Μηνυτήρια αναφορά του Συλλόγου για το ζήτημα των "συντάξεων - μαϊμού"

Αρχική | Οι Δράσεις μας | Μηνυτήρια αναφορά του Συλλόγου για το ζήτημα των "συντάξεων - μαϊμού"
image

Αφουγκραζόμενος την οργή των μελών του, αλλά και σχεδόν του συνόλου της κοινωνίας, για τις παράνομες καταστάσεις και πρακτικές, οι οποίες συνέβαλαν στο να οδηγηθεί η χώρα μας στη σημερινή κρίσιμη και τραγική κατάστασή της, σήμερα το πρωί, ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά καλώντας τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, να διερευνήσει τις υποθέσεις των “παράνομων συντάξεων” και να αποδώσει ευθύνες σε όσους κρίνει ότι έχουν παραβεί το νόμο.
Η απόφαση για την υποβολή μηνυτήριας αναφορά πάρθηκε ομόφωνα από τα μέλη του ΔΣ, στη συνεδρίαση της 7-9-2011.

Πιο συγκεκριμένα, στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε σήμερα ο Σύλλογος (αριθμός κατάθεσης: Α2011/4366), καλούμε τον εισαγγελέα να διερευνήσει τις παρακάτω υποθέσεις, οι οποίες απασχόλησαν τα ΜΜΕ:
α) Συντάξεις οι δικαιούχοι των οποίων είχαν αποβιώσει και οι οποίες εισπράττονταν παράνομα από τους ζώντες συγγενείς τους (περίπου 20.000 περιπτώσεις).
β) Ο ανεξήγητα υψηλός αριθμός των “τυφλών” της Ζακύνθου (2% του πληθυσμού) που, επί σειρά ετών, λάμβαναν συντάξεις που ενδεχόμενα δεν δικαιούνταν.
γ) Υπερβολικές και ενδεχόμενα αδικαιολόγητες συνταγογραφήσεις ακριβών φαρμάκων από γιατρούς διαφόρων νοσοκομείων.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου, εκτιμάται ότι όλες οι παραπάνω περιπτώσεις, στοίχησαν στον ελληνικό λαό (δηλαδή, στον Έλληνες φορολογούμενους) το ποσό των 120 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι, ο ρόλος του Συλλόγου, δεν είναι βεβαίως να υποκαταστήσει τις εισαγγελικές αρχές. Η κίνησή μας, έχει ένα συμβολικό χαρακτήρα, μέσα από την οποία θέλουμε να δείξουμε στα μέλη μας, αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία ότι, την τύχη της χώρας μας, θα πρέπει να την πάρουμε και στα δικά μας χέρια.

Όσοι παρανόμησαν, καταχράστηκαν τα δικά μας χρήματα. Τα οποία στο κάτω - κάτω, δεν τα είχαμε, αλλά τα δανειστήκαμε και για τα οποία δάνεια, σήμερα εμείς και η χώρα μας υποβαλλόμαστε σε θυσίες και δεχόμαστε βαρύτατες προσβολές.

Δεν πούμε “και τί μας νοιάζει;” Μας νοιάζει, επειδή αφορά εμάς! Η παράνομη είσπραξη συντάξεων, σημαίνει μεγαλύτερο έλλειμμα του Προϋπολογισμού, μεγαλύτερες περικοπές συντάξεων για τους πραγματικά δικαιούμενους και μεγαλύτερες θυσίες από το λαό.
Η κοινωνία θα πρέπει να μην παραμένει παθητική, αλλά να αντιδρά απέναντι στην παρανομία. Και αυτό κάνουμε σήμερα. Αντιδρούμε. Και ζητάμε από τα όργανα της Δικαιοσύνης να κινητοποιήσουν τους μηχανισμούς αποκάλυψης και τιμωρίας των ενόχων.


Επίσης, καλούμε όλους σας, να μας καταγγέλλετε περιπτώσεις κακής χρήσης ή παράνομης χρήσης του δημοσίου χρήματος, έτσι ώστε να βρίσκουμε τρόπους να ζητούμε την απονομή δικαιοσύνης, ή να πιέζουμε τη δημόσια διοίκηση για την ορθότερη διαχείριση των χρημάτων μας.

Παράλληλα με τη μηνυτήρια αναφορά, εντός των ημερών, ο Σύλλογος θα αποστείλει επιστολές προς τους διοικητές των ταμείων που εμπλέκονται στις παραπάνω περιπτώσεις, επιστολές με τις οποίες θα τους ζητά να του γνωρίσουν τις εκτιμήσεις τους για τις ακριβείς απώλειες που υπέστησαν τα ταμεία τους, τις ενέργειες που έχουν κάνει έως σήμερα για την είσπραξη των αχρεωστήτως καταβεβληθέντων ποσών, αλλά και τις ενέργειες που έχουν κάνει για τη διασφάλιση ότι παρόμοια περιστατικά δε θα συμβούν στο μέλλον.
Οι επιστολές αυτές, καθώς και οι απαντήσεις που θα λάβουμε, θα δημοσιοποιηθούν στο site του Συλλόγου μας.


Παρακάτω, παρατίθεται το πλήρες κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς, την οποία συνέταξε και κατέθεσε, μετά από εντολή του Δ.Σ. του Συλλόγου ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ, ο νομικός του Σύμβουλος, δικηγόρος Αθηνών, Παναγιώτης Χασιώτης.


ΠΡΟΣ  ΤΟΝ  κ.  ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ  ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΝΑΦΟΡΑ  ΑΞΙΟΠΟΙΝΩΝ  ΠΡΑΞΕΩΝ

(Κατ΄  άρθρο  42  ΚΠοινΔ)

Του  Σωματείου με την επωνυμία  «Έλληνες  Φορολογούμενοι», νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου,  που εδρεύει στη Αθήνα, οδός Μνησικλέους 2 & Μητροπόλεως 43  και εκπροσωπείται νόμιμα.

ΚΑΤΑ

Παντός υπευθύνου.

Αξιότιμε κ. Εισαγγελεύ,

Καταγγέλλουμε ενώπιόν Σας, σύμφωνα με το άρθρο 42 του  Κώδικα Ποινικής Δικονομίας,  τις κατωτέρω αξιόποινες πράξεις τις οποίες πληροφορηθήκαμε.

Σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις που έκανε στις αρχές Αυγούστου 2011 ο Υπουργός Εργασίας κ. Γεώργιος Κουτρουμάνης εντοπίστηκαν, μετά από ελέγχους, είκοσι χιλιάδες (20.000) «μαϊμού» συντάξεις με ετήσιο κόστος 120 εκατομμύρια Ευρώ για τα ασφαλιστικά ταμεία (!).    Σύμφωνα με το πόρισμα των ελεγκτικών αρχών του Υπουργείου Εργασίας 20.000 θάνατοι συνταξιούχων δεν δηλώθηκαν ποτέ και οι συντάξεις τους καταβάλλονταν κανονικά, δηλαδή σε μη δικαιούμενα πρόσωπα,  πιθανώς σε συγγενείς των αποβιωσάντων συνταξιούχων (!).

Επίσης σύμφωνα με το από 13-03-2011 δημοσίευμα της εφημερίδας  «Πρώτο Θέμα» στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (Τ.Ε.Α.Δ.Υ.) ανακάλυψαν άλλους 5.500 (!) συνταξιούχους των οποίων οι συγγενείς δεν δήλωσαν τον θάνατό τους και εισέπρατταν κανονικά από 180 έως 300 Ευρώ τον μήνα (!).   Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας η ζημιά που υπέστη το    Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων ανέρχεται στο ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως (!).
Επίσης σύμφωνα με την  εφημερίδα  «Πρώτο Θέμα» μόνο στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων την τελευταία διετία εντοπίστηκαν περίπου 7.000 «ύποπτες» περιπτώσεις συνταξιούχων που λάμβαναν «μετά θάνατον» σύνταξη.
Περαιτέρω, σύμφωνα με έρευνα του Υπουργείου Εργασίας, από τους 35.000 κατοίκους του νησιού της Ζακύνθου, οι 700 εμφανίζονταν επισήμως τυφλοί: «Το 2% του πληθυσμού εμφανιζόταν ότι είναι τυφλό», όπως βεβαίωσε ο υφυπουργός Εργασίας Μάρκος Μπόλαρης.  Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων,  δεκάδες από τα άτομα αυτά κρίθηκαν τυφλοί με γνωμάτευση μίας υγειονομικής επιτροπής που είχαν ορίσει οι πολιτικές αρχές της χώρας και, κατά σύμπτωση, πάντοτε σε προεκλογική περίοδο!
Ένα άλλο επίσης σκάνδαλο έφερε στο φως έλεγχος του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας.  Η υπόθεση αφορά στο Nοσοκομείο Φιλιατών στη Θεσπρωτία, όπου σύμφωνα με πόρισμα ελέγχου των επιθεωρητών Υγείας, γιατρός συνταγογραφούσε –για τουλάχιστον μία τριετία (2007-2010)– μεγάλες ποσότητες ακριβών φαρμάκων, συγκεκριμένα ερυθροποιητίνες, εκτός εγκεκριμένων ενδείξεων και σε πολλές περιπτώσεις σε «άγνωστους» για τις υπηρεσίες του νοσοκομείου ασθενείς.  Υπολογίζεται δε ότι για τα τρία έτη που ελέγχθηκαν, το κόστος των συνταγών ανέρχεται στις 500.000 ευρώ, ωστόσο, για τη διαπίστωση του οικονομικού αντίκτυπου της υπόθεσης σε ασφαλιστικά ταμεία και το νοσοκομεία έχει συσταθεί ειδική επιτροπή που ελέγχει κάθε συνταγή και γνωμάτευση.

Όλες οι ανωτέρω περιγραφόμενες αξιόποινες πράξεις και παραλείψεις συνιστούν το ποινικό αδίκημα της Απάτης κατ΄ εξακολούθηση (386 ΠΚ) σε βάρος του Δημοσίου και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) δηλαδή σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων.  Τα μη δικαιούμενα πρόσωπα που εισέπρατταν παράνομα τις συντάξεις από τα ασφαλιστικά ταμεία παρέστησαν εν γνώσει τους ψευδή γεγονότα, ότι δήθεν δηλαδή είναι δικαιούχοι των συντάξεων, και απέκρυψαν αθέμιτα και παρασιώπησαν αληθινά γεγονότα, δηλαδή τους θανάτους των συνταξιούχων, οι οποίοι ήταν και οι πραγματικοί δικαιούχοι των συντάξεων, με σκοπό να αποκομίσουν οι ίδιοι ή άλλοι παράνομο περιουσιακό όφελος σε βάρος της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων (Ν.Π.Δ.Δ.) πείθοντας τις αρμόδιες υπηρεσίες των ασφαλιστικών ταμείων να τους καταβάλλουν χρηματικά ποσά για συντάξεις που δεν δικαιούνταν.

Ειδικότερα, όπως ορίζει το άρθρο 386 του Ποινικού Κώδικα:
1. ΄Οποιος με σκοπό να αποκομίσει ο ίδιος ή άλλος παράνομο περιουσιακό όφελος βλάπτει ξένη περιουσία πείθοντας κάποιον σε πράξη, παράλειψη ή ανοχή με την εν γνώσει παράσταση ψευδών γεγονότων σαν αληθινών ή την αθέμιτη απόκρυψη ή παρασιώπηση αληθινών γεγονότων τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών, και αν η ζημία που προξενήθηκε είναι ιδιαίτερα μεγάλη, με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών.
2. Οι διατάξεις του άρθρου 72 για το κατάστημα εργασίας εφαρμόζονται και εδώ.
"3. Επιβάλλεται κάθειρξη μέχρι δέκα ετών: ο) αν ο υπαίτιος διαπράττει απάτες κατ' επάγγελμα ή κατά συνήθεια και το συνολικό όφελος ή η συνολική ζημία υπερβαίνουν το ποσό των "δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ΕΥΡΩ" [5.000.000 δρχ.]  ή β) αν το περιουσιακό όφελος ή η προξενηθείσα ζημία υπερβαίνει συνολικά το ποσό των "εβδομήντα τριών χιλιάδων (73.000) ΕΥΡΩ" [25.000.000 δρχ.].
Μάλιστα η αξιόποινη πράξη της Απάτης (386 ΠΚ) σε βάρος του Δημοσίου και σε βάρος των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, όπως είναι και τα ασφαλιστικά ταμεία, αποτελεί διακεκριμένη περίπτωση Απάτης και επισύρει βαρύτερες ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 1 του Ν. 1608/1950  η οποία ορίζει:
1. Στον ένοχο των αδικημάτων που προβλέπονται στα άρθρ. 216, 218, 235, 236, 237, 242, (256), 258, 372, 375 και 386 του Ποινικού Κώδικα, εφόσον αυτά στρέφονται κατά του Δημοσίου ή των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου ή κατά άλλου νομικού προσώπου από εκείνα που αναφέρονται στο άρθρ. 263Α του Ποινικού Κώδικα και το όφελος που πέτυχε ή επιδίωξε ο δράστης ή η ζημία που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στο Δημόσιο ή στα πιο πάνω νομικά πρόσωπα υπερβαίνει το ποσό των "50.000.000" δραχμών (147.000 Ευρώ), επιβάλλεται η ποινή της κάθειρξης και, αν συντρέχουν ιδιαζόντως επιβαρυντικές περιστάσεις, ιδίως αν ο ένοχος εξακολούθησε επί μακρό χρόνο την εκτέλεση του εγκλήματος ή το αντικείμενό του είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, επιβάλλεται η ποινή της ισόβιας κάθειρξης". "Στον ένοχο του αδικήματος που προβλέπεται ειδικώς από το άρθρ. 256 του Ποινικού Κώδικα (Απιστία σχετική με την Υπηρεσία), τα παραπάνω εφαρμόζονται μόνο όταν το αδίκημα στρέφεται κατά του Δημοσίου, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου".

Επίσης θα πρέπει να διερευνηθεί και η τυχόν εμπλοκή υπαλλήλων των ασφαλιστικών ταμείων στην παράνομη χορήγηση συντάξεων σε μη δικαιούμενα πρόσωπα και, στην περίπτωση αυτή, να αναζητηθούν οι ποινικές ευθύνες για κάθε υπαίτιο.   Στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι υπάλληλοι ασφαλιστικών ταμείων έδιναν εν γνώσει τους συντάξεις σε μη δικαιούμενα πρόσωπα, τότε υπέχουν ποινική ευθύνη για τα αξιόποινα αδικήματα της Παράβασης Καθήκοντος (259 ΠΚ) και της Απιστίας σχετικής με την Υπηρεσία (άρθρα 256 ΠΚ και άρθρο 1 του Ν. 1608/1950).

Θα πρέπει να διαβιβαστεί σε Εσάς  το πόρισμα των ελεγκτικών αρχών του Υπουργείου Εργασίας, βάσει του οποίου αποκαλύφθηκε ότι 20.000 άτομα εισέπρατταν παράνομα συντάξεις χωρίς να τις δικαιούνται με αποτέλεσμα να ζημιωθούν τα ασφαλιστικά Ταμεία κατά 120 εκατομμύρια ευρώ κάθε έτος (!),  ούτως ώστε να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες σε κάθε υπαίτιο πρόσωπο.
Περαιτέρω,  οι διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων που ζημιώθηκαν με τον ανωτέρω τρόπο  και οι προϊστάμενοι των τοπικών υποκαταστημάτων των ασφαλιστικών ταμείων, θα πρέπει να εκδώσουν καταλογιστικές πράξεις επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθέντων συντάξεων σε μη δικαιούμενα πρόσωπα, με τα ανάλογα πρόστιμα και τις νόμιμες προσαυξήσεις, και να προβούν σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την επιστροφή των χρημάτων που έχασαν τα ασφαλιστικά ταμεία με αυτόν τον αξιόποινο τρόπο.   Σε περίπτωση μη διεκδίκησης των απωλεσθέντων χρημάτων οι Διοικητές των Ασφαλιστικών Ταμείων και οι Προϊστάμενοι των τοπικών υποκαταστημάτων των ασφαλιστικών ταμείων θα έχουν ποινική ευθύνη για Παράβαση Καθήκοντος (259 ΠΚ) και για Απιστία σχετική με την Υπηρεσία τους (άρθρο 256 ΠΚ και άρθρο 1 του Ν. 1608/1950).



Επειδή κατά παγία νομολογία η προπεριγραφόμενη συμπεριφορά των μηνυομένων πληροί κατά την υποκειμενική και αντικειμενική της υπόσταση την αξιόποινη κατ’ άρθρο 386 του Π.Κ. πράξη της απάτης  [ΑΠ 136/1995, Ποιν.Χρ. ΜΕ 447].

Επειδή από τους πλείονες τρόπους τελέσεως του αδικήματος της απάτης, η παρασιώπηση αληθινού γεγονότος συντελείται και με παράλειψη, η οποία προϋποθέτει την ύπαρξη ιδιαίτερης νομικής υποχρέωσης ανακοίνωσης του υπαιτίου, που να πηγάζει στο νόμο, σε σύμβαση, ή σε προηγούμενη ενέργεια αυτού   (ΑΠ  780/2006).

Επειδή η Απάτη σε βάρος των Ασφαλιστικών Ταμείων (Ν.Π.Δ.Δ.) αποτελεί διακεκριμένη περίπτωση Απάτης, κατά τη διάταξη του άρθρου 1 του Ν.  1608/1950.


ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΛΟΓΟΥΣ
Και με ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ  ΚΑΙ  ΜΗΝΥΟΥΜΕ

Κάθε υπεύθυνο.

Για τις ανωτέρω περιγραφόμενες αξιόποινες πράξεις και παραλείψεις, οι οποίες στοιχειοθετούν τα ποινικά αδικήματα της  Απάτης σε βάρος του Δημοσίου και Ν.Π.Δ.Δ.  (άρθρο 386 ΠΚ και  Ν. 1608/1950),  και, ενδεχομένως, και τα ποινικά αδικήματα της Παράβασης Καθήκοντος  (άρθρο 259 Ποινικού Κώδικα)  και της Απιστίας  σχετικής  με την Υπηρεσία  (άρθρο 256  ΠΚ   και  άρθρο 1 του Ν. 1608/1950).

ΚΑΙ  ΖΗΤΟΥΜΕ

Την κατά νόμο τιμωρία του.


Σας προσκομίζουμε και όλα τα δημοσιεύματα από τα οποία πληροφορηθήκαμε  τις  ανωτέρω αξιόποινες πράξεις και παραλείψεις.


Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος
Παναγιώτης Χασιώτης



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (5 σχολιάστηκε):

Γιάννης Σιάτρας την 27 Σεπτεμβρίου 2011
avatar
Και κάτι ακόμη. Η μηνυτήρια αναφορά είχε έναν κυρίως συμβολικό χαρακτήρα, ώστε να δείξουμε προς την κοινωνία ότι ο καθένας μας έχει έννομο συμφέρον για την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων και ότι ο καθένας μας πρέπει να προβληματισθεί για αυτά τα φαινόμενα της κοινωνίας μας.

Δε θα μετατραπούμε σε εισαγγελείς. Δεν είναι αυτός ο ρόλος μας. Απλά, θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε κάποιες "χορδές" της κοινωνίας και -γιατί όχι- των δημοσίων λειτουργών.
Υπενθυμίζοντάς τους διαρκώς βέβαια (προς τους δημόσιους λειτουργούς αναφέρομαι) ότι θα τους "παρακολουθούμε" και θα τους ελέγχουμε.
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
Γιάννης Σιάτρας την 27 Σεπτεμβρίου 2011
avatar
Κύριε Πετρόπουλε,
Όντως δε σας απάντησα. Και συγχωρέστε με γι' αυτό.
Θα ήθελα να είχα τη δυνατότητα να απαντώ εφ' όσον έχω άποψη για ένα θέμα, εφ' όσον έχω χρόνο, εφ' όσον νοιώθω ότι κάτι χρήσιμο έχω να πω, ή και -γιατί όχι- εφ' όσον έχω τη διάθεση να απαντήσω.

Σε θέματα του Συλλόγου, σαφώς συναισθάνομαι την έννοια του καθήκοντος και απαντώ, ακόμη και όταν δε συντρέχουν οι παραπάνω συνθήκες.

Επί του ζητήματος θα σας απαντήσω γενικά: Ναι, το ασφαλιστικό μας ενοχλεί και ήδη έχει τεθεί ζήτημα σε προηγούμενο Δ.Σ. Πιστεύουμε ότι, όταν θα σταματήσει -στα τέλη Οκτωβρίου- ο "θόρυβος" με τα τέλη και τις εισφορές και όταν θα έχει ενδυναμωθεί και με νέους εθελοντές επιστήμονες ο Σύλλογος, θα κινηθούμε στο ζήτημα της υποχρέωσης των ασφαλιστικών φορέων να μας καταβάλλουν τις συντάξεις για τις οποίες τόσα χρόνια πληρώνουμε.

Ήδη, εντός της εβδομάδας, ή το αργότερο έως την άλλη Τετάρτη, θα ανακοινώσουμε τη σύσταση της Επιστημονικής Επιτροπής Νομικών Θεμάτων του Συλλόγου μας, η οποία θα στελεχώνεται με πολύ άξιους επιστήμονες (καλύτερους απ' ότι θα μπορούσα να φανταστώ όταν ξεκινούσαμε το Σύλλογο).

Αμέσως κινούμαστε στη δημιουργία Επιτροπής Ασφαλιστικών Θεμάτων, η οποία θα ασχοληθεί με το ζήτημα. Ήδη, έχουμε προσεγγίσει έναν πολύ ικανό νομικό επιστήμονα, με τον οποίο συζητούμε τη στελέχωση της Επιτροπής.

(Η αναφορά μου στην ανάγκη της μαζικότητας του Συλλόγου, δεν είχε την έννοια να ρωτήσω κάποιον ή όχι, εάν είναι μέλος. Είχε την έννοια -και αυτή θα έχει πάντα- ότι πρέπει να γίνει ευρύτατη συνείδηση ότι οι συλλογικές προσπάθειες θα πρέπει να ενισχύονται. Για το καλό όλων μας).

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που δείξατε προς το Σύλλογό μας. Προσωπικά, υπόσχομαι ότι θα καταβάλω κάθε προσπάθεια να μη σας απογοητεύσουμε.
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
Ιωάννης Πετρόπουλος την 27 Σεπτεμβρίου 2011
avatar
Κύριε Σιάτρα,

Εγώ είμαι μέλος. Δεν απαντήσατε όμως στις ερωτήσεις μου.

Ιωάννης Πετρόπουλος
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
Γιάννης Σιάτρας την 26 Σεπτεμβρίου 2011
avatar
Κύριε Πετρόπουλε,
Η μηνυτήρια αναφορά, πέρα από τον πρακτικό χαρακτήρα της τιμωρίας όσων παρανόμησαν, έχει και ένα συμβολικό χαρακτήρα: Εμείς, οι πολίτες, πρέπει να αντιδρούμε προς κάθε κατεύθυνση.
Για να μπορεί όμως ο Σύλλογος να αντιδρά, θα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟΣ.
Για να είναι ισχυρός, θα πρέπει όλοι να τον ενισχύσετε. Γραφτείτε μέλη μας. Οργανωθείτε μαζί μας. Δώστε μας την ευκαιρία να αγωνιστούμε!
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
Ιωάννης Πετρόπουλος την 26 Σεπτεμβρίου 2011
avatar
Πολύ καλά κάνατε και καταθέσατε τη μηνυτήρια αναφορά. Δεν είναι όμως μόνον αυτές οι περιπτώσεις. Υπάρχουν χιλιάδες αλλοδαποί που παίρνουν σύνταξη με πλαστά έγγραφα χωρίς να τις δικαιούνται. Κατά τον κ. Κουτρουμάνη (πρώην συνδικαλιστή και νυν υπουργό) παίρνουν σύνταξη 77.000 αλλοδαποί αγνώστου εθνικότητας!!!!
Αν είναι αγνώστου εθνικότητας πώς έβγαλαν σύνταξη χωρίς ΑΦΜ αφού για ΑΦΜ χρειάζεσαι διαβατήριο; Και αφού τους γνωρίζουν γιατί δεν τους κόβουν τις συντάξεις; Προτίθεται ο Σύλλογος να προσφύγει για την περικοπή των συντάξεων; Πρέπει ο καθένας από εμάς που πλήρωνε το ΙΚΑ περισσότερο από 35 χρόνια να ξεκινήσει με ένα εξώδικο προς το ΙΚΑ; Τα ποσά που έχουν περικόψει από τις συντάξεις είναι χρήματα δικά μας. Δεν είναι δικά τους για να τα περικόπτουν. Θα θέλαμε κάποιες απαντήσεις σε αυτά τα θέματα.

Ιωάννης Πετρόπουλος
Δηλώστε μας αυτό το σχόλιο ώς μη αποδεκτό ή κακόβουλο
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
2
συνολικά: 5 | προβολή: 1 - 5

Σχολιάστε το άρθρο

Είσοδος Μελών
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text
Newsletter
Δώστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του Συλλόγου μας