Τέλος ακινήτων: Οι τρόποι “άμυνας” των πολιτών και οι ενέργειες του Συλλόγου

Αρχική | Οι Δράσεις μας | Ανακοινώσεις Συλλόγου | Τέλος ακινήτων: Οι τρόποι “άμυνας” των πολιτών και οι ενέργειες του Συλλόγου
image

Την Τρίτη το βράδυ, η Βουλή ψήφισε την τροπολογία η οποία θεσπίζει την επιβολή του “Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών” (Τέλος Ακινήτων). Κατά τις επόμενες μέρες, ο νόμος που περιέχει την τροπολογία αυτή θα δημοσιευθεί στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) και θα αποτελεί νόμο του Κράτους. Παράλληλα, άμεσα, θα εκδοθεί η εφαρμοστική υπουργική απόφαση, η οποία θα ενεργοποιεί το νόμο και θα προσδιορίζει τον τρόπο επιβολής του “τέλους”, τον τρόπο είσπραξής του, αλλά και άλλες διαδικαστικές λεπτομέρειες.

Από την πρώτη εξέταση της τροπολογίας, οι νομικοί Σύμβουλοι του Συλλόγου, διατύπωσαν την άποψη ότι εμπεριέχει στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να τον χαρακτηρίσουν ως αντισυνταγματικό. Τις απόψεις που κατέθεσαν στο Σύλλογο, τις δημοσιεύσαμε στο site μας (δείτε το κείμενο).

Κατά τις προηγούμενες μέρες, ο Σύλλογος δέχθηκε καταιγισμό τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων, με το ερώτημα, εάν προτιθέμεθα να προσφύγουμε κατά του τέλους αυτού.

Κατ’ αρχάς, θα πρέπει να κάνουμε μία σημείωση: Οι προσφυγές, οι “επιφυλάξεις” και οι αντιδράσεις κατά πάντων, είναι ένα νέο φαινόμενο στην κοινωνία μας. Ίσως συμβάλαμε και μεις στη δημιουργία του, όμως, η έκταση του φαινομένου προβληματίζει, όχι μόνο την Κυβέρνηση, αλλά και πολλούς άλλους.
Ως συνήθως, η ελληνική κοινωνία αντιδρά και σ’ αυτό στο φαινόμενο της υπερφορολόγησης, αλλά και της διάθεσης του ελέγχου της χρήσης του δημοσίου χρήματος, με καθυστέρηση και με υπερβολή. Αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό. Αφού υπάρχει ο κίνδυνος να χαθεί το μέτρο και τελικά και η ουσία.
Όμως, αυτό είναι ένα (σοβαρό) ζήτημα με το οποίο θα ασχοληθούμε σε μελλοντικό άρθρο μας.

Χωρίς ακόμη να διακινδυνεύουμε να χάσουμε το “μέτρο” στο ζήτημα της χρήσης των έννομων μέσων που ως κοινωνία διαθέτουμε για να προστατευθούμε από πράξεις της δημόσιας διοίκησης, ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ, θα εξετάσει σε έκτακτο Δ.Σ., τις απόψεις των νομικών του συμβούλων, με το ερώτημα της κατάθεσης αίτησης ακύρωσης κατά της εφαρμοστικής υπουργικής απόφασης, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ευθύς μόλις αυτή εκδοθεί και δημοσιευθεί στο ΦΕΚ.

Όμως, τί θα γίνει με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ που -πιθανότατα- από τον άλλο μήνα θα αρχίσουν να φθάνουν στα ελληνικά νοικοκυριά;
Τί μπορεί να κάνει ο πολίτης για να αντιμετωπίσει την -ενδεχομένως- παράνομη και αντισυνταγματική φορολόγηση και πώς μπορεί να βοηθήσει ο Σύλλογος στην προσπάθεια αυτή.

Μία προσφυγή κατά του τέλους ακινήτων, παρά το ενδεχόμενο να είναι ο νόμος εξόφθαλμα αντισυνταγματικός, δεν είναι τόσο απλή υπόθεση, όσο φαινομενικά ήταν η προσφυγή κατά του τέλους επιτηδεύματος που -αυτή την εποχή- οργανώνει και συντονίζει ο Σύλλογος. Και αυτό, επειδή στην υπόθεση εμπλέκεται η ΔΕΗ και η απειλή για διακοπή της ηλεκτροδότησης σε όσους δεν πληρώσουν το τέλος.

Το τί μπορεί να κάνει ή να μην κάνει η ΔΕΗ, το πώς μπορεί να αντιδράσουν οι διάφορες “ομάδες κοινωνικής δράσης”, δεν είναι κάτι που μπορούμε να το λάβουμε υπ’ όψη στις απόψεις μας. Αυτές, στηρίζονται αποκλειστικά στα κείμενα των νόμων και στις πρακτικές της δικονομίας.
Βέβαια, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι, ο νόμος, έτσι όπως διατυπώθηκε και ψηφίστηκε, έχει τόσες πολλές ιδιαιτερότητες, σε σημείο που έχει χαρακτηρισθεί ως
“νομικός παραλογισμός” από πολλούς νομικούς, αφού ο ο “υπόχρεος” να πληρώσει το τέλος (δηλαδή ο χρήστης, αυτός που χρησιμοποιεί το ακίνητο) σε πολλές περιπτώσεις δεν ταυτίζεται με τον “βαρυνόμενο” (τον ιδιοκτήτη του ακινήτου).
Έτσι και καθώς το ζήτημα βρίσκεται ακόμη στην αρχή της εξέλιξής του (άλλωστε ο σχετικός νόμος δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί στο ΦΕΚ), η οποιαδήποτε νομική προσέγγιση των ενεργειών που μπορεί να κάνει ένας πολίτης που επιθυμεί να αντιταχθεί απέναντι σ’ αυτή την (κατά την άποψή μας) παράνομη και (ακόμη και κατά την άποψη του κ. Βενιζέλου) άδικη φορολόγηση, δεν είναι ακόμη, ούτε πλήρης, ούτε οριστική. Και για το λόγο αυτό, παρατίθεται με αρκετές επιφυλάξεις.

Ο κάθε πολίτης μπορεί να προσφύγει κατά του τέλους ακινήτων, όπως μπορεί να προσφύγει κατά οποιουδήποτε νόμου. Αρκεί να το κάνει εμπρόθεσμα.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η “προσφυγή” έχει τα παρακάτω στάδια και διαδικασίες:

1) Εάν η ΔΕΗ αρνηθεί να εισπράξει μόνον την αξία του ρεύματος και των δημοτικών τελών, ο πολίτης τα καταθέτει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠκΔ).

2) Στέλνει την απόδειξη πληρωμής του ΤΠκΔ στη ΔΕΗ, με δικαστικό επιμελητή, καλώντας την επιχείρηση να εισπράξει το κατατεθέν ποσό.

3) Υποβάλει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Ειρηνοδικείο (έως 20.000 ευρώ και στο Μονομελές Πρωτοδικείο για τέλη άνω των 20.000 ευρώ). Με την αίτηση, ο πολίτης ζητά από τη ΔΕΗ να μη του διακόψει την ηλεκτροδότηση, προβάλλοντας λόγους οικονομικής αδυναμίας και κινδύνου να υποστεί σοβαρή βλάβη από τη διακοπή της ηλεκτροδότησης.
Συνήθως, η εκδίκαση στο Ειρηνοδικείο ορίζεται να γίνει σε διάστημα 5-7 μηνών (διαφέρει από περιοχή σε περιοχή, ανάλογα του όγκου εργασιών).


4) Αμέσως αφού υποβληθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ο πολίτης υποβάλει αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής από το Ειρηνοδικείο, έτσι ώστε να μη γίνει η διακοπή του ρεύματος από τη ΔΕΗ, έως ότου εκδικασθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Η απόφαση αυτή είναι στην απόλυτη κρίση του Ειρηνοδίκη και εκδίδεται σε λίγες μέρες.

5) Σε κάποια στιγμή, θα εκδικασθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων (βήμα “3”). Εάν η αίτηση γίνει δεκτή, τότε κοινοποιεί (με δικαστικό επιμελητή) την απόφαση στη ΔΕΗ.


Έως εδώ, όλες οι κινήσεις έγιναν για να μη κόψει η ΔΕΗ την ηλεκτροδότηση στο ακίνητο!

6) Στη συνέχεια, λογικά, η εφορία, αφού ενημερωθεί από τη ΔΕΗ ότι ο “υπόχρεος” ή ο “βαρυνόμενος” δεν έχει πληρώσει το τέλος, θα αποστείλει ατομική ειδοποίηση στον “βαρυνόμενο”, για να πληρώσει το τέλος που έχει ορισθεί.

7) Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου (ο “βαρυνόμενος”), θα πρέπει να προσφύγει με ανακοπή κατά της ατομικής ειδοποίησης στο διοικητικό πρωτοδικείο ισχυριζόμενος λόγους αντισυνταγματικότητας του νόμου, ή άλλους λόγους (προσωπικούς για τον καθέναν) που θα δικαιολογούν τη νόμιμη άρνηση πληρωμής του τέλους.
Βέβαια, έως τότε, εκτιμάται ότι το ζήτημα θα έχει κριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας και συνεπώς η απόφαση επί της ατομικής προσφυγής θα είναι γνωστή ακόμη και πριν από την (τυπική πλέον) εκδίκαση της υπόθεσης.

Όπως εύκολα μπορεί να γίνει αντιληπτό, η υπόθεση μπλέκει ακόμη περισσότερο, για τους ιδιοκτήτες οι οποίοι μισθώνουν τα ακίνητά τους σε τρίτους.
Εκεί, θα πρέπει (με εξώδικο έγγραφο) να ζητηθεί από τον μισθωτή να μην πληρώσει το τέλος ακινήτου (αφού αν το ρολόι της ΔΕΗ είναι στο όνομά του, σ’ αυτόν θα πάει ο λογαριασμός) και συνεπώς, θα πρέπει και αυτός να συναινέσει. Παράλληλα, θα υπάρχει πάντα ο (νομικός, αλλά και υπαρκτός) κίνδυνος της άσκησης αγωγής στο μέλλον από τον μισθωτή προς τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, σε περίπτωση που τελικά η ΔΕΗ κόψει το ρεύμα και υπάρξει βλάβη στον μισθωτή (και βέβαια, θα υπάρξει βλάβη).

Και τί θα γίνει εάν ο μισθωτής πάει και πληρώσει το λογαριασμό και στη συνέχεια διεκδικήσει τον συμψηφισμό με μελλοντικά μισθώματα;


Το συμπέρασμα απ’ όλα τα παραπάνω είναι ότι η προσπάθεια για τη νόμιμη μη πληρωμή του τέλους ακινήτων, μπορεί μεν να γίνει, αλλά δεν είναι εύκολη. Δεν είναι βεβαίως και ακατόρθωτη. Παράλληλα, έχει κάποιο οικονομικό κόστος το οποίο θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψη. Και συνεπώς, θα μπορούσε να γίνει μόνο στην περίπτωση κατά την οποία το ποσό των τελών είναι υψηλό, ή όταν όντως κινδυνεύει η οικονομική επιβίωση κάποιου.

Ένα άλλο συμπέρασμα είναι ότι, καθ’ όσον όλες οι παραπάνω ενέργειες δε μπορούν να “ομογενοποιηθούν”, δε μπορεί να υπάρξει η ίδια “μαζική” αντιμετώπιση, όπως επιχειρείται να γίνει με την υπόθεση του “τέλους επιτηδεύματος”.
Δηλαδή, καθώς και οι λογαριασμοί θα είναι για τον καθέναν διαφορετικοί (σε ποσό), ενώ θα έρχονται και θα λήγουν σε διαφορετική ημερομηνία, ο συντονισμός μίας μαζικής προσπάθειας κάποιων χιλιάδων ανθρώπων, φαντάζει πολύ δύσκολος έως ακατόρθωτος.

Για τους λόγους αυτούς, κερδίζει έδαφος η σκέψη, να προταθεί στο Δ.Σ. του Συλλόγου να μην επιχειρηθεί η οργάνωση μίας μαζικής προσφυγής πολιτών, αφού κάτι τέτοιο δε μπορεί να συντονισθεί.
Αντ’ αυτού, προκρίνεται η σκέψη να προταθεί η παροχή καθοδήγησης και βοήθειας προς τα μέλη του Συλλόγου, για να πραγματοποιήσουν αυτά όλες τις ενέργειες που περιγράφονται παραπάνω, δεδομένου ότι σε πολλές περιπτώσεις (αναλόγως του ποσού) δεν απαιτείται η παράσταση δικηγόρου και οι διαδικασίες είναι απλές και τυποποιημένες.

Είναι σημαντικό ότι το Συμβούλιο Επικρατείας προσδιόρισε μία εγγύτατη ημερομηνία συζήτησης στην αίτηση ακύρωσης της υπουργικής απόφασης για το τέλος επιτηδεύματος, που υπέβαλε ο Σύλλογός μας. Και το έκανε αυτό, λόγω του ότι το ζήτημα του τέλους επιτηδεύματος απασχολεί περισσότερο από 1.000.000 ανθρώπους. Εκτιμούμε ότι με την ίδια λογική, θα προσδιορίσει μία επίσης σύντομη ημερομηνία συζήτησης και για την προσφυγή που θα κάνουμε κατά του τέλους ακινήτων. Έτσι, είναι πιθανό, να μη χρειασθεί να γίνει η εκδίκαση (βήμα “7” στην παραπάνω διαδικασία), αφού αυτή θα γίνει μετά από δύο χρόνια τουλάχιστον, ή να γίνει για τυπικούς λόγους.
Συνεπώς, για όσους έχει πραγματικό οικονομικό ενδιαφέρον, θα ήταν σκόπιμο να μπουν στην ταλαιπωρία να κάνουν όλες αυτές τις διαδικασίες. Μόνο, που όλα θα πρέπει να γίνουν εμπρόθεσμα.

Το ζήτημα του τέλους ακινήτων όχι μόνον ανέδειξε τον κακό προγραμματισμό, συντονισμό και αποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης, αλλά στις επόμενες μέρες, αναμένεται να αναδείξει και την αναλγησία της.

Αποτελεί μεγίστη προσβολή της Κυβέρνησης προς τον λαό της χώρας, η διάθεση εμπλοκής του σε τέτοιες δαιδαλώδεις διαδικασίες, οι οποίες στην πράξη του αφαιρούν το δικαίωμα της δίκαιης και συνταγματικά κατοχυρωμένης αντίδρασης, επειδή η ίδια αποδείχθηκε ανίκανη να διαχειριστεί τα οικονομικά του Κράτους και να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της προς τους δανειστές μας.


Άρθρα γύρω από το ζήτημα της αντισυνταγματικότητας του μέτρου:

Απόψεις γύρω από τη νομιμότητα επιβολής του νέου ειδικού "τέλους ακινήτων"

Απόφαση "βόμβα" του ΣτΕ; Η ΔΕΗ δε δικαιούται, ούτε να εισπράξει φόρους, αλλά ούτε και να κόψει το ρεύμα!



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (10 σχολιάστηκε):

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ την 04 Οκτωβρίου 2011
avatar
Έως το σημείο 5 δηλ. για δικαστικό επιμελητή και για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, πόσο είναι το κόστος; Θα μπορούσατε να μας διευκολύνετε εσείς στην διαδικασία αυτή για εξικονόμηση χρημάτων και ταλαιπωρίας;
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ την 04 Οκτωβρίου 2011
avatar
Αν έρθω σε συννενόηση και ο μισθωτής πληρώσει το τέλος και αφαιρεθεί απο το ενοίκειο
1. αν ισχύσει το νέο φορολογικό οπου όλα τα έξοδα ΔΕΗ,ΟΤΕ κ.λπ θα πρέπει να τα ενσωματώσουμε στα έξοδά μας την απόδειξη με το τέλος πιός θα την έχει στην κατοχή του ή θα ισχύεικαι αντίγραφο ;
2. και πώς θα φορολογηθούμε ενσωματώνοντας στα έξοδα και τις εκτακτες εισφορές ή ότι πληρώνουμε στην εφορία θα είανι εκτος.Ευχαριστώ
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
Γιάννης Σιάτρας την 03 Οκτωβρίου 2011
avatar
Κυρία Μαρία.
Δε χρειάζονται όλες οι ενέργειες δικηγόρο.
Προσπαθούμε να συντάξουμε και να "οργανώσουμε" ένα "σχέδιο μαζικής δράσης", παρά τις δυσκολίες που αυτό συνεπάγεται.
Παρακαλούμε για λίγη υπομονή...
(Αλλωστε, δεν έχει ακόμη εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση).
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
MARIA την 03 Οκτωβρίου 2011
avatar
Ολες οι παραπάνω ενέργειες για να μην πληρωθεί το τέλος ακινήτων είναι και χρονοβόρες αλλά ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ πολυεξοδες, διότι μόνο μέσω δικηγορου μπορούν να γίνουν . Οπότε οι πολίτες να το γνωρίζουν πριν αποφασίσουν να μην πληρώσουν.
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
Χρήστος Κλειώσης την 02 Οκτωβρίου 2011
avatar
Θα ήθελα να επισημάνω ότι ο επαναστάτης του καναπέ είναι ιστορικά αλυσιτελής αν και αδικαιολόγητα απαιτητικός απέναντι σε όσους αφιερώνουν από τον προσωπικό τους χρόνο νομική σκέψη για την οργάνωση συλλογικής δράσης.
Αν κάποιος προτείνει σοβαρές κινήσεις νομικής δράσεις παρακαλώ να απευθύνεται κάνοντας χρήση νομικής σκέψης αλλιώς ας αρκεστεί σε διοργάνωση επαναστατικών συμβουλίων από το facebook. Όταν ο σύλλογος αναφέρει "συμβουλευτική δράση" το κάνει γιατί σεβεται την λογική και την νομική και δεν είναι διατεθειμένος να εκπορνεύσει τον νομικό πολιτισμό μπροστά σε εύπεπτη συνθηματολογία φραπεδοφόρων επαναστατων. Όταν θα διαγνωστεί ασφαλές πεδίο νομικής δράσεως θα γίνει γνωστό.
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
1
Γιάννης Σιάτρας την 30 Σεπτεμβρίου 2011
avatar
Κα Λιούτα, να βοηθήσουμε τον κόσμο προσπαθούμε και να αλλάξουμε κάπως, όσο μπορούμε, τον τρόπο που λειτουργεί αυτό το Κράτος.

Όμως, πάμε έως εκεί που φθάνουμε. Αντιλαμβανόμαστε την οργή του κόσμου. Όμως, είναι άδικο να κατηγορεί κάποιος ένα νέο Σύλλογο για το ότι "αμελεί" ή "αδρανεί". Πάμε ως εκεί που (σήμερα) φθάνουμε.

Ελάτε να μας ενισχύσετε. Γίνετε μέλη μας. Δώστε μας ιδέες. Προσφέρετε εθελοντική εργασία. Βοηθήστε και σεις τον κόσμο. Όσο μπορείτε. Όσο σας αναλογεί στο κάτω κάτω!

Επί της προσφυγής στο τέλος ακινήτων. Κατ' αρχάς, μιλώ χωρίς να υπάρχει απόφαση ΔΣ.
Όμως, είναι εμφανές. Πέρα από την προσφυγή στο ΣτΕ, την οποία θα είμαστε και πάλι ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ που θα καταθέσουμε, ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ να συντονισθούν όλες αυτές οι διαδικασίες!

Πιστέψτε με. Η καθοδήγηση και οι συμβουλές (μου απαγορεύεται να πω τη λέξη "νομικές") θα είναι εξίσου χρήσιμες. Και θα βοηθήσουν.

Πάμε ως εκεί που -σήμερα- φθάνουμε. Και όσο μπορούμε. Θέλουμε να είμαστε υπεύθυνοι απέναντι στα μέλη μας και την κοινωνία.
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
Γιάννης Σιάτρας την 30 Σεπτεμβρίου 2011
avatar
Κύριε Σπύρο.
Ο Σύλλογος έχει όργανα που αποφασίζουν για το πώς θα εξυπηρετηθούν καλύτερα οι σκοποί του Συλλόγου.
Σας προτρέπω να γίνετε μέλος του Συλλόγου, για να έχετε τη δυνατότητα να επηρεάζετε τη στρατηγική του.

Νομίζω ότι, από το παραπάνω άρθρο, καθίσταται σαφές για ποιούς λόγους, φαίνεται πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο, να γίνει μία μαζική προσφυγή.
(Για την πληροφορησή σας, σας ενημερώνω ότι ΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. Και πρακτικά, κινούμαστε σε άγνωστη περιοχή, από δικονομικής απόψεως).

Τέλος, ο καθένας μας έχει δικαίωμα να ψηφίζει ότι θέλει και να γράφει ότι θέλει για τον κάθε πολιτικό ή την κάθε Κυβέρνηση. Όμως, στο Σύλλογο αυτό, και κατά συνέπεια και στο site του Συλλόγου, σεβόμαστε τους θεσμούς.
Είμαστε οι πρώτοι που διαφωνούμε με πολλές από τις επιλογές της Κυβέρνησης. Όμως, δε θα την αποκαλέσουμε ποτέ "χούντα" και θα παρακαλούσαμε να την αποκαλείτε ούτε και σεις, στο δικό μας site.
Για τη Δημοκρατία μας, χύθηκε πολύ αίμα. Και θα πρέπει να σεβόμαστε τους θεσμούς της, ακόμη και εάν διαφωνούμε μ' αυτούς που εκπροσωπούν τους Θεσμούς αυτούς.

Σας ευχαριστώ για το μήνυμά σας.
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
Κατερίνα ΛΙούτα την 30 Σεπτεμβρίου 2011
avatar
Νομίζω ότι θα συμφωνήσω με το παραπάνω σχόλιο. Το τέλος ακινήτων αφορά σχεδόν ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Γιατί μόνο συμβουλευτική δράση; Λέτε ότι σκέφτεστε να κάνετε προσφυγή στο ΣΤΕ. Να το κάνετε. Αυτό δεν είναι νόμος. Είναι έκτρωμα. Είναι απαξίωση κάθε αξιοπρέπειας του ατόμου. Δεν μπορεί ο καθένας μόνος του, τα έξοδα είναι πολλά. Αν είχα τόσα λεφτά για δικηγόρους και δικόσημα, θα είχα και για να πληρώσω το τέλος. Μας έκαναν έτσι ώστε να μην μπορούμε να αντιδράσουμε. Θα μας πνίξουν, θα μας υποδουλώσουν τελείως. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
2
ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ την 30 Σεπτεμβρίου 2011
avatar
ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ sms ΕΙΜΑΙ ΑΤΟΜΟ Α.Μ.Ε.Α. ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
-1
ΣΠΥΡΟΣ την 30 Σεπτεμβρίου 2011
avatar
Νομίζω οτι ο σύλλογος δεν μας τα λεει και τοσο καλα τα πραγματα. Αν ειναι 1,000,000 κοσμος που αφορά το τέλος επιτηδεύματος πόσος ειναι ο κόσμος που αφορα για το τέλος ακινήτων. Γίατι για το τέλος επιτηδεύματος ομαδικη προσφυγή και για το τελος ακινήτων απλα συμβουλευτική δράση.
Για ενα τέλος που μάλλον θα εχει και μονιμο χαρακτήρα δηλάδη ενα σπίτι που βρήκαμε απο τον πατερα μας και τη μανα μας και με τοσα χαρατσια που εχουμε πληρωσει για αυτο. Στην τελικη εγω που μενω σε ενα σπιτι δεν εχω εσοδα απο αυτο
οπως εχει ενας επιτηδευματιας. Μήπως σαν σύλλογος να επανεξετασετε λιγο της προτεραιότητες σας? Πάντως καθε αντιδραση σε αυτη τη κυβερνητικη χούντα ειναι μια σταγονα δροσιας μεσα στην έρημο.
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
4
συνολικά: 10 | προβολή: 1 - 10

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας