Δελτίο Τύπου (28-9-2011): Στις 4 Νοεμβρίου θα συζητήσει η Ολομέλεια του ΣτΕ την προσφυγή κατά του "τέλους επιτηδεύματος"

Αρχική | Οι Δράσεις μας | Δελτία Τύπου | Δελτίο Τύπου (28-9-2011): Στις 4 Νοεμβρίου θα συζητήσει η Ολομέλεια του ΣτΕ την προσφυγή κατά του "τέλους επιτηδεύματος"

Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ
(Αρ. Αποφ. Πρωτοδικείου Αθηνών: 556/2011)
Μνησικλέους 2, 10556 Αθήνα, τηλ: ,
Μέλος του Taxpayers Association of Europe
forologoumenos.gr

Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2011



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στις 4 Νοεμβρίου 2011 θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ, η προσφυγή του Συλλόγου κατά του “τέλους επιτηδεύματος”

(Δείτε την ανακοίνωση σε ηλεκτρονική μορφή)


Η Γραμματεία του Συμβουλίου της Επικρατείας, μας ανακοίνωσε σήμερα ότι, η προσφυγή (αίτηση ακύρωσης) του Συλλόγου ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ, κατά του κατά της υπ’ αριθμ. ΠΟΛ. 1167/02-08-2011 (ΦΕΚ 1835/B΄/17-08-2011) απόφασης του κ. Αναπληρωτή  Υπουργού Οικονομικών, με την οποία επιβάλλεται Τέλος Επιτηδεύματος (σύμφωνα με το νόμο 3986/2011).θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου, στις 4 Νοεμβρίου 2011.

Σημειώνουμε ότι, η κατάθεση της αίτησης ακύρωσης έγινε από το Σύλλογό μας στις 29 Αυγούστου 2011. Η ταχύτητα με την οποία αποφασίστηκε η συζήτησή της από την Ολομέλεια, μόλις σε 2 μήνες από την κατάθεσή της (κάτι σπάνιο για τα δικαστικά δεδομένα) υποδηλώνει ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας θεωρεί ότι η υπόθεση είναι “μείζονος σημασίας και σπουδαιότητας”.

Η οριστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με τη μέχρι σήμερα εμπειρία, θα πρέπει να αναμένεται μετά από διάστημα δύο έως τριών μηνών από την ημέρα της συζήτησης.

Νομικός εκπρόσωπος του Συλλόγου ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ και συντάκτης της αίτησης ακύρωσης είναι ο δικηγόρος Αθηνών κ. Παναγιώτης Χασιώτης.

Σημειώνεται ότι, η αίτηση ακύρωσης κατά της παραπάνω υπουργικής απόφασης, ή η συζήτησή του σε σύντομο χρονικό διάστημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, δεν ακυρώνει την αναγκαιότητα ατομικής διοικητικής προσφυγής για κάθε φορολογούμενο ο οποίος θέλει να αμφισβητήσει τη νομιμότητα του “τέλους επιτηδεύματος” και ο οποίος επιθυμεί να διεκδικήσει την επιστροφή των χρημάτων του (300 ευρώ).

Ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ, οργανώνει “μαζική προσφυγή” πολιτών κατά του τέλους επιτηδεύματος. Η σχετική ημερομηνία συμμετοχής λήγει στις 21 Οκτωβρίου 2011. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site του Συλλόγου, στη διεύθυνση forologoumenos.gr.


Δείτε το κείμενο της αίτησης ακύρωσης


Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία ή διευκρίνιση.



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας