Καλλιέργεια φορολογικής συνείδησης στους μαθητές: Πρόταση του Συλλόγου προς την Υπουργό Παιδείας

Αρχική | Οι Δράσεις μας | Καλλιέργεια φορολογικής συνείδησης στους μαθητές: Πρόταση του Συλλόγου προς την Υπουργό Παιδείας
image

Μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ απέστειλε σήμερα, προς την Υπουργό Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου, πρόταση συνεργασίας για την πραγματοποίηση δράσεων που θα αποσκοπούν στην καλλιέργεια φορολογικής συνείδησης στους μαθητές.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση του Συλλόγου προς την κα Υπουργό, αναφέρει μεταξύ των πιθανών τρόπων ανάληψης δράσης, τους:

- Δημιουργία εικονογραφημένων φυλλαδίων (ενδεχόμενα και με τη χρήση χαρακτήρων φιλικών προς τα παιδιά, όπως καρτούν κλπ) τα οποία θα τοποθετούνται στα site του υπουργείου που επισκέπτονται οι μαθητές για ενημερωτικούς ή φροντιστηριακούς λόγους. Εξυπακούεται ότι θα ληφθεί φροντίδα ώστε το περιεχόμενο του κάθε «ηλεκτρονικού φυλλαδίου» θα είναι ανάλογο με την ηλικία των μαθητών, όπως αυτή προσδιορίζεται από τις σελίδες που επισκέπτονται.

- Δημιουργία σύντομων video, μερικά από τα οποία θα δημιουργηθούν με χαρακτήρες «καρτούν», τα οποία επίσης θα τοποθετηθούν στα site του υπουργείου που επισκέπτονται μαθητές.

- Οργάνωση ομιλιών σε σχολεία για το θέμα των φόρων και της συμμετοχής όλων των πολιτών στα κοινά βάρη.

- Οργάνωση ραδιοφωνικών εκπομπών, με τη συμμετοχή ειδικών στελεχών του Συλλόγου μας και του Υπουργείου, από ραδιοφωνικούς σταθμούς που συνήθως ακουν οι μαθητές, ή από το ραδιόφωνο που κατά τους προσεχείς μήνες θα δημιουργήσει ο Σύλλογός μας στο site.

Στην επιστολή, αναφέρεται ότι, σημασία δεν έχει τόσο το είδος της δράσης. Πρωταρχική σημασία έχει η συνειδητοποίηση και από τους κρατικούς φορείς της ανάγκης να ξεκινήσουν τέτοιες δράσεις. Και κυρίως να ξεκινήσουν από τις μικρές ηλικίες. Και ότι, “ο Σύλλογός μας απευθύνει μία πρόσκληση για να γίνει το πρώτο βήμα. Ένα βήμα συνεργασίας κοινωνίας και Κράτους, για να συμβάλλουμε στη βελτίωση του τρόπου λειτουργεί η κοινωνία μας”.

Τέλος, επισημαίνεται ότι, οποιαδήποτε συνεργασία, δεν πρόκειται να έχει κόστος ούτε ένα ευρώ για τον κρατικό Προϋπολογισμό, αφού όλα τα σχετικά κόστη θα καλυφθούν από χορηγίες που θα εξασφαλίσει ο Σύλλογός μας και από εθελοντική προσφορά εργασίας μελών μας.

Πολλοί θα εκφράσουν απορία για τη σκοπιμότητα τέτοιων δράσεων. Κατά την άποψή μας, όπως εκφράστηκε στο Δ.Σ. του Συλλόγου, οι δράσεις αυτές αποτελούν “επένδυση” προς τη νέα γενιά. Τη γενιά που θα πρέπει να μεγαλώσει με νέες αντιλήψεις και νέες αρχές. Τη γενιά που θα αντιδράσει με τις αντιλήψεις των γονιών τους, έτσι ώστε να σπάσει πλέον -όσο είναι δυνατό- αυτή η μακραίωνη αλυσίδα μεταφοράς, από γενιά σε γενιά, αναχρονιστικών αντιλήψεων για τις “αναγκαστικές” σχέσεις αντιπαλότητας μεταξύ κοινωνίας και Κράτους.

Εάν θέλουμε ποτέ να γίνουμε και εμείς, σύγχρονη κοινωνία, όπως αυτές που συχνά “ζηλεύουμε” όταν βλέπουμε ρεπορτάζ από το εξωτερικό, κοινωνία με ισχυρό κοινωνικό τομέα, αλλά και με ισχυρό Προϋπολογισμό, θα πρέπει να βάλουμε τις βάσεις από τώρα. Και θα πρέπει να επενδύσουμε στις νέες γενιές.

Ευελπιστούμε ότι η Υπουργός, θα δει το “βάθος” και την “ευρύτητα” της πρότασής μας και ότι θα μας απαντήσει θετικά.



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (1 σχολιάστηκε):

Ληδα Αμπατζη την 15 Οκτωβρίου 2011
avatar
Καλα ολα αυτά αλλά οσο δεν γίνονται ενέργειες προς την κατεύθυνση της πάταξης της φοροδιαφυγής ολες αυτές οι προσπάθειες θα πέφτουν στο κενό. Τόσο δύσκολο είναι να υιοθετήσουμε πρακτικές δοκιμασμένες σε άλλα κράτη που δεν διανοούνται τη φοροδιαφυγή? Τότε δεν θα χρειάζονται ουτε φυλλάδια ούτε video, γιατι απλά η φοροδιαφυγή δεν θα υπάρχει ως εναλλακτική.
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
συνολικά: 1 | προβολή: 1 - 1

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας