μέλη του τα οποία είτε για λόγους ιδεολογίας και αρχών, είτε για λόγους αδυναμίας, θα αποφασίσουν να μην το πληρώσουν. Θα βοηθήσει παρέχοντας στα μέλη του νομική καθοδήγηση για τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν για να καθυστερήσουν όσο μπορούν και εάν είναι δυνατό να μην πληρώσουν τον άδικο αυτό φόρο.

Με βάση το άρθρο 53 του νόμου 4021/2011, επιβάλλεται Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ). Ο κάθε υπόχρεος, έχει δύο εναλλακτικές επιλογές:
α) Να πληρώσει το “τέλος” κανονικά, όπως πληρώνει κάθε δίμηνο το λογαριασμό της ΔΕΗ.
β) Να μην πληρώσει το “τέλος”, για οποιοδήποτε λόγο ή αιτία.

Στην πρώτη περίπτωση, ο φορολογούμενος θα έχει εκπληρώσει στο ακέραιο τις φορολογικές του υποχρεώσεις.

Στη δεύτερη περίπτωση, θα πρέπει να γνωρίζει ότι υπάρχουν ορισμένες συνέπειες, οι οποίες προσδιορίζονται από το νόμο. Οι συνέπειες αυτές είναι: α) η ΔΕΗ (ή ο εναλλακτικός πάροχος) υποχρεώνεται από το νόμο να του διακόψει την ηλεκτροδότηση μέσα σε διάστημα 40 ημερών (θα υπάρξει χρέωση 20 ευρώ για τη διαδικασία επανασύνδεσης). β) μετά την ενημέρωση της αρμόδιας ΔΟΥ για τη μη πληρωμή του “τέλους”, ο φορολογούμενος θα υποστεί όλες τις νόμιμες συνέπειες που προκύπτουν από την καθυστέρηση στην πληρωμή ενός φόρου: προσαύξηση 1% κάθε μήνα, μη έκδοση δελτίου φορολογικής ενημερότητας και το ενδεχόμενο της ενεργοποίησης των μέτρων για αναγκαστική είσπραξη.

Δε μπορούμε να γνωρίζουμε εάν τελικά η ΔΕΗ θα προχωρήσει στη διακοπή της ηλεκτροδότησης. Ενδεχόμενα να υπάρξουν αντιδράσεις και εμπλοκές. Όμως, αυτό κανείς δε μπορεί να το προδικάσει από σήμερα.

Οι ενέργειες τις οποίες μπορεί να κάνει ένας φορολογούμενος για να αποφύγει ή να καθυστερήσει, νόμιμα, τη διακοπή ηλεκτροδότησής του, σε περίπτωση που (για οποιοδήποτε λόγο) αρνηθεί να πληρώσει το τέλος ακινήτων είναι:

α) Να πάει στα γραφεία της ΔΕΗ (ή του εναλλακτικού παρόχου) και να προσφέρει για πληρωμή το ποσό της αξίας του ρεύματος (πλέον ΦΠΑ), συν τα ποσά των δημοτικών τελών και τελών ΕΡΤ.

β) Αν η ΔΕΗ αρνηθεί την είσπραξη του προσφερόμενου ποσού, τότε ο φορολογούμενος θα πρέπει να πάει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και να παρακαταθέσει το ποσό της αξίας του ρεύματος και των δημοτικών τελών και της ΕΡΤ, στο όνομα της ΔΕΗ. Όταν το κάνει αυτό, θα πάρει μία διπλότυπη απόδειξη. (Επειδή είναι σχεδόν βέβαιο ότι η ΔΕΗ θα αρνηθεί την πληρωμή που αναφέρεται στο σημείο (α), για να αποφύγει την ταλαιπωρία, ο φορολογούμενος μπορεί να πάει απ’ ευθείας στο Ταμείο Παρακαθηκών και Δανείων - βήμα (β)).

γ) Στη συνέχεια θα πρέπει να ξαναπάει στο γραφείο της ΔΕΗ (ή του εναλλακτικού παρόχου) και να παραδώσει την απόδειξη του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, φροντίζοντας παράλληλα να υπογράψει ο αρμόδιος υπάλληλος της ΔΕΗ και στο αντίγραφο που κρατά ο φορολογούμενος (ο υπάλληλος θα πρέπει να γράψει ολογράφως το όνομά του και την ημερομηνία παραλαβής).
Σε περίπτωση που η ΔΕΗ αρνηθεί να παραλάβει την απόδειξη, τότε αυτή θα πρέπει να σταλεί με δικαστικό επιμελητή (1) και (2).

δ) Αμέσως μετά, ο φορολογούμενος θα πρέπει να πάει στο Ειρηνοδικείο (3) για να καταθέσει μία αίτηση για διεξαγωγή διαδικασίας “ασφαλιστικών μέτρων” (4). Την ίδια στιγμή, θα ορισθεί η ημερομηνία της δικασίμου, η οποία αναμένεται ότι θα είναι (ανάλογα την περιοχή) από 4 έως 7 μήνες. (Σημείωση: Το Ειρηνοδικείο εκδικάζει περιπτώσεις οφειλών έως 20.000 ευρώ. Για περιπτώσεις μεγαλύτερων ποσών, αρμόδιο είναι το Μονομελές Πρωτοδικείο.)

ε) Αμέσως μετά, (λογικά μπορεί να γίνει την ίδια μέρα με το βήμα “δ”) ο φορολογούμενος θα πρέπει να πάει στο γραφείο του Ειρηνοδίκη για να ζητήσει την έκδοση μίας “προσωρινής διαταγής” κατά της ΔΕΗ (ή του εναλλακτικού παρόχου). Με τη διαταγή αυτή, ο Ειρηνοδίκης θα διατάζει τη ΔΕΗ να μην προχωρήσει στη διακοπή της ηλεκτροδότησης.
Για την έκδοση της “προσωρινής διαταγής” ο φορολογούμενος θα πρέπει να αποδείξει δύο πράγματα: α) ότι η διακοπή της ηλεκτροδότησης θα του προκαλέσει μεγάλη βλάβη (αυτό είναι σχεδόν αυταπόδεικτο) και β) ότι έχει αδυναμία να το πληρώσει (γι’ αυτό απαιτείται και κάποιο εκκαθαριστικό φορολογίας). (5)


στ) Αφού ο φορολογούμενος πετύχει την έκδοση “προσωρινής διαταγής”, θα πρέπει να στείλει στη ΔΕΗ την απόφαση για την ημερομηνία της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων και την προσωρινή διαταγή του Ειρηνοδίκη, με δικαστικό επιμελητή. (6)  Μετά απ’ αυτό, η ΔΕΗ (ή ο εναλλακτικός πάροχος) δε δικαιούται να προχωρήσει στη διακοπή του ρεύματος.

Όταν γίνουν με επιτυχία όλα αυτά, τότε αποφεύγεται (νόμιμα) ο κίνδυνος διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.
Σημειώνεται ότι, ούτε στη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, αλλά ούτε και στην έκδοση της προσωρινής διαταγής, απαιτείται η παράσταση δικηγόρου.

Δεν έχει τακτοποιηθεί όμως η οφειλή του “Ειδικού Τέλους Ακινήτων”. Εάν το τέλος αυτό δεν πληρωθεί, τότε για την οφειλή θα ενημερωθεί η αρμόδια ΔΟΥ, η οποία τη βεβαιώνει ως “ληξιπρόθεσμη οφειλή” ανεξάρτητα της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ.

Στο σημείο αυτό, ο φορολογούμενος έχει δύο (νόμιμες) επιλογές:

α) Να καταθέσει στο τοπικό Διοικητικό Πρωτοδικείο Προσφυγή και Αίτηση Αναστολής κατά της πράξης επιβολής του ειδικού τέλους ακινήτων (εντός 60 ημερών από τη βεβαίωση της οφειλής στη ΔΟΥ). (7)

β) Να πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων με ρητή επιφύλαξη (8) και σε περίπτωση που το τέλος κριθεί ως παράνομο και αντισυνταγματικό από το Συμβούλιο της Επικρατείας (9), να καταθέσει αίτηση στην αρμόδια ΔΟΥ για την επιστροφή του τέλους που πλήρωσε. (Σημείωση: Είναι πιθανό ότι η συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας να γίνει πριν από τη βεβαίωση της οφειλής από τη ΔΟΥ. Στην περίπτωση αυτή, εάν η απόφαση είναι απορριπτική για το νόμο, τότε τα πράγματα διευκολύνονται σημαντικά).
Ο Προϊστάμενος της ΔΟΥ έχει υποχρέωση εντός τριών (3) μηνών από την παραλαβή της αίτησης να απαντήσει στο έγγραφο αίτημα για την επιστροφή του αχρεωστήτως καταβληθέντως ποσού. Εάν ο Προϊστάμενος απορρίψει το αίτημα για επιστροφή, ο φορολογούμενος έχει προθεσμία 60 ημερών από την επίδοση της απόφασης για να προσφύγει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο με αίτημα την ακύρωση της απόφασης του Προϊσταμένου της ΔΟΥ και την επιστροφή του καταβληθέντος ποσού για το τέλος ακινήτων.
Εάν ο Προϊστάμενος δεν απαντήσει μέσα σε τρεις (3) μήνες, τότε θεωρείται ότι υπάρχει “τεκμαιρόμενη σιωπηρή απόρριψη” του αιτήματος. Στην περίπτωση αυτή, η προθεσμία των εξήντα (60) ημερών για την προσφυγή κατά της τεκμαιρόμενης σιωπηρής απόρριψης αρχίζει μετά την παρέλευση του τριμήνου.

Βέβαια, στην περίπτωση που ο νόμος της επιβολής του “Ειδικού Τέλους Ακινήτων” κριθεί ως αντισυνταγματικός, οι παραπάνω ενέργειες θα έχουν απλά έναν διαδικαστικό χαρακτήρα.

Όπως αντιλαμβανόμαστε, η εμπλοκή της ΔΕΗ στη διαδικασία είσπραξης του “τέλους” και η απειλή για διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, περιπλέκει σημαντικά τις διαδικασίες και καταλήγει να ταλαιπωρεί σημαντικά τους πολίτες που, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, δεν έχουν πρόθεση να πληρώσουν το “τέλος”.

Βέβαια, πέραν των παραπάνω, υπάρχουν πολλές υπο-περιπτώσεις που θα προβληματίσουν πολλούς πολίτες. Για παράδειγμα, τί γίνεται όταν κάποιος μισθώνει ένα ακίνητο σε έναν μισθωτή (ενοικιαστή). Τότε, ο υπόχρεος πληρωμής του τέλους είναι ο ενοικιαστής, ενώ το τελικά “βαρυνόμενος” είναι ο ιδιοκτήτης.  Άλλο παράδειγμα είναι η περίπτωση ενοικιαστή που νοικιάζει ένα σπίτι, αλλά ο λογαριασμός της παροχής (το “ρολόι” του ρεύματος) παραμένει στο όνομα του ιδιοκτήτη. Τί γίνεται εάν ο ιδιοκτήτης αδιαφορήσει να πληρώσει το λογαριασμό; Ή, πώς θα αποδείξει ο ενοικιαστής ότι πλήρωσε αυτός το “τέλος ακινήτων” στο όνομα του ιδιοκτήτη;

Είναι σαφές ότι θα υπάρξουν πολλά προβλήματα. Και δυστυχώς, αυτά τα προβλήματα δεν είναι μεμονωμένα, αλλά ευρύτατα μέσα στην κοινωνία. Και είναι σαφές ότι η αναστάτωση που θα προκληθεί θα είναι τεράστια.

Οι διάφορες περιπτώσεις που μπορούν να υπάρξουν γύρω από το ζήτημα του ειδικού τέλους ακινήτων, θα αναλυθούν, όσο είναι δυνατό, σε μελλοντικό σημείωμα (και σε κάθε περίπτωση εντός του προσεχούς 10ημέρου).

Ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ, με βάση την απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, θα προσφέρει νομική καθοδήγηση στα μέλη του, που (για οποιοδήποτε λόγο) θα επιλέξουν να μην πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων, τουλάχιστον σ’ αυτή τη φάση.
Στις 20 Οκτωβρίου θα αναρτήσει, σε ειδικές σελίδες μελών, όλα τα έντυπα και την περιγραφή όλων των απαραίτητων διαδικασιών.

Βεβαίως, επί του ζητήματος του “ειδικού τέλους ακινήτων”, θα επανέλθουμε αρκετές φορές στο προσεχές μέλλον.


Τα κείμενα και οι πληροφορίες που θα δημοσιεύσουμε στις 20 Οκτωβρίου, είναι:
(οι αριθμοί αφορούν στις παραπομπές του κειμένου)

(1) Θα δημοσιοποιήσουμε κατάλογο με δικαστικούς επιμελητές σε όλη τη χώρα.
(2) Θα δημοσιεύσουμε υπόδειγμα του κειμένου που θα συνοδεύει την απόδειξή σας.
(3) Θα δημοσιοποιήσουμε κατάλογο των κατά τόπους Ειρηνοδικείων. Παράλληλα, θα αναρτήσουμε το κείμενο της σχετικής αίτησης που θα πρέπει να καταθέσει ο φορολογούμενος.
(4) Θα δημοσιεύσουμε υπόδειγμα της αίτησης που θα πρέπει να κατατεθεί.
(5) Θα δημοσιεύσουμε υπόδειγμα της αίτησης που θα πρέπει να κατατεθεί στον Ειρηνοδίκη.
(6) Θα δημοσιεύσουμε υπόδειγμα της επιστολής που θα δοθεί στον δικαστικό επιμελητή.
(7) Θα δημοσιεύσουμε υπόδειγμα προσφυγής και αίτησης αναστολής.
(8) Θα δημοσιεύσουμε υπόδειγμα ρητής επιφύλαξης παντός νομίμου δικαιώματος.
(9) Ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ, με βάση την απόφαση του ΔΣ της 11/10/2011, θα καταθέσει αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Μέσω της ιστοσελίδας μας, θα σας τηρούμε ενήμερους για την τύχη της αίτησης.



Συμμετάσχετε στη μαζική εξώδικη δήλωση κατά της ΔΕΗ και των άλλων παρόχων!



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (37 σχολιάστηκε):

Αλέξανδρος Ν. την 22 Νοεμβρίου 2011
avatar
Γνωρίζει κανείς πού μπορώ να βρω τα παρακάτω

(1) Θα δημοσιοποιήσουμε κατάλογο με δικαστικούς επιμελητές σε όλη τη χώρα.
(2) Θα δημοσιεύσουμε υπόδειγμα του κειμένου που θα συνοδεύει την απόδειξή σας.
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
ΡΑΦΑΗΛ την 25 Οκτωβρίου 2011
avatar
ΕΡΩΤΗΣΗ:Αν προς το παρόν πληρώσουμε το "χαράτσι" και στο μέλλον εκδοθεί απόφαση του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας του Νόμου, γίνεται αυτόματη επιστροφή χρημάτων ή πρέπει να κάνουμε αγωγή για να μας επιστραφούν τα χρήματα;;;;Ευχαριστώ.
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
2
Γιάννης Σιάτρας την 23 Οκτωβρίου 2011
avatar
κα Άννα,
Πολύ φοβάμαι ότι, καθώς στην περίοδο αυτή η ΔΕΗ έχει "σηκώσει τα χέρια" και αρνείται να συνεργασθεί σε οτιδήποτε, πρακτικά δε μπορείτε να κάνετε και πολλά.

Κανονικά, θα μπορούσατε να διεκδικήσεετε από τη ΔΕΗ την άμεση αλλαγή του ονόματος, αλλά εκτιμώ ότι αυτο δεν θα το κάνει η ΔΕΗ, παρά μόνο αφού έχετε ξοφλήσει το λογαριασμό.

Ενδεχόμενα, το Ειρηνοδικείο να δεχθεί αίτημα ασφαλιστικών μέτρων ή έκδοσης προσωρινής διαταγής και από σας.

Αντιλαμβάνομαι αυτό που λέτε για την πολυπλοκότητα των διαδικασιών. Όμως, σ' αυτό ευθύνεται ο νόμος και οι εμπνευστές του. Γι' αυτό και ισχυριζόμαστε ότι πρόκειται για ένα νομοθετικό τερατρούργημα το οποίο αποδεικνύει την κακοήθεια του Κράτους απέναντι στους πολίτες του.
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
Γιάννης Σιάτρας την 23 Οκτωβρίου 2011
avatar
Κύριε Εμμανουήλ Γ.,
Δυστυχώς, δε μπορώ να σας απαντήσω καθ' όσον δε γνωρίζω τί σύμβαση έχετε υπογράψει με την Τράπεζά σας. Αυτό θα πρέπει να το δείτε από τα έγγραφα που έχετε υπογράψει.
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
Γιάννης Σιάτρας την 23 Οκτωβρίου 2011
avatar
Κύριε Στέφανε,
Το ότι οι δικαστικοί επιμελητές έχουν κόστος, το έχουμε αναφέρει.
Το κόστος, τουλάχιστον στην περίπτωση της Αθήνας, είναι περίπου 25 ευρώ ανά επίδοση. Δε νομίζω να είναι υψηλότερο στην Κέρκυρα. Επίσης, από τον Ιούλιο, οι τιμές είναι διαπραγματεύσιμες.

Αυτό που μπορεί να πετύχει κάποιος με την όλη διαδικασία είναι ΜΟΝΟ η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ της πληρωμής. Τουλάχιστον έως αυτό κριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας ή την ενδεχόμενη ύπαρξη μίας πολιτικής λύσης.

Το Κράτος, κύριε Στέφανε, πάντα έχει τη δύναμη να εισπράξει ακόμη και έναν παράνομο φόρο. Γι' αυτό και ο μόνος τρόπος να καταπολεμηθεί αυτή η δυνατότητα, είναι να καταπολεμηθεί νομικά.

Ποτέ μία μάχη δε γίνεται για την τιμή των όπλων. Γίνεται για την τιμή τη δική μας. Γίνεται ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ. Γίνεται γιατί ο λαός θα πρέπει να μάθει να διεκδικεί (και με άλλους τρόπους).
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
2
Στέφανος την 23 Οκτωβρίου 2011
avatar
Αγαπητέ Κύριε Σιάτρα,
Υπάρχει μία παράγραφος στό ώς άνω κείμενο, ή οποία αναφέρει τά εξής:
...........Σημειώνεται ότι, ούτε στη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, αλλά ούτε και στην έκδοση της προσωρινής διαταγής, απαιτείται η παράσταση δικηγόρου....΄΄
Όμως, οί Δικαστικοί κλητήρες δέν είναι τσάμπα! Κοστίζουν. Από 100 έως 150 ανάλογα μέ τήν περίπτωση στήν Κέρκυρα. Εάν κάνω τήν διαδικασία πού αναφαίτετε καί στό τέλος ή επιβάρυνσίς μου παραμείνει επιβάρυνσις λόγω μίας τροποποίησης τής τελευταίας στιγμής τού τύπου "Όσοι κατέβαλαν τόν φόρο, τά χρήματα δέν επιστρέφονται" (από αυτές τίς τροποποιήσεις "στό πόδι" πού μάς έχει συνηθίσει ή "κυβέρνηση")τότε θά έχω επιβαρυνθεί όχι μονάχα τό χαράτσι αλλά καί τήν διαδικασία, έξοδα, τρεχάματα, γραφειοκρατικά, χωρίς κανένα λόγο καί τό μόνο πού θά μού μείνει στό τέλος θά είναι τό επιπλέον κέρδος τής ταλαιπωρίας. Επίσης θά ήθελα νά τονίσω ότι δέν είμαι διατεθειμένος νά υποστώ επί πλέον έξοδα καί ταλαιπωρία "γιά τήν τιμή τών όπλων".
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
1
Εμμανουήλ Γ. την 23 Οκτωβρίου 2011
avatar
Δυσκολεύομαι αλλά και δεν θέλω να πληρώσω ως πολύτεκνος με δάνεια και σοβαρά προβλήματα μισθοδοσίας. Έχω όμως φωτοβολταϊκά και γίνεται αυτόματη εξόφληση μέσω τραπέζης. Πώς μπορώ να αποφύγω την πληρωμή του τέλους και να πληρώσω μόνο την ΔΕΗ και τα δημοτικά τέλη;
Ευχαριστώ
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
Άννα την 21 Οκτωβρίου 2011
avatar
Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Το ρολόι της ΔΕΗ μας, είναι στο όνομα του αποθανόντος πατέρα μου. Μπορώ να ακολουθήσω τις οδηγίες που προτείνετε;

Επιπλέον, ήθελα να πω ότι ναι μεν είναι σωστό να αναλαμβάνουμε την υποχρέωση και να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, αλλά όπως καταλαβαίνετε δεν είμαστε όλοι τόσο "σπιρτόζοι" ώστε να μπορούμε να το κάνουμε. Ακόμα κι εγώ που εννοείται ότι μπορώ να αντιληφθώ κάποια πράγματα δυσκολεύομαι να ακολουθήσω όλες αυτές τις οδηγίες.
Φανταστείτε πόσο θα δυσκολεύονται άνθρωποι ηλικιωμένοι ή αγράμματοι ή κάθε ηλικίας άνθρωποι που απλά δεν μπορούν να καταλάβουν και να λειτουργήσουν κατ'αυτόν τον τρόπο . Είναι κρίμα να ταλαιπωρούνται οι άνθρωποι γιατί κάποιοι αποφάσισαν να ακολουθήσουν συγκεκριμένη πολιτική και μάλιστα κατάφορα αντίθετη από τους νόμους του κράτους και την κοινή λογική.
Σας ευχαριστώ.
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
3
nikol την 21 Οκτωβρίου 2011
avatar
Αν πρέπει επί μία ζωή να είμαι δυνάμει οικονομολόγος-νομικός, επειδή έτυχε να είμαι υπήκοος του ελληνικού κράτους, ας μας το πει κάποιος και επισήμως να πάμε στα 50 μας και τα 70 μας να γραφτούμε στις αντίστοιχες σχολές.
Γιατί δεν υπάρχει μια συλλογικότητα, ώστε να ΜΗΝ πληρωθεί το χαράτσι, εφόσον είναι αντισυνταγματικό, συνεπώς παράνομο
και μια ζωή να πρέπει να αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες και συνήθως στο τέλος να εξακολουθούμε, παρά τις αποδείξεις, να λέγεται ότι είμαστε ελέφαντες; (ενώ δεν είμαστε, βεβαίως-βεβαίως!). Ευχαριστώ Νικ
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
3
Κασσιανή την 20 Οκτωβρίου 2011
avatar
Είμαι πολύτεκνη με 4 παιδάκια μικρότερα των 6 ετών και ο σύζυγος μου έχει ποσοστό αναπηρίας 70%. Τι ισχύει για τη δική μας περίπτωση; Θα μπορούσε να γίνει κάπου διευκρινιστική ερώτηση;
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
1 2 3 4 next συνολικά: 37 | προβολή: 1 - 10

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας